În următoarele 3 minute vei afla:

– De ce nu există, de fapt, probleme stresante. 
– Ce le lipsește cel mai mult artiștilor, în această perioadă. 


Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Sore: Concret? ”Mamaaa, mi-e foame! Îmi dai cereale, te rog?”. Așa începe fiecare dimineață a mea. Dar, în afară de asta, mă adorm visele și mă trezesc tot ele. Sunt o persoană optimistă și o visătoare veritabilă, în sensul că-mi place să-mi stimulez ambiția și creativitatea, așadar fiecare zi e o oportunitate ca să fac asta. Bineînțeles, am și zile în care nu vreau să ies din pijamale și tot ce-mi doresc este să văd filme de dimineața până seara, dar lucrul ăsta e imposibil atunci când ai un copil. Așadar, revin la prima parte pe care am menționat-o.  

TG: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

SM: Întotdeauna, prioritară este Erin, fiica mea. Înainte de pandemie, îmi organizam programul în așa fel încât, în fiecare zi, trebuia să avem timpul nostru de joacă, de vorbă. Iar dacă într-o zi aveam, de exemplu, 12 ore de filmare pentru clip, următoarea zi îi era dedicată în exclusivitate. Ea e într-o perioadă delicioasă. Are patru ani și simt că zilnic se mai schimbă ceva la ea, astfel încât nu-mi doresc să pierd nimic. Profesional vorbind, sunt foarte organizată. Rar se întâmplă să-mi reproșeze cineva că nu-s parolistă sau că nu fac lucrurile cum trebuie. Așa m-am obișnuit de mică, mi se pare o treabă similară cu ordinea pe care o ții în casă. Dar, recunosc, sunt și multe momente în care merg pe feeling, pe instinct. În meseria mea, creativitatea este legea, fără ea n-aș putea face nimic. Iar asta nu prea vine când pocnești din degete. Însă am învățat să îmi caut inspirația în lucruri simple. Privesc în jur, ascult pământul, vuietul sau liniștea, mă conectez cu vremea (sunt meteosensibilă) și…. îmi vin idei!   

TG: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

SM: Habar n-am. Dar uite, eu n-am regrete. Poate că ăsta e un prim pas spre o viață mai bună, nu?!

TG: Când simți că ești prea stresată sau prea copleșită de viață, ce faci ca să ieși din acea
stare?

SM: Mă deconectez de social media și de televizor. Mi se pare remediul rapid prin care pot să revin la mine, să mă bucur cu adevărat de tot ce e în jurul meu, în sfera mea privată. Mi se întâmplă rar să iau o pauză, pentru că am învățat să nu mă stresez decât atunci când e neapărat nevoie. 


TG: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul, mai ales în această perioadă?

SM: Am avut câteva zile, acum vreo două săptămâni, când simțeam că mă apăsa totul. Ne simțim ca leii în cușcă, e normal, mai ales pentru cei care au copii în casă, tensiunea e și mai mare. E tare greu pentru copii să-și desfășoare toată activitatea între patru pereți… Dar ceea ce-mi alungă gândurile rele este tocmai cheful de muncă, de reinventare, de găsit soluții. În domeniul artistic, treabă stă rău de tot… Concertele, cred eu, nu vor mai avea loc pentru aproximativ un an. Toată energia pe care ne-o luam de la public trebuie captată, acum, din alte direcții și redistribuită înapoi în muzică și în alte laturi artistice pe care trebuie să le dezvoltăm de aici înainte. Anul trecut, eu am debutat ca regizor pentru clipurile mele. Voi continua să fac asta și, chiar pe 29 aprilie, voi lansa o piesă nouă, cu cel de-al patrulea clip regizat de mine. Probabil că restul anului 2020 va fi o explorare artistică adâncă pentru mine, având mult mai mult timp pentru creație și execuție. Încerc să iau partea bună din tot ceea ce ni se întâmplă, pentru că eu cred mult în energia pe care o emanăm noi, ca oameni. Și vreau să eman optimism și pozitivitate, ca să mi se întoarcă aceleași lucruri.

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai
ajuns la capătul puterilor?

SM: Nu cred că am simțit asta.

TG: Ce sfat ți-ai da ție, cea de la 20 de ani?

SM: Eu am 30 acum, în interior mă simt tot de 21. La 20 de ani eram plină de vise, la fel cum sunt astăzi. Atunci dădeam castingul pentru serialul ”Pariu cu viața”, moment care mi-a schimbat viața. Îmi aduc aminte că eram foarte încrezătoare. Așa că, dacă mi-aș putea da un sfat, mi-aș spune să mă încred în instinct. Mă va ghida mereu. Și mi-aș mai spune că timpul trece foarte repede, așa că ar trebui să mă distrez mai mult. Nici nu știu când s-au dus cei zece ani!

TG: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine
cu ceilalți.

SM: Am eliminat relațiile inutile. Am păstrat aproape doar oamenii alături de care mă simt, cu adevărat, bine.

TG: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

SM: Trebuie să mănânc la prânz, altfel îmi pierd concentrarea.

TG: Care e cartea care ți-a schimbat viața?

SM: Nu știu dacă mi-au schimbat viața, însă știu că m-au impresionat “De veghe în lanul de secară” și “Minciuni pe canapea”. Le recomand tuturor.


TG: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în
fața unei alegeri importante?

SM: Bineînțeles. Și, cum spuneam, nu am niciun regret. Am reușit să-mi ascult instinctul de fiecare dată.

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

SM: Nu simt că eșuez dacă ceva nu-mi iese. Mă enervează situația, dar asta mă face să muncesc și mai mult ca să fiu eu, în primul rând, mândră de mine și de evoluția mea. 

TG: Care este ultimul lucru pe care îl faci seara înainte de culcare?

SM: Adorm, în fiecare seară, la un serial.

TG: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

SM: Am citit, la un moment dat, o scriere budistă care mi-a schimbat felul în care tratez situațiile de criză: 

”-Ai o problemă? 

– Da. 

– Poți face ceva în privința ei?

– Nu. 

 – Atunci, de ce să te îngrijorezi?

– Ai o problemă?

– Da.

– Poți face ceva în privința ei?

–  Da. 

– Atunci, de ce să te îngrjorezi?”.

Și uite cum totul pare mai simplu, nu-i așa?! 

TG: În ce momente ți-a folosit empatia și cum o cultivi?

SM: O cultiv zilnic alături de Erin.

Sore este cântăreață și actriță, iar pasiunea sa pentru film a transpus-o și în postura de a regiza videoclipuri. Este mămica lui Erin, fiica sa de patru ani. Rolul din serialul de televiziune “Pariu cu viața” a fost cel în care Sore a îmbinat actoria cu muzica, iar piesele sale au o sensibilitate aparte. Sore deține, de asemenea, un brand de haine și este un influencer de succes. 

Citește și:

Randi, cântăreț: ”Starea de bine, mulțumirea de sine sunt alegeri pe care le facem sau nu”

Tily Niculae, actriță: ”Primesc semnalul că am ajuns la capătul puterilor de la corpul meu”