Adevăr sau… întâmplare

Am început săptămâna alături de psihoterapeuta Roxana Grigorean, care ne-a deslușit câteva mituri legate de un subiect care ne preocupă pe toți: relațiile de cuplu. Cât de important este să fim de acord cu partenerul nostru în toate privințele? Certurile dese sunt o dovadă că relația are probleme? Infidelitatea unuia dintre parteneri duce automat la compromiterea relației? Oamenii sunt monogami sau poligami? Este frecvența raporturilor sexuale un indicator al calității relației? Ajută apariția unui copil la îmbunătățirea unei relații? Necesită sau nu relațiile reușite efort suplimentar? Oare contrastele se atrag, așa cum se spune? Infidelitatea se traduce neapărat prin existența raporturilor sexuale? Ce implică o căsătorie? Care-i treaba cu fluturii din stomac? Cât durează, de fapt, dragostea? Decidem conștient de cine suntem atrași sau este ceva incontrolabil? Care este importanța impactului vizual la începutul relației? Diferă așteptările bărbaților de la o relație față de cele ale femeilor? Este sexul piatra de temelie a relațiilor fericite? Află răspunsurile la toate aceste întrebări accesând link-ul de mai jos:

Emisiunea ”Adevăr sau… întâmplare” se difuzează pe Magic TV, în fiecare luni, de două ori pe zi: de la ora 11 și de la ora 18. Te așteptăm luni, pe 31 august, cu două noi ediții ale emisiunii ”Adevăr sau… întâmplare”, alături de invitații noștri: George Vintilă și expertul financiar Anamaria Ciuhuță.

Good vibes, good coffee

Marți am savurat o cafea alături de George Vintilă și de invitata sa, Cristina Bobe, jurnalistă, fotograf medical, artist vizual și creatoarea conceptului ”Concert pe întuneric”. Așa că am făcut un pic de lumină și am întrebat-o pe Cristina de unde i-a venit ideea cu fotografia medicală. Absolventă de filosofie, Cristina și-a început cariera la o publicație medicală. Doar că munca de jurnalistă nu o satisfăcea suficient, așa că și-a dat demisia, vrând să înceapă facultatea de medicină. După o pregătire de jumătate de an, Cristina a picat examenul de admitere, trăind o imensă dezamăgire. Așa că a decis să combine cele două mari pasiuni ale sale: fotografia și medicina. După o căutare rapidă pe Google, a rezultat descoperirea unui domeniu la care nu s-ar fi gândit vreodată: fotografia medicală. De la operațiile pe cord deschis până la cele de schimbare de sex, Cristina a documentat vizual cam tot ce se întâmplă într-o sală de operație. Din 2016, a început proiectul ARTERA, o galerie de artă cu un specific de nișă: conexiunea dintre artă și medicină. La ARTERA s-au organizat proiecții de documentare, lansări de carte, expoziții, dezbateri, dar și primele concerte în întuneric, care au devenit nu doar prilejuri de a asculta muzică clasică și preclasică, ci și ocazii de introspecție, prin care participanții la concerte sondau în interiorul lor. 

Descoperă povestea concertelor pe întuneric, dar și cum arată lumea ideală pentru Cristina, accesând link-ul de mai jos: 

Marțea viitoare, pe 1 septembrie, începem toamna cu o cafea savuroasă și o discuție cu George Vintilă și invitații săi: Doru Trascău, solistul formației The Mono Jacks, și scriitoarea Diana Bădică. Așa că nu rata emisiunile difuzate pe Magic TV, de la orele 11 și 18!

Spune pe bune!

Invitatul de miercuri de la emisiunea ”Spune pe bune!” a fost jurnalistul Cristian Lupșa, editor ”Decât o revistă” (DoR), care a vorbit despre puterea poveștilor bine spuse. Cele mai recente studii arată că poveștile frumoase sau relatate cu talent au un efect nebănuit asupra creierului, iar pentru fiecare individ în parte cel mai important este să-și spună propria poveste despre cine este. Așa că misiunea DoR este de a trimite către oameni povești scrise și adunate într-un mod jurnalistic, adăugând mijloace literare pentru a potența efectul narațiunii, fără a altera adevărul și acuratețea faptelor, care sunt mereu verificate. După cum spune Cristian Lupșa, jurnalismul nu este doar despre relatarea instantanee a faptelor, ci și despre schimbarea ritmului în care ne folosim timpul și îl percepem. Avem 45 de minute să citim un reportaj? Dar motivația necesară? Se poate face jurnalism de acasă? Descoperă răspunsurile date de Cristian Lupșa pe link-ul de mai jos:

Ne revedem miercurea viitoare pe Magic TV, de la ora 11 și, în aceeași zi, de la ora 18.00, alături de Liana Stanciu, Mr Curious și de invitații lor: Diana Ioaneș, care ne va vorbi despre vise, și Adrian Șonka, cu care va fi abordat subiectul curiozității.

Punct și de la capăt

Invitatul nostru de joi de la emisiunea ”Punct și de la capăt” a fost Mihai Bengea, fost profesor de română și actual patiser. Cum arată traseul profesional al lui Mihai și cum a făcut trecerea de la catedră la cuptor? Ei bine, drumul lui trece prin viețile copiilor care i-au fost elevi și pe care i-a făcut să se îndrăgostească de lectură, dar a avut și obstacole. Unul dintre ele a fost grija zilei de mâine, pentru că, așa cum știm, dascălii noștri erau și sunt tare prost plătiți. Prin urmare, înaintea unui examen de grad profesional, Mihai a decis să-și transforme pasiunea în meserie și a renunțat la învățământ. Însă nu a părăsit de tot acest act prin care dă mai departe ceea ce cunoaște, pentru că îi învață cu plăcere pe colegii săi mai tineri tot ceea ce știe despre patiserie. 

Bineînțeles că întrebarea care ne stătea pe buze, încă de când l-am cunoscut pe Mihai, a fost: ”De unde și până unde patiseria?”. Iar răspunsul lui a venit simplu și firesc: ”Suntem o familie de gurmanzi!”. Pentru că nu avea bani să-și plătească un curs intensiv de patiserie, care ar fi durat 4 luni și ar fi costat 10.000 de euro, Mihai a învățat singur patiseria de pe internet și din manuale, exersând apoi în laboratoarele prietenilor. A ajuns să se prezinte la examen din postura de candidat liber, fără o pregătire formală, și să-l ia cu brio. După aceea, a lucrat într-un bistro parizian în arondismentul 15, timp de un an. Astăzi lucrează într-un laborator de patiserie artizanală din București, după rețete autentice, dar și după rețete proprii, cu produse de calitate, dar și cu cel mai prețios ingredient: pasiunea.

Descoperă incredibila poveste a lui Mihai Bengea pe link-ul de mai jos:

Emisiunea ”Punct și de la capăt” se difuzează în fiecare joi, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare de la ora 18.00 (toate episoadele sunt disponibile pe contul de YouTube Magic FM). Ne revedem joia viitoare, pe 3 septembrie, de la ora 11, și în reluare de la ora 18, cu povestea lui Marlene Stanciu, fondatoarea Kraftmade, care a ajuns de la consilier ministerial la războiul de țesut.

Până atunci vă doresc un weekend cu soare și o toamnă plină de inspirație!

Citește și:

Reinventează magia cu emisiunile Thrive!

Magie și entuziasm: ingredientele din emisiunile Thrive

Author(s)

  • Crina Alexe

    redactor-șef Thrive Global România

    După 17 ani ca jurnalist la revista de modă și lifestyle ELLE România, în care a scris despre evenimentele culturale locale, cărți, modă, parenting, relații și destinații de călătorie și în care a intervievat mulți oameni interesanți, care i-au împărtășit poveștile lor pline de inspirație, Crina a decis că o schimbare este mai mult decât binevenită. Mai ales că rutina la locul de muncă este calea sigură spre plafonare, ca să nu zicem burnout. Așa că s-a alăturat echipei entuziaste de la Thrive Global România, alături de care speră să inițieze conversația pe plan local despre burnout și epuizare, despre cum pot fi ele combătute și, nu în ultimul rând, despre curajul de a ne accepta vulnerabilitățile. Așadar, trimiteți-i opiniile și sugestiile voastre pe aceste teme pe adresa [email protected]. Keep thriving!