În următoarele 5 minute vei afla:

– De ce căutarea fericirii vine la pachet cu multă presiune.
– De ce nu trebuie să lupți cu emoțiile tale, ci să înveți să le accepți și să le primești în viața ta. 


Ceea ce crezi îți formează realitatea. Credințele tale poartă emoții puternice și emoția este ceea ce-ți creează experiența de viață. Aceasta este cea care atrage în mod magnetic. Orice credință pe care o ai poartă o anumită emoție, o credință este un gând și acesta creează emoție.

Credințele tale stau la baza formării minții inconștiente, cea care-ți controlează viața în proporție mai mare de 90%. Până nu-ți controlezi credințele, acestea te controlează pe tine.

Emoțiile sunt o parte extrem de importantă în procesul de introspecție și, așa cum am spus, ele sunt cele care atrag în mod magnetic evenimente în viața ta. Dacă îți poți imagina o scară a emoțiilor, acestea sunt împărțite în funcție de frecvența vibrației lor. Capătul de jos este ocupat de frică, cu cea mai joasă frecvență. Cel de sus este al iubirii, libertății, iluminării. Între ele avem o multitudine de frecvențe diferite, dar foarte sus, lângă Iubire, se află Bucuria, subiectul de azi.

Opusul acestei minunate emoții este insatisfacția, nemulțumirea, care implică o lipsă a bucuriei și un simț profund al agitației și neliniștii.

Dacă ești cât de cât interesat de spiritualitate și de transformare personală, cunoști că principalul vinovat din interiorul ființei umane este mintea. Totuși, confruntarea minții în mod direct poate fi un pericol, deoarece ea este un mecanism alunecos. Mintea tânjește după dezvoltare personală, își dorește să-ți ofere senzația că poți face ceva pentru a produce starea de bucurie!

Din păcate, orice ai face în acest sens, orice tehnică, sistem sau strategie îți poate produce o insatisfacție continuă. Se creează presiunea permanentă de a îmbunătăți ceva la tine… Îți este cunoscută?

Insatisfacția te provoacă să cauți bucuria în lumea exterioară. Îți dai seama că procesul căutării satisfacției și împlinirii personale a devenit universal? 

Căutarea fericirii pune presiune pe tine, devine frustrantă, devine enervantă, mai ales atunci când te confrunți cu greutăți de tot felul. 

Te întrebi cum să fii fericit/ă dacă te cerți cu partenera/ul? 

Dacă copilul este scăpat de sub control? 

Dacă mama/tata sunt bolnavi? 

Dacă n-am bani și abia reușesc să supraviețuiesc? 

Dacă eu sunt o epavă și nici nu-mi vine să mă ridic din pat?

Ce tot spune lumea despre fericire? De ce atât de multe cărți pe tema căutării și atingerii fericirii? 

Te înțeleg perfect. Cel mai ușor este să ne lăsăm pradă emoțiilor de vibrație joasă și să trăim de la acel nivel, nemulțumiți și plini de insatisfacți.

Dar tu știi deja că totul în Univers este energie caracterizată de vibrație și frecvență, nu-i așa? Și mai știi că atragi ceea ce emiți. Emoțiile tale sunt energie, deci întrebarea este: vrei să atragi în continuare numai insatisfacții? Căci acelea sunt emoțiile pe care le emiți preponderent…

În această ficțiune, viața noastră, în care avem rolul principal, intervin toate condiționările acumulate și ne lăsăm ușor conduși de frică sau furie. Obișnuim să dăm vina pe emoții, să luptăm cu ele sau să spunem că ne-au acaparat total. Este timpul să întrerupi acest cerc vicios, dacă-ți dorești o transformare benefică în viața ta!

Emoțiile noastre reprezintă un proces vital, sunt mai degrabă un verb decât un substantiv, în continuă mișcare, cuprinzând cunoașterea noastră, condiționarea socială, familială și chiar cea spirituală. Este un amestec de biologie, biografie, obicei, perspectivă și conștiință pură. Totul într-un joc minunat, viu și complex. Oricât de inconfortabil ar părea uneori, emoțiile noastre sunt oaspeții noștri. Ce-ar fi să înveți să-i primești cu inima deschisă, fără să-i alungi sau să-i lași să-ți controleze viața? 


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Scopul este să-ți cunoști emoțiile, pentru a reuși să le imprimi frecvențe din ce în ce mai înalte. Da, indiferent de circumstanțele dure ale vieții tale actuale. O poți face! O abordare prietenoasă este întotdeauna mai eficientă decat uzuala “luptă” cu emoțiile de frecvență joasă. 

Aceasta înseamnă să te apropii de orice emoție simțită pentru a o observa în detaliu la toate dimensiunile (mental, psihologic și fizic), dar nu atât de aproape încât să te identifici cu ea. 

Înseamnă să-ți educi un anumit grad de detașare față de emoție și, în același timp, să te conectezi și să o simți de aproape. Dacă vrei cu adevărat să-ți regizezi viața, înveți să simți la o frecvență înaltă, înveți să depistezi bucuria și să o atragi. 

Orice energie de vibrație joasă pe care o emiți sub formă de gând, cuvânt, emoție nu va face decât să atragă același gen de energie în viața ta. Adică legea rezonanței care este valabilă la nivel individual și colectiv.  

Cheia este să înveți să te joci cu vibrația ta și să o schimbi în mod pozitiv zi de zi, clipă de clipă! Acest joc, care pornește în imaginația ta, va fi intenționat, distractiv, colorat, intens, divers, stimulant, atractiv, incitant! Este simplu de făcut, dar nu simplu de amintit, pentru că ești obișnuit cu o vibrație familiară, cu o zonă de confort.

Acest «joc» poate deveni instrumentul de sprijin zilnic și-l vei privi cu entuziasmul unui copil care primește o jucărie nouă! Te vei juca cu vibrația ta de fiecare dată când:

 • conduci;
 • vorbești la telefon;
 • te plimbi;
 • bei o cafea;
 • ești în metrou/autobuz/tramvai;
 • ești la o întâlnire/ședință;
 • te simți excellent;
 • ești cu copiii tăi în momente de comunicare de la inimă la inimă;
 • te simți trist/ă sau deprimat/ă;
 • ești speriat/ă, îngrijorat/ă, furios/oasă, nerăbdătoar/e, vulnerabil/ă, nesigur/ă, confuz/ă, rușinat/ă.

Cea mai simplă metodă de a-ți crește conștient vibrația este să te setezi pe emoțiile aprecierii și recunoștinței. Sunt cele două emoții care au o vibrație foarte înaltă și care-ți sunt aliate în creșterea vibrației ființei tale.

Te vei concentra pe orice, aflându-te în oricare dintre situațiile enumerate mai devreme. De la un fir de praf la un copac sau la un gândacel!

Vei umple de apreciere ce ai ales ca punct de concentrare, vei simți cum frecvența energiei tale se schimbă, vei simți iubirea, respectul, recunoștința cum curg din tine și cum aceste emoții îți devin familiare și plăcute în tot corpul.

Distrează-te:

 • Vorbește cu mașina ta despre cât de recunoscător/oare ești că funcționează. Simte recunoștința!
 • Trimite unde de apreciere către soare sau către nori.
 • Fii recunoscator/oare și onorează orice mică vietate, orice gândăcel.
 • Simte apreciere pentru copaci, frunze, flori.
 • Fii recunoscator/oare pentru ceea ce mănânci, simte aprecierea.
 • Te poți concentra în apreciere și recunoștință asupra: unei cărți, unui stilou, jurnalului tau, scaunului, veiozei, covorului, ceasului de pe mână. 

Imginația ta este nelimitată!

Cu cât simți emoții de vibrație înaltă, precum aprecierea și recunoștința mai des, cu atât acestea îți devin familiare. Este modalitatea prin care esența ta divină se manifestă și te conectezi la bucuria ce se află în interiorul tău.

Adevărata ta natură este plină de bucurie, de vitalitate! Starea de bucurie este sinonimă cu Viața. O vitalitate sporită înseamnă o bucurie sporită și o libertate mult mai mare.

Bucuria se simte ușoară, este ca și când întreaga ta ființă zâmbește și rostește DA, DA, DA! Ea este acea stare a ființei care este însăși natura ta. Atunci când vei conștientiza că poți genera energia pozitivă pe care o cauți mereu în exterior, devii cu adevărat maestru al vieții tale. Înțelegi că totul depinde de TINE! 

Felul în care te simți este felul în care vibrezi. Felul în care vibrezi este ceea ce atragi în viața ta. 

Citește și:

Modelarea emoțiilor prin artă

Simona Tache: ”Detașarea de propriile emoții este o afacere păguboasă”  

Author(s)

 • Amy Ciotec

  fondatoare AwakeningMom

  Timp de 16 ani a avut o carieră în corporații și a lucrat mereu aproape de oameni. Cu o experiență de peste opt ani în procesele și terapiile de dezvoltare personală, Amy s-a trezit din punct de vedere spiritual, a vindecat și a transformat fiecare aspect al ființei. A documentat din experiența cunoașterii ei pe blogul personal www.Awakeningmom.com. «Cred în tine, cred în femeia trează și liberă, femeia hotărâtă să-și integreze și să-și manifeste potențialele cele mai înalte, încă ascunse în Esența ei”, spune Amy.