Adevăr sau… întâmplare

Am început săptămâna într-o notă pozitivă, aflând că dragostea nu se traduce neapărat printr-un sex fantastic! Bogdana Bursuc, psihoterapeut, ne-a demontat câteva mituri care înconjoară sexualitatea: ”Noi avem ideea că, dacă suntem îndrăgostiți, suntem plini de pasiune, de încântare, de fluturi în stomac… este ceva nou, deci sexul va fi fantastic. Dar, în realitate, noutatea e cea care e fantastică”.

Specialistul ne lămurește în privința a cine ar trebui să inițieze partida de sex în cuplu, dacă e indicat sau nu să invităm pornografia sau jucăriile sexuale în dormitor, dacă oamenii căsătoriți fac sex mai rar, dacă femeile visează la aventuri de o noapte, dacă suntem creați să fim monogami sau poligami, și dacă mărimea contează… sau nu.

Răspunsurile la toate aceste întrebări le vei afla urmărind episodul complet al emisiunii ”Adevăr sau… întâmplare”, disponibil pe canalul de YouTube Magic FM:

”Adevăr sau… întâmplare” se difuzează în fiecare luni, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare de la ora 18. Te așteptăm luni, pe 3 august, la o nouă ediție a emisiunii ”Adevăr sau… întâmplare” cu Mihai Ionescu, medic neurolog, care ne va dezvălui secrete despre tărâmul misterios al viselor.

Good vibes, good coffee

Invitatul lui George Vintilă din această săptămână a fost Bogdan Negroiu, care s-a remarcat în formația El Negro și care a pus bazele muzicii reggae de pe plaiurile mioritice. Artistul povestește despre începutul dulce-amărui pe care l-a trăit alături de formația care l-a consacrat, dar și despre cariera lui actuală de profesor de muzică part time sau despre proiectele sale artistice din prezent.

Bogdan a intrat și în subiecte personale, precum provocările divorțului sau bucuria de a fi tată: “Se schimbă ceva în tine structural și devii un pic altul, proporția ți-o fixezi tu, dacă poți. Faptul că tu ai grijă de un suflet care va contribui la alte suflete sau care va fi parte din rotița altor suflete, a Planetei… e o apăsare, e o responsabilitate, e o chestie mișto!”, explică artistul.

Marțea viitoare, 4 august, George Vintilă te invită de la ora 11 (și în reluare de la ora 18) la o cafea cu Radu Ciorniciuc, regizorul lungmetrajului Acasă, pentru a discuta despre documentarul său premiat la Festivalul de Film de la Cracovia, care a intrat automat în cursa pentru o nominalizare Oscar.

Spune pe bune

Hipnoza e un domeniu fascinant, pe care îl asociem cu misticismul și cu numerele de magie, însă psihoterapeutul Andra Iliaș demistifică această idee, susținând că e o tehnică fundamentată științific ce conduce creierul către o stare de transă, către o formă modificată a conștiinței, care te poate ajuta să-ți depășești blocajele emoționale.

Liana Stanciu și Mr Curious o chestionează pe Andra toate întrebările pe care i le-ai pune unui hipnoterapeut, de la ce este hipnoza, la câte ședințe e nevoie pentru a depăși o problem de ordin emoțional.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, poți urmări emisiunea ”Spune pe bune” despre hipnoză pe canalul de YouTube Magic FM:

Ne revedem miercurea viitoare, pe 5 august, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare, în aceeași zi, de la ora 18.00, alături de Liana Stanciu, Mr Curious și de invitata lor, psihoterapeutul Roxana Grigorean, care ne va povesti despre burnout și alte pericole la care ne expunem atunci când muncim până la epuizare.

Punct și de la capăt

“Eu am fost fetița care mergea în vacanță la bunici și care era atentă la toate bunicuțele din jur. Aveam o fântână în curte, și mă duceam și le duceam apă proaspătă persoanelor care nu se puteau deplasa. Sau, țin minte, era o fetiță care căzuse într-un lac, și știam că mama ei este foarte dură și am luat-o la mine acasă, i-am pus îmbrăcămintea pe calorifer și am ținut-o acolo jumătate de oră, astfel încât, atunci când se duce acasă, să aibă hainele uscate și să o salvez”, mărturisește Carmen Hotar, un psihoterapeut care trebuia să devină polițist, dar care și-a descoperit calea urmându-și intuiția. Descoperă mai jos povestea ei!

Emisiunea ”Punct și de la capăt” se difuzează în fiecare joi, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare de la ora 18.00 (toate episoadele sunt disponibile pe contul de YouTube Magic FM). Ne revedem joia viitoare, pe 6 august, de la ora 11, cu Beatrice Stoicovici, designer floral de succes, care ne va povesti, printre altele, despre elementele buchetului perfect.

Citește și:

Emisiunile Thrive îți colorează vara

Bucură-te de vară cu emisiunile Thrive!

Author(s)

  • Lavinia Gogu

    editorialist

    Thrive Global România

    Lavinia Gogu este jurnalist, iar de-a lungul carierei a scris despre sănătate, nutriție, wellness, fitness, psihologie, spa, travel, skincare, beauty și lifestyle. A lucrat pentru mai multe publicații, precum revista ELLE sau eva.ro, dar o poți găsi și pe pe blogul personal, www.laviniagogu.ro. Lavinia s-a alăturat echipei Thrive Global România, având rolul de editorialist.