În următoarele 3 minute vei afla:

– Cum îți poți dezvolta iubirea de sine.
– Cum influențează relația ta cu tine însuți restul relațiilor tale cu cei din jur. 


Cu toții am crescut cu ideea că, pentru a primi iubire, trebuie mai întâi să oferim. Dar ce faci când realizezi că nu asta este cheia succesului care te duce mai aproape de partenerul potrivit sau de relațiile dorite. Află că, pentru a fi iubit și apreciat de cei din jurul tău, trebuie mai întâi să-ți oferi tu iubirea și susținerea pe care dorești să le primești.

Cum se manifestă iubirea de sine?

Iubirea de sine o poți manifesta diferit, de la felul în care te aranjezi atunci când stai în casă sau ieși în văzul tuturor, până la alimentele pe care le consumi zi de zi și care-ți pot crea o stare de fericire sau de vinovăție continuă. De la grija pe care o acorzi aspectului fizic, prin orele de sport pe care le practici constant, până la timpul investit în dezvoltarea ta personală și profesională, prin diferite tipuri de conținut pe care le citești sau le asculți.

De ce este importantă iubirea de sine?

Atunci când te iubești, fără să-ți dai seama începi să nu mai tolerezi comportamente și acțiuni ale celor din jurul tău care te deranjează sau te fac să te simți inconfortabil. Iubirea de sine te ajută să ai în jurul tău doar oamenii și lucrurile care ajută constant la dezvoltarea și fericirea ta.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Cum îți poți dezvolta iubirea de sine?

Încearcă să elimini din preajma ta oamenii care te rănesc și care te fac să te simți inferior. 

Învață să-ți oferi prima dată ție atenția și timpul tău, fără să te consideri egoist(ă) sau vinovat(ă) pentru timpul investit în propriile dorințe și nevoi.

Concentrează-te întotdeauna pe calitățile de care dispui. Arată-ți zilnic recunoștința pentru ceea ce ai, acceptă că nu ești perfect(ă) și că nu le știi pe toate. Găsește în fiecare zi un lucru pentru care ești mândră și mulțumită, începe cu lucruri mici. Ai să remarci treptat impactul pozitiv pe care ți-l aduc.

Atunci când te iubești pe tine și ceilalți o vor face

Ai observat zilele alea bune în care ești mulțumit de tine și parcă totul merge diferit? Oamenii din jur te privesc diferit, îți vorbesc diferit. Atragi evenimente și oameni pozitivi în preajma ta

Puterea atracției este dintre cele mai vechi și puternice energii prezente în acest univers. Învață să fii fericită și mulțumită cu tine și abia apoi vei obține tot ceea ce-ți dorești de la ceilalți. 

Este important să înțelegem că, înainte de a primi, trebuie să învățăm să ne oferim singuri. Să ne apreciem și să ne respectăm îndeajuns de mult încât să ne fim suficienți. Abia când ajungi să-ți oferi prima dată ție, vei vedea că oamenii din jurul tău vor fi atrași de energia și încrederea de sine pe care le emani.

Află mai multe din Podcastul Elevate Her. Dacă ți-a plăcut ce ai citit mai sus, te invităm să asculți integral episodul din podcastul Elevate Her accesând urmatorul link: https://www.youtube.com/watch?v=MJXs8-HMGr8&t=2s. Invitatul special este Cristian Stan, alături de care am abordat următoarele teme:

  • Cum poți transforma o situație negativă într-una pozitivă;
  • Beneficiile fricilor și cum să nu te lași controlat de ele; 
  • Cum să alegi și să devii partenerul potrivit;
  • Cum îți poți dezvolta un mindset pozitiv pentru a avea succes.

Citește și:

Exercițiul care mi-a schimbat viața

Filosofia japoneză Ikigai: bucuria de a te da jos din pat dimineața

Author(s)

  • Alexandra Mîinea

    marketing manager Elevate Her

    Alexandra Mîinea este studentă în ultimul an la Comunicare și Relații Publice. Drumul ei în echipa Elevate Her a început prin participarea în primul program de dezvoltare personală organizat de fondatoarea proiectului, Ana Zlătescu. În urma experienței din acel program, Alexandra s-a îndrăgostit de proiectul Elevate Her, dorind să facă parte din echipă. Astăzi afirmă că: Am fost în locul potrivit la momentul potrivit. Elevate Her este și a fost pentru mine o provocare și o schimbare atât profesională, cât și personală. Sunt fericită ca fac parte din acest proiect drag mie”. Pe Alexandra o poți găsi  aici.