În următoarele 5 minute vei afla:

– Ce trebuie să faci pentru a-ți spulbera limitele.
– Care e cea mai importantă resursă a ta.


Până acum, a fost un an plin: m-am ocupat de cărți, mi-am stabilit prioritățile strategice pentru următoarele luni și am dedicat timp destinat odihnei și relaxării. Sper ca și tu să poți privi în urmă și să te simți mândru și împlinit. 

Iar dacă nu ai ajuns încă acolo unde îți dorești să fii, vestea bună este că încă mai e suficient timp ca să faci schimbările necesare pentru a reuși să ajungi acolo. Aș vrea să-ți povestesc despre câteva concluzii la care am ajuns eu în legătură cu micile ajustări pe care le poți face în viața ta. 

Fiind eu însumi unul dintre cei care au avut nevoie să facă schimbări, dar și ajutându-i pe alții să atingă succesul, am înțeles că poți să-ți faci din succes un mod de viață. 

Pune în aplicare cele 4 secrete despre care îți voi vorbi în continuare și vei experimenta o turnură majoră în viața ta!

1. Schimbările apar atunci când îți schimbi modul de gândire. 

Nimic nu s-a schimbat în viața mea înainte să-mi acord timp pentru a-mi modifica perspectiva. O minte insuficient dezvoltată nu poate fi decât sursa unei existențe nesatisfăcătoare. Pentru că am pregătit și perfecționat lideri din toată lumea, sunt uimit să constat cât de mulți sunt cei care caută calea cea mai ușoară. Problema cu calea cea mai ușoară este că aceasta nu te va lăsa să accesezi succesul într-o manieră sustenabilă. 

Ani de zile mi-am petrecut timpul analizându-mi în profunzime gândurile, identificându-mi tiparele de gândire, pentru ca, în final, să reușesc să-mi schimb paradigma. Lucrul pe care nu îl înțeleg cei mai mulți oameni este acela că orice schimbare în viață cere o transformare la nivel de sistem de referință. Nu vei reuși să pășești într-un ”mâine mai bun” cu gândirea de ieri. 

Te provoc să îți acorzi timp și să-ți reevaluezi gândirea. Nimic din ce nu este în concordanță cu evoluția ta glorioasă nu ar trebui să îți ocupe spațiul mental. Transformarea propriei existențe începe cu transformarea felului în care percepi lumea. Și nu va fi loc de noutate în viața ta dacă nu îți lărgești orizonturile mentale. 


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


2. Transformarea presupune să renunți la ce-ți este familiar. 

Adeseori ne dorim să ne schimbăm viața. Cu toate astea, am constatat că mulți oameni nu sunt dispuși să accepte disconfortul procesului de schimbare. Am scris șapte cărți, am primit numeroase distincții și am pregătit și perfecționat oameni de pe tot globul pentru ca ei să își poată atinge visurile și să trăiască viața la potențialul maxim. 

Sunt mulți cei care îmi apreciază evoluția, însă prea puțini sunt interesați de drumul pe care l-am parcurs pentru a ajunge aici. Prețul oricărei reușite este dat de travaliul necesar obținerii sale. Prea mulți oameni rămân agățați de familiar în detrimentul propriului viitor. Nu e nimic greșit în a-ți dori o viață confortabilă. Pe de altă parte, nu vei reuși să țâșnești prin tavan și să îți spulberi limitele atâta vreme cât stai ”la căldurică”. 

Rezoluțiile și afirmațiile nu sunt suficiente pentru a-ți părăsi zona de confort. E necesar să fii dispus să acționezi curajos în direcția deznodământului pe care ți-l dorești. Existența ta nu va înflori dacă te simți în largul tău. Însă, atunci când ai curajul de a face saltul, ai și puterea de a cuceri noi frontiere. 

3. Transformările cer strategii noi

Un mâine mai bun nu poate fi făurit cu unelte depășite. Cu alte cuvinte, strategiile din trecut nu vor permite instalarea unui nou anotimp în viața ta. Adeseori ne propunem obiective mărețe. Însă, în lipsa viziunii, intenția nu va avea nimic mai mult decât un rezultat nesatisfăcător. Dacă îți dorești să ai ceva ce nu ai mai avut până acum, atunci e necesar să fii dispus să faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut până acum. 

Ceea ce înseamnă că mintea ta trebuie să se expandeze. Și o tehnică bună de expandare a minții este accesarea de noi informații. Acum este momentul cel mai potrivit pentru a pune mâna pe niște cărți noi, pentru a asculta niște podcasturi diferite, pentru a participa la niște evenimente și pentru a-ți construi noi conexiuni. 

Învățarea te ajută întotdeauna să accezi într-o nouă etapă. În calitate de lider de gândire respectat, eu mă dezvolt și învăț în permanență, astfel încât să pot rămâne în top. Strategiile sunt cele care determină succesul sau eșecul. Strategiile sunt cele care ne modelează viziunea, care ne aduc capacitate de concentrare pe îndeplinirea obiectivelor și care ne dictează prioritățile. Fiecare reușită notabilă din viața mea a fost rezultatul unei strategii. Trăirea și pasiunea nu sunt de ajuns. O strategie este singura cale de a ajunge de la ideea din mintea ta la manifestarea acesteia în realitatea exterioară. Strategia este modalitatea de a scurta drumul înspre succes.

4. Transformarea are nevoie de concentrare masivă. 

Am avut norocul să reușesc niște lucruri ieșite din comun în viața mea. Adeseori mi se întâmplă ca lumea să îmi ceară să spun care este cheia succesului meu. Și deși sunt de părere că sunt mulți factori care contribuie la construirea unei povești de succes, consider că în viața mea, puterea de concentrare ieșită din comun a fost un factor fundamental. 

Timpul este o resursă prețioasă. Am observat pe parcursul anilor că multă lume irosește incredibil de mult timp în van. Ne pierdem vremea în relații fără perspectivă. Ne pierdem vremea urmărind ambiții care nu ne aduc niciun progres. Ne pierdem vremea implicați în lucruri care ne știrbesc potențialul. Prietenii mei cei mai apropiați ți-ar putea confirma că eu am foarte mare grijă de timpul meu. Îmi controlez foarte bine momentele importante și nu permit nimănui să-mi dicteze programul. Și nu las loc în viața mea activităților care sunt contradictorii priorităților pe care mi le-am stabilit. 

Capacitatea mea de a-mi gestiona eficient timpul a dus la rezultate importante. De ce sunt atât de zgârcit când vine vorba despre timpul meu? Timpul este etalonul care măsoară eficiența existenței noastre. Focusarea este singurul lucru care te va propulsa către viitor. Sursele de distragere a atenției vor încerca de fiecare dată să te îndepărteze de obiectivul tău. 

Cu toate astea, am descoperit că atunci când îți păstrezi concentrarea, rămâi pe calea cea bună spre îndeplinirea misiunii. Pentru că am trecut deja de ceva vreme de mijlocul acestui an, îți propun să permiți timpului să lucreze în sprijinul progresului tău și al atingerii scopului pe care ți l-ai propus. Alege înțelept felul în care îți vei petrece timpul. 

Propune-ți să investești în viitorul tău și nu permite nimănui și niciunui obstacol să-ți tulbure concentrarea!

Citește și:

7 lecții de viață pe care le putem învăța de la Malala Yousafzai

9 lecții esențiale pe care trebuie să le înveți până la jumătatea vieții

Author(s)

  • Jamelle Sanders

    CEO Jamelle Sanders International

    Jamelle este autor, leading empowerment specialist și CEO-ul Jamelle Sanders International, companie cu sediul în Gastonia, NC. Jamelle își propune să ajute antreprenorii și liderii din întreaga lume să își maximizeze profitul comercial și să trăiască la adevăratul lor potențial. Este supranumit ”coach-ul de suflete” pentru că te poate ajuta să îți iei în stăpânire viața interioară, să îți descoperi sinele autentic și să îți proiectezi viața pe fundamentele bunăstării depline.