În următoarele 5 minute vei afla:

– Care este relația dintre sarcinile bifate și somnul de calitate.
– Cum să te binedispui chiar și în zilele dificile.


Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Noemi Meilman: Avi, fiul meu, în vârstă de 11 ani și jumătate (care e în acea perioadă de pre-adolescență cu very lazy in the morning) și trio-ul meu canin, Miami-Clint-Shlomo, care abia așteaptă să iasă la prima plimbare.

T.G.: Te grăbești de dimineață? Ești în criză de timp?

N.M.: Mă grăbesc, pentru că funcționez după un orar precis. Altfel încep decalajele și deja se complică ziua. 24 de ore am până a doua zi. În fiecare zi.

T.G.: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

N.M.: Am o agendă de to do’s. Pun semnul exclamării în dreptul celor mai importante din listă. Uneori, apar alte priorități și le strecor printre celelalte. Dar agenda, carnetul ăsta de to do’s îmi este extrem de util, pentru că la finalul zilei fac un “recensământ” al lucrurilor bifate și când rămân puține de “portat” pentru a doua zi, dorm mai bine.

T.G.: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

N.M.: Cred că o viață mai bună este atunci când, oricâte probleme ai la un moment dat sau pentru o perioadă mai lungă de timp, să existe “supape” care să te ajute să mergi mai departe. O viață mai bună este atunci când ești sănătos, când ai pe cine să te bazezi (și să te poți baza pe tine, în primul rând), când faci ce-ți place, te răsfeți, chiar și cu o prăjitură de la conditoria preferată sau cu o lumânare cu aromă gurmandă.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


T.G.: Când simți că ești prea stresată sau prea copleșită de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

N.M.: Până acum câteva luni, a funcționat cititul cărților. Mai nou, am descoperit că plimbările de seară cu câinii mei dragi mă ajută să ies din stările mai puțin plăcute. Îi plimb mai mult și, oricât de dezolante sunt străzile goale ale perioadei de pandemie, îmi plac aceste incursiuni aproape nocturne: doar eu și haita, cu gândurile pe silent mode.

T.G.: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul?

N.M.: Cred că fără optimism e greu să mergi mai departe. Optimismul e busola mea. Trebuie să fiu optimistă, pentru că am prea multe responsabilități. Scap greu de gândurile rele uneori, ne jucăm de-a “Hide’n seek/Noemi is looking for a trick”.

T.G.: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

N.M.: Atunci când sunt foarte obosită, atât de epuizată, încât niciunul dintre “trucurile” mele de refresh nu funcționează. Apoi intru la @telespan și la @zarugtv în feed-urile de Instagram & stories, mă binedispun și-mi recapăt puterile.

T.G.: Ce sfat ți-ai da ție, cea de la 20 de ani?

N.M.: “Noemi, nu te mai entuziasma atât de repede atunci când o persoană te bagă în seamă și e prea drăguță cu tine. Don’t be a people pleaser, you girl.”

T.G.: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.

N.M.: Nu am făcut neapărat vreo astfel de schimbare, în general mă conectez ușor cu alte persoane.

T.G.: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

N.M.: Ascult muzică. Mă ține trează (pentru că, de regulă, fac lucruri care necesită concentrare seara, târziu – prezentări, e-mailuri importante pe care le las în “drafts” până dimineață etc).

T.G.: Care e cartea care ți-a schimbat viața?

N.M.: Cred că, mai degrabă, sunt mai multe cărți de care-mi aduc aminte cu nostalgie, pentru că m-au ajutat să trec prin anumite momente din viață, dar nu mi-au schimbat-o neapărat: cărțile lui Alexandre Dumas mi-au deschis apetitul pentru citit, la vârsta de nouă ani. Pe John Steinbeck și pe Cella Serghi i-am descoperit în pre-adolescență, urmați de Agatha Christie și de Georges Simenon. Apoi au fost cărțile despre WW2 ale lui Alistair MacLean, urmate de Simone de Beauvoir, Colette și George Sand. Apoi au fost Milan Kundera și Amos Oz și David Grossman și apoi au venit multele cărți biografice și autobiografice. 

T.G.: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

N.M.: Au existat mai multe. Toamna lui 1993, toamna lui 1996, iarna lui 1999,  toamna lui 2008 și vara lui 2021. 

T.G.: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

N.M.: Cred că, dacă aș spune că “am eșuat”, ar însemna să fiu prea aspră cu mine. Îmi place să cred că am făcut niște greșeli reparabile.

T.G.: Care este ultimul lucru pe care-l faci seara înainte de culcare?

N.M.: Cred că am mai scris asta, dar este o rutină importantă pentru mine și oricât de obosită sunt, o repet din adolescență: spălat pe dinți și pe față, apoi demachiere (chiar dacă mă machiez rar) și aplicat cremă de noapte (Neovadiol de la Vichy sau Time Resist de la Yonka), sau un ulei de față (Infusion Divine de la Florame via Natural Paris) sau o mască (Glyconight de la Yonka sau Anew de la Avon) sau o fiolă de la Babor. 

T.G.: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

N.M.: Uite, citez din mine: “Hai, Noemi, hai că poți.” E mai degrabă o mantra, my mantra.

Noemi Meilman sau „Noemi connecting people“ este cofondator al agenției de PR TheStation.ro, blogger noemimeilman.com, mamă, iubitoare de animale și de artă sub toate formele ei.

Citește și:

Anca Dumitra: ”Simt că am luat cele mai bune decizii”

Ada Galeș, actriță: ”Am învățat să ascult și să am compasiune”

Author(s)

  • Lavinia Gogu

    editorialist

    Thrive Global România

    Lavinia Gogu este jurnalist, iar de-a lungul carierei a scris despre sănătate, nutriție, wellness, fitness, psihologie, spa, travel, skincare, beauty și lifestyle. A lucrat pentru mai multe publicații, precum revista ELLE sau eva.ro, dar o poți găsi și pe pe blogul personal, www.laviniagogu.ro. Lavinia s-a alăturat echipei Thrive Global România, având rolul de editorialist.