Adevăr sau… întâmplare

Săptămâna noastră a debutat la Magic TV cu o discuție relaxată despre un subiect cât se poate de serios – securitatea cibernetică – alături de Cătălin Frâncu, programator și fondatordexonline.ro, care ne-a elucidat câteva mituri despre siguranța pe Internet. Așadar, cum ne poate afecta faptul că informații despre noi sunt stocate în diverse baze de date? Sunt oare plățile online cu cardul sigure? Dar cele cu telefonul? Ajung informații despre noi la comercianți, atunci când plătim cu cardul? Avem sau nu nevoie de antivirus, dacă accesăm site-uri sigure și nu descărcăm nimic? Ce sisteme de operare sunt mai sigure? Avem nevoie de antivirus pe telefonul mobil? Este antivirusul suficient pentru a naviga pe net? Sunt parolele lungi mai sigure? Datele de pe PC pot fi șterse definitiv? Poate camera web să fie accesată de oricine? Cătălin Frâncu are răspunsuri pertinentela toate aceste întrebări și dileme, cu care sigur te-ai confruntat și tu.

Iar dacă ți-am stârnit curiozitatea, te invităm să le aflidirect de la sursă, urmărind episodul complet al emisiunii ”Adevăr sau… întâmplare”, disponibil pe canalul de YouTube Magic FM:

”Adevăr sau… întâmplare” se difuzează în fiecare luni, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare de la ora 18. Te așteptăm luni, pe 24 august, la o nouă ediție a emisiunii ”Adevăr sau… întâmplare”, alături de psihoterapeuta Roxana Grigorean, care va dezbate miturile din jurul relațiilor de cuplu. Se anunță o emisiune super interesantă, pentru că se știe: calitatea relațiilor noastre ne influențează starea de sănătate și nivelul de fericire.

Good vibes, good coffee

Marți am savurat o cafea alături de George Vintilă și de invitatul său, sportivul Marian Drăgulescu, cel care ”de 20 de ani ține sus drapelul gimnasticii românești”, așa cum l-a prezentat George. La cei 39 de ani ai săi, Marian mărturisește că secretul longevității sale în domeniul competițional este simplu: ”mișcare, sport și să-ți placă ceea ce faci”. Pentru Marian, gimnastica este un sport elegant, dar și de forță, care implică multă disciplină și perseverență. Cu mult umor, Marian Drăgulescu a comentat anunțurile retragerilor sale repetate din competiții, spunând că ”nu s-a săturat niciodată de gimnastică, dar de oameni da”. În perioadele în care s-a retras, Marian nu a renunțat la sport, ci a antrenat copii la Clubul Steaua, cultivându-și alături de aceștia răbdarea, motivația și pasiunea și reușind să promoveze trei dintre mici sportivi antrenați acolo la lotul de juniori. Ba chiar a devenit ulterior coleg la lotul de seniori cu unul dintre tinerii antrenați în acea perioadă. Ce-ar face Marian Drăgulescu dacă ar fi numit mâine ministrul sportului din România, aflați din link-ul de mai jos:

Ne revedem marțea viitoare, pe 25 august, de la ora 11, la o cafea și la o discuție la fel de captivantă cu George Vintilă și invitata sa, Cristina Bobe, fotograf medical și creatoareaconceptului ”Concert pe întuneric”. 


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Spune pe bune!

Invitata de miercuri de la emisiunea ”Spune pe bune!” a fost psihoterapeuta Gabriela Maalouf, cu care am vorbit despre magia de a fi părinți. Așa cum spunea Liana Stanciu la începutul emisiunii, ”faptul că ai un copil nu te face părinte, după cum nici faptul că ai un pian nu te face pianist”. Așadar, cum ne creștem copiii sănătoși fizic și emoțional, dar mai presus de toate fericiți? Ei bine, un prim răspuns la această întrebare ar fi să nu le răpim puterea de a experimenta, din dorința de a-i proteja. Prin urmare, cel mai mare dar pe care-l putem face copiilor noștri este independența, dar și expunerea la emoții. Care sunt regulile cele mai clare și cele mai valoroase, pe care trebuie să le aplicăm în relația cu copiii noștri vei afla accesând link-ul de mai jos:

Ne revedem miercurea viitoare, pe 26 august, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare, în aceeași zi, de la ora 18.00, alături de Liana Stanciu, Mr Curious și de invitatul lor, jurnalistul Cristian Lupșa, editor DoR, alături de care vom dezbate ce mai înseamnă astăzi jurnalismul de calitate, dar și despre puterea de a spune povești care să schimbe ceva în oameni.

Punct și de la capăt

Invitata noastră de joi a fost Gabriela Ralea, blogger de bricolaj, care se definește ca fiind ”DIY artist”, adică ”un om creativ care face orice din nimic”. Cu ajutorul pensulelor, vopselelor, croșetei și andrelelor, Gabriela face, reface și desface, repară și grădinărește, iar apoi scrie cu mult talent despre toate astea pe blog-ul ei. Practic, Gabriela și-a transformat un hobby într-un stil de viață și într-o meserie, la 40 de ani. După ce trece prin mâinile ei pricepute, chiar și cel mai banal borcan de murături se transformă într-o adevărată operă de artă. Pasiunea ei a început încă din copilărie, când își petrecea vacanțele în casa bunicilor din nordul Moldovei, urmărind-o pe bunica ei, care croia haine. Totuși, parcursul creativ al Mihaelei a avut un mare ocol, pentru că a urmat facultatea de jurnalism și, timp de 17 ani, a lucrat la agenția de știri Mediafax, ca jurnalistă de teren pe domeniul social, iar apoi pentru un site american ca manager de conținut. Din păcate, în acest loc, Gabriela s-a confruntat cu burnout-ul, însă acela a fost și momentul în care și-a dat seama că trebuie să-și urmeze pasiunea. Astfel, a început aventura ei în domeniul meșteritului și, treptat, a strâns o comunitate în jurul blogului ei. Așa cum ne încurajează Gabriela, ”nu există oameni care au două mâini stângi, ci doar oameni care n-au descoperit încă ce să facă cu ele”.

Descoperă povestea Mihaelei și a minunilor pe care le creează accesând link-ul de mai jos:

Emisiunea ”Punct și de la capăt” se difuzează în fiecare joi, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare de la ora 18.00 (toate episoadele sunt disponibile pe contul de YouTube Magic FM). Ne revedem joia viitoare, pe 27 august, de la ora 11, alături de Mihai Bengea, un fost profesor de română devenit azi un pasionat și apreciat patiser.

Citește și:

Magie și entuziasm: ingredientele din emisiunile Thrive

O vară magică alături de emisiunile Thrive

Author(s)

  • Crina Alexe

    redactor-șef Thrive Global România

    După 17 ani ca jurnalist la revista de modă și lifestyle ELLE România, în care a scris despre evenimentele culturale locale, cărți, modă, parenting, relații și destinații de călătorie și în care a intervievat mulți oameni interesanți, care i-au împărtășit poveștile lor pline de inspirație, Crina a decis că o schimbare este mai mult decât binevenită. Mai ales că rutina la locul de muncă este calea sigură spre plafonare, ca să nu zicem burnout. Așa că s-a alăturat echipei entuziaste de la Thrive Global România, alături de care speră să inițieze conversația pe plan local despre burnout și epuizare, despre cum pot fi ele combătute și, nu în ultimul rând, despre curajul de a ne accepta vulnerabilitățile. Așadar, trimiteți-i opiniile și sugestiile voastre pe aceste teme pe adresa [email protected]. Keep thriving!