În 2019, Organizația Mondială a Sănătății a declarat burnout-ul un ”fenomen ocupațional”, adăugându-l în Clasificarea Internațională a Bolilor. Atunci când ne-a lovit pandemia de Coronavirus, ceea ce era deja o criză galopantă a devenit una dintre cele mai presante provocări ale vremurilor noastre. 

După cum reiese din datele furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, afecțiunile cauzate de stres costă economia mondială 1 trilion de dolari anual, prin scăderea productivității și reducerea eficienței.

Așa cum spunea Arianna Huffington, fondatoarea Thrive Global, într-un interviu recent: ”Liderii din companii ar trebui să recunoască, în primul rând, că sănătatea pe termen lung a organizației este corelată cu sănătatea pe termen lung și starea de bine a angajaților lor. Din ce în ce mai mulți lideri își dau seama că wellbeing-ul nu este doar un concept drăguț, pe care să-l fluturi prin fața angajaților, ci și o strategie esențială pentru succes, care trebuie încorporată firesc în fluxul de lucru.

Iar asta se traduce prin crearea unui mediu de lucru în care oamenii nu trebuie să simtă că trebuie să fie în alertă 24/7, în care pot să-și stabilească o oră la care declară terminată ziua de lucru și unde nu trebuie să se simtă constrânși să facă alegeri între a se bucura de succes la serviciu și a fi fericiți acasă. Iar Thrive Global asta înseamnă: o platformă care să le ofere companiilor instrumentele necesare pentru ca angajații lor să nu fie puși în situația de a face alegeri”. Prin urmare, una dintre principalele misiuni ale Thrive Global este conștientizarea nevoii de a avea grijă de noi, de starea noastră de bine, cu tot ce implică această noțiune. Această grijă nu merge către egoism, ci către igiena emoțională și mentală. Dacă fiecare individ este mai bine cu sine, are o stare de împlinire, va fi mai eficient, iar nivelul său de productivitate va crește. Practic, atât individul, cât și compania pentru care lucrează vor avea de câștigat. Prin urmare, Thrive Global România oferă companiilor și angajaților lor webinarii și workshop-uri gândite astfel încât să susțină angajații și angajatorii în gestionarea mai bună a stresului inerent. Folosim date științifice pentru a crea sisteme și pentru a gândi tehnologii care să permită oamenilor să se poziționeze corect față de munca lor, cu ajutorul celor mai recente descoperiri științifice și povești inspiraționale și încurajând schimbările comportamentale prin intermediul Micropașilor, care-i motivează pe oameni să facă alegeri mai bune. 

Pe www.thriveglobal.ro, platforma creată de Arianna Huffungton, vei descoperi că succesul poate fi redefinit și că alegerile sunt, de fapt, mult mai simple. Că, mai importantă decât prosperitatea financiară, este starea de bine. Că stresul permanent nu este neapărat motorul reușitei și eficienței. Că uneori corpul nostru, la capătul puterilor, ne trimite semnale de alarmă pe care trebuie să le identificăm corect și, prin urmare, să nu le ignorăm. Că persoanele care se bucură cu adevărat de succes sunt cele care ies din birouri și se plimbă pe stradă, intră în contact cu oameni reali și cu nevoile lor, căutând idei care să satisfacă aceste nevoi. Că uneori e nevoie să deschizi fereastra și să-ți închizi telefonul.

Ne reîntâlnim, așadar, în 2022, la următorul nostru newsletter, cu un ghid pentru manageri: 20 de micropași ușor de implementat în activitatea echipei tale, pentru a crea un mediu de lucru, în care oricine și-ar dori să lucreze!

Până atunci îți dorim Sărbători fericite și un An Nou bun și frumos, de care să-ți amintești cu drag! LA MULȚI ANI! Și… Keep Thriving!