În următoarele 5 minute vei afla:

– Care sunt cele mai la îndemână modalități pentru a-ți spori concentrarea, eficiența și motivația.
– Cum identifici relațiile care îți aduc împlinire, dar și pe cele care te trag în jos.


Noi, ca femei, avem de gestionat foarte multe roluri zilnic, dar ce facem pentru noi însene? Ne dezvoltăm și ne manifestăm adevăratul potențial? Ar fi simplu să fim sigure că, după terminarea studiilor, viața noastră urmează o anumită ordine prestabilită: carieră, căsătorie, locuință, copii… Dar este oare viața așa cum am fost învățate că ar trebui? 

Adevărul este că nu există o hartă exactă pentru viața noastră. Cu toate astea, avem capacitatea de a realiza foarte multe atunci când ne dăm voie. Întrebarea este: cum?

Importanța și beneficiile dezvoltării personale

Dezvoltarea personală este importantă, deoarece ne permite să investim în noi însene pentru a ne gestiona propria viață în cel mai bun mod. De ce este important pentru o femeie? Reușim să ne punem pe ultimul loc deseori, nu crezi? Dezvoltarea personală ar fi acel angajament pe care-l luăm față de noi și primul pas înspre împlinirea noastră pe toate planurile. Aceasta este aventuroasa “călătorie” de evoluție către cea mai bună versiune a noastră. În acest fel, ne dăm voie să devenim personajul principal al propriei vieți.

1. Dobândirea unui nivel mărit de conștiință de sine

În acest fel, începe de fapt dezvoltarea personală, pentru că te cunoști pe tine însăți din ce în ce mai bine și mai în profunzime. Te simți conectată cu ființa ta, îți cunoști valorile, credințele, misiunea în această viață? Pentru a avea armonie și bucurie, este necesar să-ți creezi viața în jurul a cine ești cu adevărat. Ai conștientizat programele mentale negative, credințele limitative de la nivelul subconștientului? Ai început procesul de vindecare? 

Identificarea blocajelor și eliminarea lor îți ușurează viața. Vindecarea și integrarea fiecărei piese de puzzle a ființei tale creează unitate și claritate. Atunci când știi cine ești (cu tot cu umbra ta), îți poți urma cu mai multă ușurință visele și obiectivele, bucurându-te la maximum de călătorie.

2. Dobândirea unei direcții clare în propria viață 

Pe măsură ce nivelul de conștiință de sine crește, ai abilitatea să știi mult mai clar ce-ți dorești în viață. Activitățile care nu-ți plăceau devin mai ușor de realizat dacă te conduc spre ceea ce vrei. Reușești să fii selectivă și să spui ”nu” atunci când știi că e o pierdere de timp și energie care nu te conduce spre scopul tău. Harta vieții tale prinde contur. Îți dai voie să înaintezi fără să te mai împiedici de îndoieli și neîncredere.

3. Creșterea concentrării și eficienței  

Să știi cu adevărat ce-ți dorești reprezintă un rezultat al dezvoltării personale. Cu cât înaintezi pe această cale, chiar dacă mereu vei avea multe roluri de gestionat, vei fixa prioritățile cu ușurință. Vei ști ce te duce spre cel mai bun rezultat și cum să-l obții. Capacitatea de a deveni eficientă și concentrată vine din conștientizarea propriilor puncte forte, a propriei forțe interioare. Descoperirea, dezvoltarea și utilizarea propriei intuiții îți aduc o îmbunătățire în toate planurile vieții. Respectul de sine crește și nu te mai sabotezi, deoarece ești concentrată pe obiectiv.

4. Creșterea motivației 

Atunci când îți devine clar care este scopul tău în viață, vezi beneficiile acțiunilor tale și ești mult mai hotărâtă să le întreprinzi. Dezvoltarea personală te ajută să-ți crești puterea voinței. Înainte, pierdeai din voință, pentru că obișnuiai să te complaci și să te lași păcălită de gânduri care te trăgeau în jos. Nu te simțeai îndeajuns de pregătită, merituoasă, slabă, frumoasă etc. Acum știi că meriți tot ceea ce este mai bun și vei face ceea ce este necesar pentru a-ți atinge obiectivele, fiind foarte motivată. Atunci când te cunoști pe tine însăți la toate nivelurile, prinzi aripi pe calea ta.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


5. Creșterea rezistenței

Vei întâmpina în continuare greutăți în viață, dar cel mai important este cum reacționezi în fața lor. Prin dezvoltare personală câștigi o rezistență mult mai mare în fața obstacolelor inerente. Îți crește încrederea în tine, încrederea în “jocul vieții” și înveți să nu mai iei lucrurile personal. Durerea va apărea, dar înțelegi că poți opta în mod conștient cât să suferi, cât din sufletul tău să oferi într-o anumită situație de viață. Îți dai seama că nimic nu este întâmplător și accepți oportunitatea de a învăța ceva din orice lecție de viață. Te vei simți puternică și conștientă că totul este trecător.

6. Relațiile cu ceilalți te împlinesc mai mult 

Atunci când investești în dezvoltarea personală, ajungi să știi și să simți care sunt relațiile care te trag în jos și care sunt relațiile care-ți aduc împlinire. Puterea ta interioară crescută te ajută să faci curățenie la capitolul relații toxice din trecut și să atragi în jur oameni noi cu care rezonezi. Vei observa că pui preț pe relațiile care au un impact pozitiv asupra ta și nu te vei mai regăsi alături de cei/cele care nu susțin sau nu încurajează creșterea ta personală. Când oferi și primești iubire într-un flux echilibrat, o relație devine o sinergie perfectă a doua suflete care se dezvoltă bucuroase împreună.

Dezvoltarea personală se realizeză la nivel de minte, suflet, spirit și corp. Este un proces de durată, o călătorie emoționantă pe care merită să o începi fără întârziere. Pe parcurs, descoperi adevăruri care te ajută să renaști, să devii o femeie liberă, puternică, plină de iubire și de compasiune. 

Aceasta este calea de transformare pe care nu o învățăm la școală, dar care este de fapt cea mai importantă. Este singura modalitate care ne conduce spre cea mai bună versiune a noastră. Doar așa reușim să construim o hartă în necunoscut și să devenim creatoarele propriilor vieți. Și ce este mai frumos decât să devii cea care declanșează transformarea altor femei care văd că este posibil? Ce este mai frumos decât o femeie cu mintea eliberată și inima larg deschisă?!

Pentru mai multe detalii și practici despre cum îți poți transforma viața, o poți găsi pe Amy Ciotec pe www.PurAnima.com, singura platformă de transformare personală dedicată în exclusivitate femeilor.

Citește și:

De ce merită să investești în dezvoltare personală

Comunitățile de femei antreprenoare

Author(s)

  • Amy Ciotec

    fondatoare AwakeningMom

    Timp de 16 ani a avut o carieră în corporații și a lucrat mereu aproape de oameni. Cu o experiență de peste opt ani în procesele și terapiile de dezvoltare personală, Amy s-a trezit din punct de vedere spiritual, a vindecat și a transformat fiecare aspect al ființei. A documentat din experiența cunoașterii ei pe blogul personal www.Awakeningmom.com. «Cred în tine, cred în femeia trează și liberă, femeia hotărâtă să-și integreze și să-și manifeste potențialele cele mai înalte, încă ascunse în Esența ei”, spune Amy.