În următoarele 3 minute vei afla:

– Cum reușește să adormă Holy Molly cu 15 oameni în jurul ei.
– De ce se teme Holy Molly de somnul în exces și care este secretul ei pentru o viață mai bună.


Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Holy Molly: Nu sunt cea mai matinală persoană și recunosc că-mi place tare mult să dorm. Cea mai bună metodă a mea este să deschid larg geamul și să respir. Important e să-mi setez de seara lucrurile pe care le am de făcut. Când știu că se întâmplă lucruri minunate în jurul meu și fac parte dintr-un mecanism frumos, îmi e mai mare dragul să mă trezesc.

TG: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

HM: Când vine vorba de managementul timpului, sunt destul de leneșă. Dar am învățat să iau totul pas cu pas și să nu mă grăbesc. Lucrurile mărunte pot fi foarte importante, așa că orice trebuie făcut meticulos. 

TG: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

HM: Să conștientizezi în permanență câte motive de fericire există în jurul tău și să practici recunoștința zi de zi. Poate cel mai bun exercițiu pe care-l practic este să-mi notez într-un caiet lucrurile pentru care sunt recunoscătoare. Și, credeți-mă, odată ce începi să le așterni pe hârtie, găsești o grămadă de motive și realizezi că ești binecuvântat. Viața va avea mereu părți negative, important e să te concentrezi pe ce-ți face inima să sară din piept de bucurie.

TG: Când simți că ești prea stresată sau prea copleșită de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

HM: Hmm, îmi pun muzică la volum scăzut, fac exerciții de respirație, ies să mă plimb sau stau cu pisicile. Sunt cei mai buni terapeuți.

TG: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul, mai ales în această perioadă?

HM: Mă gândesc mereu că sunt pe un drum bun și că tot ce se întâmplă în viața mea are scopul de a mă ajuta să evoluez. Sunt atât de norocoasă să-mi urmez visul, încât ar fi egoist din partea mea să nu fiu recunoscătoare zi de zi. 

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

HM: Îmi dau seama că ceva este în neregulă cu mine atunci când dorm prea mult. Pare o glumă, dar e adevărat. Pentru mine, somnul în exces indică ceva, îmi spune că mă ascund de probleme. Ce fac? Încep să creez, este singura cale de a mă pune pe picioare. Scriu piese, merg la studio, ies din casă. 


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


TG: Ce sfat i-ai da adolescentei care ai fost?

HM: Să fie spontană, să nu spună ’’NU’’ din frică, să fie curajoasă, să traiască intens tot ce îi oferă viața, să aibă încredere în ea. Am trăit mult timp reacționând doar din frică sau ocolind situațiile în care simțeam presiune. Îmi era frică de tot ce implica muzica, fiindcă îmi era frică de mine, de a nu fi judecată, nu aveam încredere în ceea ce făceam. Așa că, ajunsesem să fiu o adolescentă timidă, invizibilă. Până când am zis STOP, pentru că simțeam că mă pierd pe mine. Și am început să scriu despre ce trăiam, despre „demonii’’ mei. Așa m-am eliberat. 

TG: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.

HM: Sunt un om rezervat și retras când vine vorba de viața mea personală, așa că îmi făceam foarte greu prieteni. Dar am învățat să ascult și să am încredere în oameni, să văd dincolo de carcasă. Așa am descoperit suflete minunate și tot așa am ajuns să mă descopar mai bine și pe mine.

TG: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

HM: Da! Sunt maestră la power naps. Am învățat asta încă din facultate și practic acest „sport” de câte ori îmi pierd concentrarea. Fie că sunt zece oameni în studio, eu mă pun pe un fotoliu și adorm pentru 10-15 minute. Când mă trezesc, am o energie debordantă și îmi continui treaba.

TG: Care este cartea care ți-a schimbat viața?

HM: Cred că Puterea Prezentului, de Eckhart Tolle, este cartea mea preferată la momentul actual, fiindcă vorbește despre un principiu de bază pentru a avea o viață fericită: ACUM. Uităm adesea să fim prezenți, să ne bucurăm de ce e în jurul nostru acum, fiindcă suntem prea împovărați cu traume din trecut sau griji legate de viitor. Cel mai frumos este să iei pauză și să FII, pur și simplu. „Aici” și „Acum” sunt uneori singurele lucruri care contează pentru a te conecta cu tine.

TG: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

HM: Am avut nenumărate momente în care am simțit că îmi fuge pământul de sub picioare, de la despărțiri halucinante, probleme în familie, accidente, dezamăgiri imense, dar toate astea au construit omul care scrie acum aceste rânduri. Așa că sunt recunoscătoare pentru fiecare moment în care am crezut că nu există salvare.

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

HM: Ultima oară am simțit că am eșuat fix înainte să se nască proiectul Holy Molly. Am avut o carieră muzicală în România, pentru mulți ani, sub numele de Miss Mary, dar mă simțeam în permanență blocată. Apoi am crescut, viața m-a purtat în alte locuri și am început să cred că acest vis de a deveni artist este o prostie, că eu nu sunt în stare. Ce am făcut? Am schimbat totul la mine, am luat-o de la zero, am dezvoltat un nou concept și n-am încetat să cred.

TG: Care este ultimul lucru pe care îl faci seara înainte de culcare?

HM: Nu sunt omul care să urmeze o rutină clară. În general, îmi place să deschid larg geamul, să respir și să reiau tot ce m-a făcut fericită în ziua respectivă. Recomand. 

TG: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

HM: You’re all you’ve got. Poate părea egoist, dar e important să îți aduci aminte că trebuie să ai grijă de corpul, de mintea și de sufletul tău. Acordă-ți timp, fii blând cu tine, învață să spui „nu’’ atunci când ceva nu te face fericit și conservă-ți energia pentru oamenii care merită. Am trăit ani de zile fiind secată de puteri de către oameni care se foloseau de mine, așa că am învățat să fiu stăpână pe mine și foarte atentă la ce simt și ce-mi doresc. Atunci când ești fericit, realitatea din jurul tău se schimbă, iar ceilalți vor fi încărcați cu energia ta.

TG: Există o persoană care a fost sau care este un model pentru tine?

HM: Sunt mulți oameni care au pus câte o cărămidă în construirea personalității mele, de la artiști la profesori de canto și actorie. Însă cea mai pregnantă prezență rămâne mama, o femeie extrem de atentă la detalii, extrem de spontană și de hotărâtă, descurcăreață și plină de iubire. Semănăm incredibil de tare, a avut grijă să mă crească frumos și simplu, cu dorința de a face lucruri și cu poftă de viață. 

TG: Ce iei cu tine, oriunde ai pleca?

HM: Energie, voie bună, atenție, distracție, multe glume și zâmbete.

Holy Moly, pe numele ei adevărat Maria Alexandra Florea, este o artistă cu o voce a cărei profunzime rămâne întipărită în minte. Încă din copilărie a luat lecții de canto și teorie muzicală, a învățat să cânte la pian și la chitară și s-a dezvoltat ca muzician. Piesele lansate de ea se concentrează pe tehnică, versuri care intrigă și vocea sa impresionantă. Holy Molly trăiește pentru a-și exprima și transmite sentimentele prin intermediul muzicii. Pentru ea, este o binecuvântare să poate comunica ceea ce simte prin muzică și actorie. Atâta timp cât lucrurile pe care le face sunt pline de dragoste, nu are nevoie de cuvinte. Melodiile ei sunt ascultate în Germania, Polonia, Rusia și România atât la radio, cât și în mediul digital.

Citește și:

Irina Rimes: ”Iartă și fii mereu pozitiv”

Anghel Damian: ”Aleg în funcție de ceea ce mă face fericit”

Author(s)

  • Crina Alexe

    redactor-șef Thrive Global România

    După 17 ani ca jurnalist la revista de modă și lifestyle ELLE România, în care a scris despre evenimentele culturale locale, cărți, modă, parenting, relații și destinații de călătorie și în care a intervievat mulți oameni interesanți, care i-au împărtășit poveștile lor pline de inspirație, Crina a decis că o schimbare este mai mult decât binevenită. Mai ales că rutina la locul de muncă este calea sigură spre plafonare, ca să nu zicem burnout. Așa că s-a alăturat echipei entuziaste de la Thrive Global România, alături de care speră să inițieze conversația pe plan local despre burnout și epuizare, despre cum pot fi ele combătute și, nu în ultimul rând, despre curajul de a ne accepta vulnerabilitățile. Așadar, trimiteți-i opiniile și sugestiile voastre pe aceste teme pe adresa [email protected] Keep thriving!