În următoarele 2 minute vei afla:
– Cum se simte înainte de difuzarea unei anchete la emisiunea ”România, te iubesc!”.
– Ce sfat i-ar da tinerei Paula, care în urmă cu 17 ani a lăsat Aradul pentru București.  


Thrive Global: Care e primul lucru pe care-l faci când te dai jos din pat? 

Paula Herlo: Fac cafea. Uneori îmi face mama cafea. Şi apoi mă pregătesc pentru ziua ce urmează, mă machiez. O duc pe fiica mea la grădiniţă, îmi place foarte mult să-şi aleagă rochia, să avem discuţii de fete.

Thrive Global: Ce te energizează?

PH: Copiii.

TG: Care e cartea care ți-a schimbat viața?

PH: Sunt mai multe. Recent mi-am amintit de una pe care am citit-o când eram foarte tânără, Martin Eden. Mi-a plăcut cartea lui Radu Paraschivescu. Mi-a plăcut foarte mult şi am plâns foarte mult la Fii şi îndrăgostiţi a lui Lawrence.

TG: Când simți că ești prea stresată sau prea copleșită de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

PH: Nu prea ies. Cea mai stresantă perioadă este înainte de difuzarea unei anchete la “România, te iubesc!”. N-am o metodă prin care să scap de gândurile negative. Încerc să mă gândesc cum să fac în aşa fel încât să fie bine ca să nu fie rău.  

TG: Care e relația ta cu telefonul? Doarme cu tine în pat?

PH: E în dormitor. Seara, după ce citim, copiii adorm ascultând poveştile de pe site-ul povestilecristinei.ro. Din păcate, am o relaţie complicată cu telefonul. E o dependenţă de care va trebui să scap. Eşti tot timpul pe site-uri şi asta e o treabă foarte toxică. Va trebui să încerc să-l pun într-un sertar. În vacanţe îl las în seif.

TG: Ce sfat ţi-ai da ţie, cea de acum 15 ani?

PH: Am venit în Bucureşti în 2003. Am venit foarte nefericită. Ştiam că trebuie să plec din Arad, pentru că nu mai aveam ce să fac în meseria asta acolo. Am plâns tot drumul. Am venit la Bucureşti plângând. Sfatul pe care mi l-aş da ar fi să o las mai uşor. Cum m-aş sfătui şi în momentul acesta: s-o las mai uşor.

Paula Herlo este jurnalistă din 1998 la PRO TV. A coordonat numeroase campanii TV: Tu știi ce mai face copilul tău? (laureată cu premiul Emmy în 2008, la New York); Există viață după moarte (pentru donarea organelor prelevate de la pacienții aflați în moarte clinică); România, să fii sănătoasă!; Tu știi ce mai fac părinții tăi? (care militează pentru impunerea unei legislații privind persoanele în vârstă rămase singure, care au nevoie de asistență). În fiecare săptămână, alături de colegii ei de la PRO TV, spune România, te iubesc!, într-o emisiune de investigații și reportaje, apreciată de telespectatori pentru profesionalism și calitatea jurnalistică. 

 Citește și:

Marius Chivu, scriitor și critic literar: ”Foarte puțini scriu noaptea, eu niciodată”

Oana Cuzino, medic și jurnalist: ”Nu-mi place să fac lucrurile în grabă!”