Adevăr sau… întâmplare

Săptămâna Thrive a început la Magic TV într-o notă de vis. La propriu. Pentru că invitatul nostru, medicul specialist neurolog Mihai Radu Ionescu, ne-a deslușit câteva mituri despre vise. Au visele o semnificație ascunsă? Cât durează: ore sau câteva secunde? Ce este somnul REM și se produc oare visele doar în acest stadiu al somnului? Există și oameni care nu visează? Putem să ne controlăm visele? Ce sunt visele lucide? Care sunt efectele pe care le au visele asupra creierului și care este rolul lor? Ce reprezintă paralizia somnului? Dar narcolepsia și cataplexia? Ce știm despre somnanbuli, e indicat oare să-i trezim? Și ce anume ne semnalează coșmarurile?

Vei afla răspunsurile la aceste întrebări urmărind episodul complet al emisiunii ”Adevăr sau… întâmplare”, disponibil pe canalul de YouTube Magic FM:

”Adevăr sau… întâmplare” se difuzează în fiecare luni, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare de la ora 18. Te așteptăm luni, pe 10 august, la o nouă ediție a emisiunii ”Adevăr sau… întâmplare”, alături de Joey Hubbard, Chief Training Officer Thrive Global, care ne va vorbi despre somn și va demonta miturile din jurul său.

Good vibes, good coffee

Marți am băut o cafea și ne-am bucurat de o discuție savuroasă alături de George Vintilă și invitatul său, Radu Ciorniciuc, jurnalist, scenarist și regizor. Radu nu este doar un jurnalist talentat (lucrează ca freelancer pentru Channel 4, The Guardian și Al Jazeera), ci și un mare povestitor, iar poveștile sale se declină mai nou și cinematografic: este autorul lungmetrajului Acasă, premiat la Festivalul de film de la Cracovia, care a intrat automat în cursa pentru o nominalizare la Oscar, și pentru care a filmat mai mult de 300 de ore. Protagoniștii acestui film documentar sunt membrii unei familii, care locuiesc în Delta Văcărești, delta din mijlocul Bucureștiului, având un stil de viață aproape primitiv și care trebuie să părăsească acest spațiu unic pentru a se integra, de la mic la mare, în viața și în textura socială a marelui oraș. Pentru Radu Ciorniciuc, acest proiect a reprezentat o premieră, pentru că în mare parte din carieră s-a dedicat jurnalismului de investigații, făcând anchete sub acoperire și demascând rețele de exploatare a forței de muncă și sclavie modernă. Găsiți povestea lui aici: 

Ne revedem marțea viitoare, pe 11 august, de la ora 11, la o cafea și o discuție la fel de captivantă cu George Vintilă și invitatul său, Ionuț Panea, antrenorul echipei robotice “Autovortex”. 

Spune pe bune

Invitata de miercuri de la emisiunea ”Spune pe bune” a fost psihoterapeuta Roxana Grigorean, care ne-a vorbit despre burnout și pericolele la care ne expunem atunci când muncim până la epuizare. Roxana ne-a explicat ce este burnout-ul, ce legătură există între acesta și stres și epuizare și dacă îi afectează cu precădere pe cei din mediul intelectual. Din păcate pentru cei mai mulți dintre noi, burnout-ul ne poate afecta pe toți la un moment dat în viață, iar manifestările sale includ simptome care se aseamănă cu depresia și cu anxietatea, dar includ și manifestări fizice: insomnie, dureri de cap, stări de oboseală. Ceea ce trebuie să știm, în primul rând, despre burnout este că are legătură cu relația noastră cu munca, cu validarea pe care (nu) o primim la locul de muncă și cu recompensele de care ne bucurăm în mediul de lucru.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, poți urmări emisiunea ”Spune pe bune” despre burnout pe canalul de YouTube Magic FM:

Ne revedem miercurea viitoare, pe 12 august, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare, în aceeași zi, de la ora 18.00, alături de Liana Stanciu, Mr Curious și de invitatul lor, Cătălin Frâncu, fondatorul dexonline, care ne va vorbi despre detoxifierea digitală, într-o lume în care suntem parcă mai conectați ca niciodată, mai ales în mediul virtual.

Punct și de la capăt

Emisiunea ”Punct și de la capăt” difuzată în această săptămână a fost, în egală măsură, colorată și înmiresmată. Pentru că invitata noastră, Beatrice Stoicovici, este designer floral. Asta după ce parcursul ei profesional a traversat universul muzical (la îndrumarea părinților, Beatrice începuse să se pregătească pentru o carieră de violonistă), dar și domeniul dreptului (Beatrice a practicat avocatura timp de zece ani și a făcut parte din Baroul București, fiind o apreciată specialistă în litigii în acea perioadă). Cum a parcurs distanța de la partituri la flori, de la tribunal la buchete? În primul rând, traversând o perioadă de muncă intensă și epuizare, urmată de decizia de a se muta la Zurich alături de soțul ei, de a fonda o firmă de organizare de evenimente și, ulterior, de a urma cursuri și workshop-uri de artă florală organizate de cei mai renumiți specialiști în domeniu. 

Dacă sunteți curioși cum arată buchetul de flori care descrie cel mai bine fericirea în viziunea lui Beatrice Stoicovici, accesați link-ul de mai jos:

Emisiunea ”Punct și de la capăt” se difuzează în fiecare joi, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare de la ora 18.00 (toate episoadele sunt disponibile pe contul de YouTube Magic FM). Ne revedem joia viitoare, pe 13 august, de la ora 11, cu Robert Diaconeasa, activist și blogger de parenting, cunoscut în blogosfera românească sub numele de daddycool.ro.

Până atunci vă doresc un weekend relaxant și, pe cât se poate, răcoros!

Citește și:

O doză de magie cu emisiunile Thrive

Emisiunile Thrive îți colorează vara

Author(s)

  • Crina Alexe

    redactor-șef Thrive Global România

    După 17 ani ca jurnalist la revista de modă și lifestyle ELLE România, în care a scris despre evenimentele culturale locale, cărți, modă, parenting, relații și destinații de călătorie și în care a intervievat mulți oameni interesanți, care i-au împărtășit poveștile lor pline de inspirație, Crina a decis că o schimbare este mai mult decât binevenită. Mai ales că rutina la locul de muncă este calea sigură spre plafonare, ca să nu zicem burnout. Așa că s-a alăturat echipei entuziaste de la Thrive Global România, alături de care speră să inițieze conversația pe plan local despre burnout și epuizare, despre cum pot fi ele combătute și, nu în ultimul rând, despre curajul de a ne accepta vulnerabilitățile. Așadar, trimiteți-i opiniile și sugestiile voastre pe aceste teme pe adresa [email protected]. Keep thriving!