În următoarele 3 minute vei afla:

– Ce spune backgroundul de pe Zoom despre tine și de ce să nu porți bej într-o cameră zugrăvită în culoarea magnoliei.
– Care sunt cele mai bune trucuri despre cum să folosești fundalul de la Zoom pentru a-ți îmbunătăți impactul brandului personal.


Am primit o mulțime de comentarii pozitive despre fundalul pe care îl folosesc atunci când sunt în întâlnirile virtuale (vezi poza de aici). Cei mai mulți oameni remarcă roșul predominant (nuanța este Atomic Red, pentru cei interesați). O mână de oameni mi-au spus că imaginea arată ca și când ar fi extrasă de pe platourile „50 Shades of Grey”, ceea ce sigur n-am intenționat să fac… Oricum ar fi, toate aceste comentarii au dus la o mulțime de discuții despre backgroundul pe care-l folosești atunci când ești pe pe Zoom, iar asta m-a făcut să mă întreb: oare acest fundal virtual pe care-l folosești atunci când participi la o discuție online contează? Și dacă da, de ce? 

De când a început această pandemie, aproximativ 99% din munca mea (coaching în domeniul carierei, mentoring, întâlniri de consiliere și chiar workshop-uri de wellbeing) au fost ținute pe Zoom. Așadar, cred că experiența mea ca regizor și-a spus cuvântul atunci când m-am trezit gândindu-mă la formatul rectangular impus de Zoom ca la o încadratură a unei camere de filmat, cu niște oameni plasați artistic (sau nu) în centrul imaginii. 

Pentru mine, este natural să vreau să creez o imagine care să fie interesantă din punct de vedere vizual și, mai ales, una în care să fiu pusă în valoare și să am parte de o lumină bună. Vreau să mă fac remarcată și să arăt altfel într-o mulțime de mici pătrate de pe ecran. Mi-ar plăcea ca oamenii să-mi poată vedea întreaga expresie a feței și să nu mă zărească doar de la nas în sus. Îmi doresc ca cei cu care vorbesc chiar să-mi vadă fața și nu să zărească o siluetă undeva, în cadrul unei ferestre luminoase. Așa că, dacă-ți pasă de toate aceste lucruri tot atât de mult cât îmi pasă mie, iată câteva aspecte la care să te gândești: 


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


  • Dacă zilele sunt ceva mai întunecoase în locul în care te afli (mai ales când iarna a pus stăpânire pe orașe), poate că merită să investești într-o lumină specială, ring light, ca să fii sigur că fața ta se vede bine pe ecran. Eu am un astfel de inel luminos, dar și una dintre luminile acelea speciale pe care le folosesc persoanele afectate de lumina scăzută în anumite luni ale anului. Câteodată, pare că am un adevărat festival al luminilor la mine acasă, dar cel puțin oamenii mă pot vedea! 
  • Background-ul pe care îl folosești în întâlnirile online îți dau oportunitatea de a arăta lucrurile de care-ți pasă: pentru mine, culorile, cultura, diversitatea contează. Fotografiile pe care le am încărcate sunt din Siria, din Nigeria, din copilăria mea, o mulțime de poze în care apar căței: da, sunt doamna nebună care are câini. Să ai în background lucruri care sunt relevante în activitatea ta poate fi modul vizual ideal prin care îți exprimi, într-un mod non-verbal, valorile proprii. Gândește-te cum poți face ca acest background să vorbească despre tine: să fie, practic, o extensie a ta. 
  • În ceea ce privește alegerea culorilor, mie-mi plac nuanțele de roșu, galben, portocaliu. Culori care sunt vibrante și puternice: îmi place cum mă fac să mă simt și-mi place impactul pe care-l au asupra mea. Dacă tot trebuie să stau toată ziua în ședințe pe Zoom, cel puțin să fiu înconjurată de chestii care-mi dau energie. În plus, mă uit la mine cum arăt în pătrățelul acela mic de pe ecran și vreau să-mi placă ceea ce văd. Așadar, dacă ești îngrijorat că ai să-ți construiești prima dată un background în culori prea puternice, adu-ți aminte că oricând le poți înlocui. E ca o tunsoare proastă: părul va crește mereu înapoi. 
  • În cele din urmă, câteva cuvinte despre ținutele pe care le porți. Cineva mi-a povestit despre o întâlnire pe Zoom în care una dintre participante, blondă, purta o haină bej și stătea într-o încăpere în culoarea magnoliei. În timpul Zoom-ului pur și simplu a dispărut de pe ecran: era ca o voce venind din eter. Dacă vrei să ieși în evidență, și nu vrem cu toții asta? (nu? sigur? doar eu vreau?), atunci poartă haine într-o nuanță care să se remarce! 

Citește și:

6 fraze magice care te fac simpatic în video call-uri

Conferințele virtuale, remediu împotriva singurătății

Author(s)

  • Tracy Forsyth

    executive coach & corporate wellbeing expert

    Tracy Forsyth este Executive Coach certificat și consultant de carieră. Este descrisă de clienți ca fiind „o forță, puternică, caldă, care te inspiră”. Lucrează pentru companii corporate și pentru persoane individuale ca un consultant strategic și de afaceri, iar motto-ul ei este „luminează, dă putere și sporește”, atât în domeniul vieții personale, cât și al carierei. În plus, pentru că ea crede în importanța stării de bine fizice și mentale la locul de muncă, și-a luat certificatul de profesor de Yoga calificat și a pus la punct un workshop de wellbeing intitulat „Yoga în sala de consiliu”.