În următoarele 3 minute vei afla:

– De ce este important să conștientizezi ce frici aveau părinții tăi când erai copil.
– Ce pot ascunde stările de anxietate, frică sau agitație.


Subconștientul are control asupra noastră și, până nu-i acordăm atenția necesară, ne conduce din umbră, fără să ne dăm seama. El ascunde o mulțime de credințe limitative, care rulează precum programele unui software, despre care nu știm nimic. Acestea se manifestă, de multe ori, prin stări de anxietate, frică și agitație.

De exemplu, am decis să lucrez pe cont propriu, ca freelancer, și să nu mă mai angajez. Sunt împăcată cu alegerea mea, dar totuși aud o voce în minte care sună cam așa: ”E dificil să câștigi bani pe cont propriu, poate mai bine te angajezi. Nu ești destul de pregătită pentru asta. Dacă nu reușești, din ce vei trăi?!”.

Vorbeam cu o prietenă despre această credință limitativă, care-mi stârnește un gol în stomac. ”Îți vine să crezi că o parte din mine crede că nu sunt pregătită, că nu sunt destul de bună?”. Ea a zâmbit cald și m-a luat de mână spunându-mi că sunt mai mult decât pregătită și că ar trebui să încetez autosabotajul. Mi-a adus aminte că pot schimba programul afirmând: “Cred în mine, sunt puternică și pregătită. Iubesc ceea ce fac și posibilitățile de reușită sunt nelimitate”.

Atunci când descoperi o credință limitativă faci un pas către libertatea ta.

Iată 3 metode care te ajută să-ți descoperi credințele care te limitează!

Observă dacă există neconcordanță

Sesizează dacă există dezacord între ceea ce se întâmplă în viața ta și ceea ce simți. Dacă experiența ta emoțională contrazice ceea ce trăiești în exterior, o credință limitativă din subconștient îți creează o durere care n-ar trebui să existe.

În cazul meu, am toate motivele să fiu mulțumită de cum decurg planurile mele ca freelancer, dar emoțional simt anxietate. Există neconcordanță, există credință limitativă.

Pune-ți câteva întrebări despre părinții tăi

Ne place sau nu, am moștenit frici și credințe de la părinții noștri.

Vei descoperi că în mintea ta rulează programe bazate pe teamă, din cauza faptului că ai auzit în copilărie repetându-se anumite cuvinte. Erai ca un burete și ai absorbit credințele lor.

  • Ce frici avea mama/tata atunci când erai mică?
  • Ai auzit ce spuneau părinții despre femeie/bărbat, căsnicie, prietenie, sex, alte familii?
  • Pentru ce erai lăudată de părinți? Dar criticată?
  • Cum ți-ai schimbat comportamentul pentru a primi mai multă laudă? Cum ai reacționat la critică?

Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Învață să te asculți cu atenție și gândește-te: “Este vocea aceasta a mamei sau a tatălui?”. Atunci când le depistezi, poți alege conștient să renunți la ele și să-ți descoperi propria voce. Încă un pas eliberator!

Vorbește despre frica ta și împărtășește-ți trăirile cu o persoană apropiată

Poți avea momente de “aha”, atunci când asculți pe cineva apropiat vorbind despre propriile vulnerabilități. Este minunat să ai prietene dragi cu care poți discuta despre fricile tale și despre călătoria ta interioară, fără să fii judecată.

Iată câteva credințe limitative descoperite de mine cu care poate rezonezi:

  • Înainte de a fi bine, de obicei este foarte rău;
  • Toate căsniciile se transformă într-un fiasco la un moment dat;
  • Dacă sunt sinceră și autentică, cei din jur mă vor judeca;
  • Nu poți câștiga foarte mulți bani decât dacă intri în anumite cercuri suspecte.

Credințele noastre ne formează realitatea. Dacă este ceva ce-ți dorești și nu se îndeplinește, dacă te regăsești în același tipar pe care vrei să-l schimbi, poți fi sigură că o credință limitativa te influențează din spatele cortinei. Îți recomand să stai puțin cu tine, să-ți descoperi aceste programe mentale care te sabotează și să le transformi în putere! Da, orice obstacol poate deveni combustibilul care te ajută să evoluezi!

Pentru mai multe detalii și practici despre cum îți poți transforma viața, o poți găsi pe Amy Ciotec pe www.PurAnima.com, singura platformă de transformare personală dedicată în exclusivitate femeilor.

Citește și:

Fericire sau bucurie: află care este lozul câștigător

Puterea și capcana lui ”Eu pot orice, eu sunt cel mai bun”

Author(s)

  • Amy Ciotec

    fondatoare AwakeningMom

    Timp de 16 ani a avut o carieră în corporații și a lucrat mereu aproape de oameni. Cu o experiență de peste opt ani în procesele și terapiile de dezvoltare personală, Amy s-a trezit din punct de vedere spiritual, a vindecat și a transformat fiecare aspect al ființei. A documentat din experiența cunoașterii ei pe blogul personal www.Awakeningmom.com. «Cred în tine, cred în femeia trează și liberă, femeia hotărâtă să-și integreze și să-și manifeste potențialele cele mai înalte, încă ascunse în Esența ei”, spune Amy.