În următoarele 5 minute vei afla:

– Ce-și ia Andreea Marinescu cu ea, oriunde ar pleca.
– Care a fost momentul care a determinat-o să renunțe la perfecționism și la intransigența față de ceilalți.


Thrive Romania: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Andreea Marinescu: Simplul fapt că începe o nouă zi e suficient să mă facă să mă dau jos din pat .

TR: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

AM: Indiferent unde aș fi, pe primul loc e familia. Dacă se întâmplă ceva cu ai mei, atunci de asta trebuie să mă ocup, să rezolv sau să particip, să mă bucur sau să sprijin, în funcție de  situație. Apoi munca, pentru că viața este împărțită, cel puțin în ultimii doi ani, între familie și muncă. În mod normal, prioritizez în funcție de cât de urgent trebuie rezolvată o anumită situație, indiferent unde mă aflu, fără a ignora ce am eu de făcut, fără să uit (mă străduiesc să nu uit!) ce începusem să fac, să pot duce inclusiv acel lucru la bun sfârșit.

TR: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

AM: Încerc să fiu o variantă mai bună a mea în fiecare zi, să fac ceva bun și pentru ceilalți, să fiu fericită și să-i fac și pe ceilalți să fie fericiți. Însă, cel mai mult îmi place să ajut, să rezolv situații, în general.

TR: Când simți că ești prea stresată sau prea copleșită de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

AM: Stresul și-a tot făcut simțită prezența în viața noastră în ultimii doi ani, mai întâi pandemia, acum războiul. Cumva suntem încolțiți doar de negative și atunci simt nevoia să mă decuplez uneori, să-mi încarc bateriile, și fac asta în câteva feluri destul de simple: ascult muzică la pick-up, blues sau jazz, și mă joc cu copiii mei. Evident că și terapia cu cumpărături își mai face simțită prezența, însă mai rar.

TR: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul, mai ales în această perioadă?

AM: Întotdeauna, când pun capul pe pernă, spun Mulțumesc! pentru ziua ce s-a terminat, pentru familia pe care o am, pentru că ai mei sunt bine, sănătoși. Și evident că tot ei, cei dragi sufletului meu, sunt cei de la care mă încarc cu optimism, cu energie bună.

TR: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

AM: Momentul maxim este atunci când gândurile nu mă lasă să adorm, când mintea mea lucrează în continuare la ce am de făcut, de rezolvat, cum să le împart ca să fie bine, deși ar fi trebuit să mă bucur de odihnă. În momentul în care mintea lucrează și nu mă lasă să dorm, atunci realizez că trebuie să îmi spun STOP.

TR: Ce sfat i-ai da adolescentei care ai fost?

AM: Îmi place, mi-a plăcut și îmi va plăcea mereu de adolescenta Dede (așa-mi spuneau colegii). Cred că aș ruga-o să citească mai mult, nu știu dacă aș convinge-o, dar măcar aș încerca.

TR: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.

AM: Schimbarea a venit cumva natural, odată cu nașterea lui Vladimir. Atunci când mi-am dat seama că e bine, cel puțin profesional, să fiu mai diplomată, nu doar perfecționistă, să arăt ceva mai multă înțelegere, să ofer mai mult ajutor decât să aștept să-l primesc. Andreea de dinainte de a fi mama lui Vladimir era mai severă, mai directă, infinit mai temperamentală. Acum lucrurile nu mai sunt așa .

TR: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

AM: N-am avut până acum probleme cu concentrarea. Uneori oboseala mă doboară și atunci rezolv prin somn. Dar cam atât.

TR: Care este cartea care ți-a schimbat viața?

AM: Cum în adolescență nu prea citeam, am descoperit cărțile abia mai târziu. Nu cred că o carte anume mi-a schimbat viața, cred că fiecare carte citită a fost un plus pentru mine ca om. Mi-a plăcut ce am citit, nu cred că am lăsat vreo carte cumpărată și necitită. În timp, am realizat că de fapt cărțile sunt pansamente pentru suflet și minte sau comori pentru cel ce le citește.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


TR: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

AM: Primul moment a fost când am fost angajată, la 19 ani, la PRO TV. E clar că atunci viața mea și-a căpătat parcursul și că destinul a vrut pentru mine o carte spectaculos de frumoasă. Mă bucur că am ales așa.

TR: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

AM: Simt că am eșuat atunci când băieții mei se confruntă cu câte o situație care-i face nefericiți. Personal cred că am fost de multe ori nemulțumită de mine, nu cred însă că am eșuat în adevăratul sens al cuvântului.

TR: Care este ultimul lucru pe care-l faci seara înainte de culcare?

AM: Mulțumesc pentru tot ce am, pentru ce mi s-a întâmplat și pentru ce urmează să se întâmple.

TR: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

AM: “Mai presus de toate, fii eroina vieții tale, nu victima!”.

TR: Există o persoană care a fost sau este un role model pentru tine?

AM: Am multe modele și de la fiecare iau câte ceva: părinții mei, de la care mă inspir zilnic pentru a deveni un părinte mai bun, nașa și prietena mea, Oana Maiuga, de la care învăț mereu cum să reacționez cât mai bine în situații limita și nu numai, Neti,  care mereu mă surprinde cu câte informații pot afla și învăța de la ea. Lista e foarte lungă…  Sunt mulți oameni care mă inspiră și sunt modele demne de urmat.

TR: Ce iei cu tine, oriunde ai pleca? 

AM: Telefonul.

Andreea Marinescu este prezentatoarea Ştirilor Pro TV de la ora 8:00 şi intră în casele românilor zi de zi, alături de colegul său, Mihai Dedu. Din mai 2012, Andreea a făcut echipă cu Dedu şi Lavinia Petrea. Este mama a doi băieți și o familistă convinsă.

Citește și:

Rucsandra Hurezeanu: ”Munca mea e o plăcere și o bucurie în fiecare zi”

Andreea Raicu: ”Așa-zisele eșecuri m-au salvat de multe situații în care acum mă bucur că nu sunt”

Author(s)

  • Crina Alexe

    redactor-șef Thrive Global România

    După 17 ani ca jurnalist la revista de modă și lifestyle ELLE România, în care a scris despre evenimentele culturale locale, cărți, modă, parenting, relații și destinații de călătorie și în care a intervievat mulți oameni interesanți, care i-au împărtășit poveștile lor pline de inspirație, Crina a decis că o schimbare este mai mult decât binevenită. Mai ales că rutina la locul de muncă este calea sigură spre plafonare, ca să nu zicem burnout. Așa că s-a alăturat echipei entuziaste de la Thrive Global România, alături de care speră să inițieze conversația pe plan local despre burnout și epuizare, despre cum pot fi ele combătute și, nu în ultimul rând, despre curajul de a ne accepta vulnerabilitățile. Așadar, trimiteți-i opiniile și sugestiile voastre pe aceste teme pe adresa [email protected]. Keep thriving!