În următoarele 3 minute:

– Cum a fost perioada de adolescență a Antoniei. 
– Ce schimbare a făcut ca să se conecteze mai bine cu cei din jur. 


Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Antonia: Sunt mai multe lucruri care mă motivează, dar în primul rând, Alexandru și copiii mei. Ei sunt motivul pentru care vreau și trebuie să fiu puternică și motivată. Apoi faptul că iubesc ceea ce fac, iubesc muzica.

TG: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

A: Atunci când sunt mult prea multe, le iau în ordinea urgenței, a celor care nu suportă amânare. Și apoi încerc să găsesc o zi în care sunt mai liberă să le rezolv pe toate celelalte.

TG: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

A: Nu este un secret, este ceea ce contează și funcționează pentru mine: să petrec timp cu familia mea și ei să fie prioritatea, să-mi caut momente de liniște, de timp liber, să iubesc și să fiu iubită, să mă înconjor de oameni buni.

TG: Când simți că ești prea stresată sau prea copleșită de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

A: Mă odihnesc, discut cu oamenii apropiați, petrec puțin timp singură să-mi încarc bateriile.

TG: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul, mai ales în această perioadă?

A: Copiii mei și Alexandru, care mă susține și la bine și la greu. Și muzica, bineînțeles, cariera pe care o am.

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

A: Sunt zile în care nu mă trezesc cu o stare de spirit bună, n-am energie, n-am motivație. Și atunci analizez să văd de ce simt lucrurile astea, dacă sunt prea obosită, dacă m-am implicat în prea multe proiecte. 

Atunci când conștientizez că am aceste stări, pun totul puțin pe pauză și mă odihnesc, iau vitamine, am grijă de mine.

TG: Ce sfat i-ai da adolescentei care ai fost?

A: Nu cred că i-aș da prea multe sfaturi, am fost o adolescentă cuminte, care și-a ascultat părinții, a și învățat, n-am făcut niște greșeli sau lucruri nepotrivite.

TG: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.

A: Am ținut cercul de prieteni restrâns la un număr de oameni cu adevărat apropiați, tocmai pentru a fi mai conectată, dar și pentru a mă simți în siguranță, în preajma unor oameni pe care-i simt aproape, după multe experiențe nefericite.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


TG: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

A: Recunosc că nu sunt mereu foarte concentrată, din cauza oboselii sau a unui număr prea mare de lucruri de făcut căruia nu-i fac față. Tot prin odihnă reușesc să mă întorc la concentrare și claritate.

TG: Care este cartea care ți-a schimbat viața?

A: Nu știu dacă am o carte care mi-a schimbat viața, dar am două cărți recente pe care le-am citit Arta subtilă a nepăsării, de Mark Manson, și 12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru, de Jordan B. Peterson. 

TG: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

A: Cel mai dificil moment din acest punct de vedere este, cu siguranță, lupta pentru custodia Mayei, fetița mea, care locuiește în Italia. A fost perioada cea mai grea din viața mea.

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

A: Aceste momente sunt cele în care observ că, din punct de vedere al carierei, sunt lucruri care nu merg așa cum mi-aș fi dorit sau cum m-aș fi așteptat. Atunci, îmi iau momente de analiză împreună cu echipa mea, să văd ce putea fi făcut altfel. Și apoi continui cu aceeași pasiune.

Bineînțeles, ca mamă, sunt mereu preocupată și îngrijorată că nu fac totul așa cum trebuie și este un gând pe care-l am zilnic. Dar, deopotrivă, în fiecare zi, lucrez să fiu o mamă mai bună decât am fost ieri.

TG: Care este ultimul lucru pe care îl faci seara înainte de culcare?

A: Stau de vorbă cu Alexandru și povestim lucrurile prin care am trecut de-a lungul zilei și mă rog.

TG: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

A: Love every moment, laugh every day, live beyond words.

TG: Există o persoană care este un model pentru tine?

A: Mama mea, o admir pentru că este hard-working, independentă, a avut mereu grijă de familie, m-a educat, m-a învățat să fiu un om bun. Și Beyonce!

TG: Ce iei cu tine, oriunde ai pleca?

A: Telefonul.

Citește și:

Andreea Raicu: ”Când comentează negativ, oamenii spun ceva despre ei”

Andreea Bălan: ”Schimbarea vine doar din suferință”

Author(s)

  • Crina Alexe

    redactor-șef Thrive Global România

    După 17 ani ca jurnalist la revista de modă și lifestyle ELLE România, în care a scris despre evenimentele culturale locale, cărți, modă, parenting, relații și destinații de călătorie și în care a intervievat mulți oameni interesanți, care i-au împărtășit poveștile lor pline de inspirație, Crina a decis că o schimbare este mai mult decât binevenită. Mai ales că rutina la locul de muncă este calea sigură spre plafonare, ca să nu zicem burnout. Așa că s-a alăturat echipei entuziaste de la Thrive Global România, alături de care speră să inițieze conversația pe plan local despre burnout și epuizare, despre cum pot fi ele combătute și, nu în ultimul rând, despre curajul de a ne accepta vulnerabilitățile. Așadar, trimiteți-i opiniile și sugestiile voastre pe aceste teme pe adresa [email protected] Keep thriving!