În următoarele 5 minute vei afla:

Care sunt emoțiile cu frecvența cea mai joasă și cum te poți împrieteni cu ele.
– Cum se manifestă principiul rezonanței în viața noastră de zi cu zi.


Am descoperit că învăț lucruri noi mult mai ușor atunci când integrez informațiile la nivel rațional, dar și emoțional, făcând legătura cu zona spirituală. Chiar dacă știința a concluzionat că totul este energie caracterizată de vibrație și frecvență, avem nevoie să înțelegem în mod personal acest aspect. De ce? Pentru că atunci când spui “totul” cuprinzi și gândurile, cuvintele, emoțiile tale.

Gândurile pe care le emitem stârnesc emoții pe care le simțim și cuvinte pe care le împărtășim. Dacă toate acestea sunt programate să fie preponderent la o frecvență joasă, viața noastră nu are cum să fie decât în suferință. Principiul rezonanței spune că atragi ceea ce emiți. Această regulă stă la baza legii atracției despre care găsești atât de multe informații.

Transformarea ta totală, de la suferință la armonie, este foarte posibilă atunci când conștientizezi că, la nivelul minții tale inconștiente, ai fost obișnuit să emiți cel mai adesea la o frecvență joasă. În momentul în care-ți dai seama de acest lucru și-l accepți, poți trece la pasul următor: cum schimb și transform totul?

Fiecare aspect al inconștientului individual și apoi colectiv este de studiat atunci când îți dorești o transformare în bine a vieții. Emoțiile sunt o parte extrem de importantă în acest proces de investigație interioară.

Dacă-ți poți imagina o scară a emoțiilor, acestea sunt împărțite în funcție de frecvența vibrației lor. Capătul de jos este ocupat de frică, cu cea mai joasă frecvență. Cel de sus este al iubirii, la frecvența cea mai înaltă. Între ele avem o multitudine de frecvențe diferite.

Poate că știi că Sufletul reprezintă doza noastră de energie vitală, scânteia cu vibrația cea mai pură, care ne ține în viață. Cu toții învățăm de mici să murdărim și să pierdem din Suflet de fiecare dată când ne lăsăm pradă emoțiilor de frecvență joasă, precum ura, furia, descurajarea, orice tip de frică în general. Este simplu de dedus că, pentru a te bucura de darurile minunate ale propriului Suflet, pentru a te bucura de viață, avem de învățat să vibrăm pe frecvențe cât mai înalte. Avem de învățat să simțim emoții cât mai elevate. Simplu de spus, dar te vei întreba: cum să faci acest lucru, zi de zi, în circumstanțele actuale? Viața este în permanență o provocare!

Aici intervine lucrul cu tine însuți, autocunoașterea, călătoria interioară prin care descoperi ce te blochează, ce impact are Umbra asupra vieții tale și cum poți vindeca și integra fiecare părticică a ființei pentru a-ți recupera controlul asupra vieții. În definitiv, suntem o combinație de Lumină și întuneric, adică de frecvențe înalte și joase, și avem de modificat acest raport pentru a emite pe o vibrație cât mai înaltă. Lumina și întunericul, ca tipuri de energii, cuprind totul, inclusiv emoțiile noastre.

Pentru a simplifica explicația energiei emoțiilor, îmi vine în minte un exemplu despre cum acționează Lumina. Imaginează-ți o familie care este, aparent, într-o armonie după standardele moștenite de generații și generații. Într-o bună zi, se află că tatăl are o relație extraconjugală de mai mulți ani și trăiește o viață dublă. Acel mic univers familial, care vibra cu o anumită frecvență, este total bulversat. Adevărul, de o vibrație înaltă, pătrunde în familie și spulberă minciunile acumulate în ani de zile. 

Toți membrii familiei sunt afectați: gânduri, emoții, cuvinte de vibrație joasă – suferința. Toți “demonii”, toate fricile au cu ce se hrăni: energie pierdută din durere și agonie. Din acest dans al Luminii/ Adevărului cu Întunericul/Minciuna iese tumult. Aici intervine propria alegere a fiecărui membru al familiei. 

Poate că fiica înțelege că altfel nu se putea, deoarece părinții trăiau într-o toxicitate puternică și nu se iubeau. Amanta este cea care i-a dăruit iubire și afecțiune tatălui și fiica știe că n-are dreptul să judece situația. Alege să se raporteze cu înțelepciune, iertare și dragoste la întreaga situație. Va suferi, dar va rămâne conștientă, fără să fie părtinitoare. Va învăța o lecție de viață, care o poate ajuta în viitor să construiască relații autentice.

Mama alege să se victimizeze, este distrusă de Adevăr și cade într-o depresie puternică. Are doar emoții de frecvență joasă și se autosabotează până la boală. Ajunge într-o stare deplorabilă, pierde energia vitală și se topește în durere, rușine și ranchiună. 

Lumea este formată din mame și fiice ca în exemplul dat. Tu îți alegi rolul, tu alegi cum te raportezi la evenimente și câtă energie vrei să pierzi pentru a hrăni întunericul prin emoțiile dureroase.

Dacă nu lucrezi cu tine însăți pentru a te cunoaște și pentru a te înțelege, frecvența la care vibrează ființa ta rămâne joasă și orice Lumină puternică te va da peste cap. Asta îți dorești? Cu siguranță nu, pentru că ești aici și citești acest articol! 

Ce ar fi putut face mama trădată? În primul rând, după șocul inițial, să recunoasca partea ei de rol în poveste. Să-și asume responsabilitatea în cadrul cuplului, care era de foarte mult timp trist și fără viață. Să admită că nu se iubește pe sine și această lipsă a dus la îndepărtarea soțului, care nu se simțea iubit. Cum să dăruiești iubire, când nu o ai în interior? Să înțeleagă că nu este niciodată prea târziu să înveți să te bucuri de viață, chiar și când totul pare să se prăbușească. Să înceapă procesul de autocunoaștere, prin orice metode îi sunt la îndemână, pentru a se descoperi, pentru  a se înțelege și pentru a-și recrea viața. Să ceară ajutorul fiicei și al prietenelor bune. Să aleagă Lumina – curajul, iertarea, iubirea.

În această ficțiune, viața noastră, în care avem rolul principal, intervin toate condiționările acumulate și ne lăsăm ușor conduși de frică sau furie. Obișnuim să dăm vina pe emoții, să luptăm cu ele sau să spunem că ne-au acaparat total.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Însă, pentru a beneficia de ajutorul emoțiilor, este necesar să le tratăm cu prietenie. Doar așa vom putea lucra cu ele spre binele nostru și al celor din jur. Doar așa le putem transforma frecvența și să devenim ușor, ușor regizorii conștienți ai propriei vieți.

Dezvoltându-ne capacitatea de a deveni intimi cu propriile emoții, vom trăi un proces eliberator, desprinzându-ne de toate lanțurile condiționărilor cu care ne-am obișnuit, aducând din ce în ce mai multă Lumină.

O abordare prietenoasă este întotdeauna mai eficientă decât uzuala “luptă” cu emoțiile de frecvență joasă. Aceasta înseamnă să te apropii de orice emoție simțită pentru a o observa în detaliu la toate dimensiunile (mental, psihologic și fizic), dar nu atât de aproape încât să te identifici cu ea. Înseamnă să ne educăm un anumit grad de detașare față de emoție și, în același timp, să ne conectăm și să o simțim de aproape. 

Cu cât învățăm să fim mai intimi cu propriile emoții, cu atât vom fi mai capabili să ne conținem și să ne exprimăm emoțiile. Astfel, prezența lor ne va putea ajuta, în loc să ne pericliteze viața și relațiile. În acest fel, ne vom proteja Sufletul și nu vom mai pierde din această energie vitală, consumându-ne și identificându-ne cu emoțiile.

Emoțiile noastre reprezintă un proces vital, sunt mai degrabă un verb decât un substantiv, în continuă mișcare, cuprinzând cunoașterea noastră, condiționarea socială, familială și chiar cea spirituală. Este un amestec de biologie, biografie, obicei, perspectivă și conștiință pură. Totul într-un joc minunat, viu și complex.

Oricât de inconfortabil ar părea uneori, emoțiile noastre sunt oaspeții noștri. Îți propun să înveți să-i primești cu inima deschisă, fără să-i alungi sau să-i lași să-ți controleze viața. Scopul este să le cunoști, pentru a reuși să le imprimi frecvențe din ce în ce mai înalte.

Nimeni nu spune că este ușor, însă cu o minte și o inimă deschise, cu pași mici și consecvenți, cu ghidarea potrivită, transformarea este extraordinară și Viața devine din ce în ce mai îmbibată de emoții minunate! Așa cum cred că ne-a fost menită inițial…

Pentru mai multe detalii și practici despre cum îți poți transforma viața, o poți găsi pe Amy Ciotec pe www.PurAnima.com, singura platformă de transformare personală dedicată în exclusivitate femeilor.

Citește și:

Florin Alexandru: ”Emoțiile sunt un instrument spre împlinire”

Simona Tache: ”Detașarea de propriile emoții e o afacere păguboasă”

Author(s)

  • Amy Ciotec

    fondatoare AwakeningMom

    Timp de 16 ani a avut o carieră în corporații și a lucrat mereu aproape de oameni. Cu o experiență de peste opt ani în procesele și terapiile de dezvoltare personală, Amy s-a trezit din punct de vedere spiritual, a vindecat și a transformat fiecare aspect al ființei. A documentat din experiența cunoașterii ei pe blogul personal www.Awakeningmom.com. «Cred în tine, cred în femeia trează și liberă, femeia hotărâtă să-și integreze și să-și manifeste potențialele cele mai înalte, încă ascunse în Esența ei”, spune Amy.