În următoarele 3 minute vei afla:

– De ce să porți orice tricou ai chef.
– Cum să ferești arta de etichete irelevante.


Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Tudor Istodor: Pisica!

TG: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

TI: Asta e una dintre cele mai mari probleme. Când se adună multe, îmi vine să nu mai fac nimic, să “bag capul în pământ ca struțul”. Dar, de ceva vreme, am învățat să iau lucrurile pe fiecare în parte și, brusc, e mult mai ușor. Prioritizarea se face în funcție de priorități. Dar important e să le iei pe bucăți, nu toate odată.

TG: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

TI: Să spui, să vorbești, să nu ții în tine. Să exprimi sincer, câteodată cu mai mult tact, alteori fără. Să nu faci implozie de sentimente.

TG: Când simți că ești prea stresat sau prea copleșit de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

TI: Depinde de moment. De cele mai multe ori, mă văd sau vorbesc cu prietenii, cu familia. Sau îmi pun un film ușurel ca să-mi dea shut down la creier. Dar cred că cel mai important e să ai un plan, un scop în viață în fiecare moment. Nu trebuie să fie ceva grandios, la care ajungi într-o mie de ani. Poate să fie un plan pe următoarea săptămână. Dar asta, clar, îmi dă chef de viață.

TG: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul, mai ales în această perioadă?

TI: Vorbesc despre gândurile rele cu cei care-mi sunt aproape. Încerc să renunț la orgoliu, să accept că pot avea și gânduri rele câteodată, asta e. Încerc să nu mă pedepsesc, să nu dau în mine și să văd, după gândul rău, care e următorul gând bun.

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

TI: Nu cred ca am simțit niciodată că am ajuns la capătul puterilor. Presiune multă pun pe mine dintotdeauna. Nu știu de unde vine asta, dar am ajuns să mă cunosc un pic mai mult și pot să-mi observ defectele fără să mă autoflagelez. Câteodată…

TG: Ce sfat ți-ai da ție, cel de la 20 de ani?


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


TI: Vezi că următorii 16 ani o să fie minunați! Să nu vrei să schimbi nimic din ce ți se va întâmpla!

TG: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.

TI: Am început să mă gândesc la mine. Și să nu mai trec ca gâsca prin apă prin viață.

TG: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

TI: Da. Încerc să fac doar ce-mi place și atunci concentrarea vine de la sine. În cazul în care nu-mi place foarte mult ce fac, mă chinui un pic.

TG: Care e cartea care ți-a schimbat viața?

TI: Sincer, nu cred că a fost vreo carte care să-mi schimbe viața. Însă una care m-a impresionat foarte multe este 1984 de George Orwell.

TG: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

TI: De multe ori mi s-a întâmplat asta. De prea multe ori. Chiar și alegerea unui tricou părea că e alegerea vieții. La un moment dat, m-am relaxat și mi-am dat seama că, orice aș face, zice sau purta, unii vor fi de acord și alții nu. Așa că încerc să-mi văd de viață și să nu conteze atât de mult părerea celorlalți despre mine.

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

TI: La un spectacol, acum ceva vreme. Am ratat cu brio rolul. Așa că mi-am dat seama că pot fi și foarte, foarte prost într-un rol. Și când am realizat asta, am depășit momentul. Pentru că următorul rol, cine știe, poate fi excepțional!

TG: Care este ultimul lucru pe care-l faci seara, înainte de culcare?

TI: Mă gândesc ce fericit sunt că nu am probleme cu somnul. După care încep să mă mai gândesc la ceva. După care adorm instant.

TG: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

TI: “E loc și pentru forme noi și pentru forme vechi. De ce să ne certăm pentru asta?” – Trigorin din Pescărușul de Cehov. Cred că e important să existe toate formele de artă. Și să nu impunem că una e “aia bună”. Vorba lui tata: orice poate fi bun, prost, extraordinar, jalnic etc. Forma e doar o formă.

TG: În ce momente ți-a folosit empatia și cum o cultivi?

TI: Nu prea am folosit-o. Cred că nu sunt empatic. Dar mă gândesc la asta și aș vrea să fiu mai empatic, empatic de-adevăratelea, și să renunț să spun “lasă, o să fie bine”.

Tudor Istodor este actor de teatru, film și televiziune. Tudor a realizat că poate să-și croiască un drum propriu în meserie fără să concureze cu părinții săi (actorii Maia Morgenstern și Claudiu Istodor), integrând experiența acestora în timp ce se bazează pe propriul fler. Deși a terminat liceul de Informatică, s-a îndreptat spre UNATC și este unul dintre cei mai talentați actori din generația tânără.

Citește și:

George Vintilă: ”Pierderile importante te fac să vezi viața un pic diferit”

Victoria Răileanu, actriță: ”Mă ajută să-mi spun că nimic nu e definitiv”