În următoarele 3 minute vei afla:

– De ce Rucsandra nu crede în eșec.
– Ce carte i-a schimbat viața.


Thrive România: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Rucsandra Hurezeanu: Îmi place viața mea cu tot ce fac pe parcursul unei zile. N-am un motiv anume care mă face să sar din pat, nici unul care m-ar face să rămân.

TR: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

RH: Copiii sunt întotdeauna o prioritate absolută. Ei știu acest lucru și sună oricând au nevoie de ceva, oriunde s-ar afla. La birou, începutul zilei e momentul cel mai creativ și atunci lucrez la lucruri importante. Apoi, urmează întâlniri cu parteneri, agenții sau colegii mei. Ma abonez și dezabonez la newsletter-e tot timpul, mi se pare că nivelul informațional la care suntem expuși e din ce în ce mai mare. Sunt zile în care muncesc mult, dar am și zile de odihnă sau relaxare.

TR: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

RH: Secretul pentru mine este să nu renunț la lucrurile care-mi fac plăcere, să nu mă las angrenată mereu în responsabilități și proiecte noi.

TR: Când simți că ești prea stresată sau prea copleșită de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

RH: Când simt o presiune prea mare, am un ritual întreg. Îmi analizez în liniște „spaimele”, le înțeleg și le procesez. Reașezându-le într-un context mai larg, de obicei dispar. Fac în fiecare zi exerciții de respirație, o plimbare, sport, meditații. Activitatea fizică mi-a fost mereu sursa pentru idei creative.

TR: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul, mai ales în această perioadă?

RH: N-am niciodată gânduri rele, iar această perioadă n-a fost una grea pentru mine. M-am adaptat foarte bine la noile condiții. Munca mea e o plăcere și o bucurie în fiecare zi. Nu fac nimic pentru că trebuie, am multă energie pentru toate. Pe de altă parte, cărțile și prietenii cu care râd mult au fost refugiul meu întotdeauna.

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


RH: Când ridic tonul vocii, îmi dau seama că mi-am pierdut răbdarea, dar asta se întâmplă doar cu copiii mei, niciodată la birou. Având băieți adolescenți, mă bucur să petrecem timp împreună, dar am și multe provocări.

TG: Ce sfat i-ai da adolescentei care ai fost?

RH: Să aibă răbdare și încredere că va avea o viață din ce în ce mai frumoasă.

TG: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.

RH: Mă conectez bine cu ceilalți, pentru că știu să ascult. Nu vreau să am dreptate întotdeauna sau să le știu mai bine pe toate. Sunt curioasă să aflu mereu lucruri noi.

TG: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

RH: Nu fac excese, nu pierd nopți, sunt tot timpul odihnită și concentrată. Fac yoga, meditații, „nu mă pierd pe mine”, adică nu mă pierd în gânduri negative și repetitive. Am o autodisciplină permanentă, integrată în viața de zi cu zi.

TG: Care este cartea care ți-a schimbat viața?

RH: Au fost multe cărți care m-au influențat, dar probabil Un pământ nou de Eckhart Tolle chiar mi-a schimbat viața. E considerat unul dintre cei mai inspirați călăuzitori spirituali ai timpurilor noastre. Am recitit de multe ori cărțile lui.

TG: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

RH: Probabil, datorită faptului că iau deciziile foarte repede, bune sau rele, nu mă las preocupată mult timp de nici o alegere.

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

RH: Acest cuvânt are o proiecție definitivă și catastrofală, nu-l folosesc niciodată. Cu toții avem lucruri care ne ies mai bine, sau mai rău, trăim situații care „se întâmplă” neașteptat. Important e cum reacționăm și cât de repede ne remontăm. Cred că am multe resurse interioare, mă simt un om puternic.

TG: Care este ultimul lucru pe care îl faci seara înainte de culcare?

RH: Spun o rugăciune în fiecare seară: mă ajută să dorm liniștită.

TG: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

RH: „Cei care danseaza sunt considerați nebuni de cei care nu aud muzica”, Friedrich Nietzsche.

TG: Există o persoană care a fost sau care este un role model pentru tine?

RH: Mama mea e un om vizionar în afaceri și m-au ajutat încrederea pe care a avut-o în mine și sprijinul pe care mi l-a dat în urmă cu 15 ani, când am lansat brand-ul Ivatherm. Am admirat mereu la ea felul în care ia toate lucrurile ușor, nu e îngrijorată de situații de afaceri niciodată. Cred că am moștenit asta de la ea.

TG: Ce iei cu tine, oriunde ai pleca?

RH: Apa Termală Herculane și produsele Ivatherm pentru crearea cărora a fost nevoie de multă știință și mult efort. Am ritualurile mele de îngrijire a pielii, la care nu renunț în orice colț al lumii aș fi.

Dr. Rucsandra Hurezeanu este CEO și fondatoarea companiei Ivatherm, fiind dintotdeauna pasionată de cosmetice, încă de pe vremea când mama ei își prepara în farmacie propriile creme. A studiat medicina, a făcut un doctorat în boli infecțioase și a urmat un program de MBA la ESCP Franța și apoi un EMBA la ASSEBUS România. Preocupată de faptul că 50% din populație suferă de alergii și piele sensibilă, din cauza poluării, stresului și alimentației, în 2005 a creat primul brand românesc de dermocosmetice dedicat pielii sensibile – Ivatherm.  De-a lungul timpului, a primit nenumărate premii și recunoașteri. A făcut mentorat pentru antreprenori în cadrul mai multor asociații, este membru al juriului în concursul Antreprenorul anului organizat de EY. În 2021 a fost desemnată de către mediul de business pe locul 19 între cei mai admirați CEO din România, iar în prezent este Vicepreședintele Organizației Patronale a Industriei Cosmetice.

Citește și:

Andreea Raicu: ”Așa-zisele eșecuri m-au salvat de multe situații în care acum mă bucur că nu sunt”

Gáspár György: ”Viața ne poate ascunde cele mai prețioase daruri în cele mai întunecate locuri”

Author(s)

  • Crina Alexe

    redactor-șef Thrive Global România

    După 17 ani ca jurnalist la revista de modă și lifestyle ELLE România, în care a scris despre evenimentele culturale locale, cărți, modă, parenting, relații și destinații de călătorie și în care a intervievat mulți oameni interesanți, care i-au împărtășit poveștile lor pline de inspirație, Crina a decis că o schimbare este mai mult decât binevenită. Mai ales că rutina la locul de muncă este calea sigură spre plafonare, ca să nu zicem burnout. Așa că s-a alăturat echipei entuziaste de la Thrive Global România, alături de care speră să inițieze conversația pe plan local despre burnout și epuizare, despre cum pot fi ele combătute și, nu în ultimul rând, despre curajul de a ne accepta vulnerabilitățile. Așadar, trimiteți-i opiniile și sugestiile voastre pe aceste teme pe adresa [email protected]. Keep thriving!