În următoarele 3 minute vei afla:

– Unde se concentrează cel mai bine Mihai Georgescu. 
– Care este bumerangul pe care îl trimitem cu toții spre lume. 


Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Mihai Georgescu: Faptul că există atâtea bucurii în fiecare moment și în fiecare zi, încât ar fi frumos să nu ratez nimic. Dar, recunosc, dimineața nu este, totuși, punctul meu forte din zi. 

TG: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

MG: Eu, în general, mă mișc destul de repede. Aș spune că pare că m-am născut cu o ”fișă a postului” meu genetic care m-a programat să pot să fac mai multe lucruri deodată. La mine nu prea există prioritizare. 

TG: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

MG: Viața înseamnă iubire. Cu cât iubești mai mult, cu atât se întoarce mai multă iubire. Acest fel de a lua lucrurile nu este un secret. Însă devine tot mai mult o provocare, într-o lume care s-a înrăit, din păcate. 

TG: Când simți că ești prea stresat sau prea copleșit de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

MG: Viața își face parcursul ei. Noi greșim pentru că intrăm, de bunăvoie, într-o morișcă din care ne este greu să ieșim. Așa că lucrurile, de orice natură, trebuie făcute cu pace și nu cu îndârjire. Eu încerc, în momentele în care mă simt stresat sau copleșit, să privesc lucrurile de la o distanță care să îmi permită să le văd în ansamblu. 

TG: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul, mai ales în această perioadă?

MG: Spun ”Doamne ajută!”. E un motto al meu. Atât. Și orice om face asta! 

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

MG: Nu vrem să știm cât putem duce. Așa că, orice faci, să faci cu bucurie! Bucuria te ține mereu în picioare. Capătul puterilor e foarte departe și nu știm să-l conștientizam decât atunci când îi vedem pe alții mai jos. 

TG: Ce sfat ți-ai da ție, cel de la 20 de ani?

MG: ”Cântă, studiază, compune mai mult! Lumea așteaptă de la tine și mai multă energie. Și să fii mai generos, oricât de generos ai fi deja!”. 

TG: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.

MG: Am ascultat mai mult decât am vorbit, într-o perioadă în care eu acumulam. Mare realizare! 

TG: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

MG: Nu e nevoie. Meseria mea m-a învățat să fiu cât pot de concentrat. Scena e sfântă și nu există scuze să-ți pierzi concentrarea. 

TG: Care e cartea care ți-a schimbat viața?

MG: Nu cred că există o carte care să facă așa ceva. Trăirea nu o citești pentru ca apoi să o memorezi și, ulterior, să o aplici. E un proces mult mai complicat. Îți deschizi inima, dacă poți, și lași în ea sensibilitatea. Asta îți va schimba viața și ție, și celor din jur. Ce arunci în lume se întoarce spre tine, ca un bumerang. 

TG: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

MG: Fiecare alegere trebuie făcută după ce te-ai consultat și cu cei din jurul tău, cei care te iubesc. Niciodată nu strică mai multe gânduri. Fiecare moment în care alegi ceva e o cotitură. Cred că totul e să virezi în sensul corect, nu cu viteză mare. 

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

MG: ”A eșua” n-are cale de întoarcere. Te trimite către un alt început. Chiar dacă omul are potențialul perfecțiunii, în fiecare zi facem ceva ce ne poate face să avem regrete. ”A eșua” este un cuvânt greu și n-aș vrea să mă joc cu el. În schimb, se întâmplă să mai ratăm. E un cuvânt mai potrivit. 

TG: Care este ultimul lucru pe care îl faci seara înainte de culcare?

MG: Spun o rugăciune. 

TG: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

MG: ”Învățat este omul care nu mântuie niciodată de învățat”, Nicolae Iorga. 

TG: În ce momente ți-a folosit empatia și cum o cultivi?

MG: Empatia nu se cultivă. O ai sau n-o ai. Dar, dacă nu există, e o problemă care nu poate fi rezolvată. Eu sunt, de structură, empatic și cultiv empatia povestindu-le și celorlalți despre ea, așa cum e în mine. Nu ca reper, ci ca un mod de a vedea lucrurile. Fără empatie, e greu să comunici. Iar noi, oamenii, comunicăm și atunci când tăcem. 

Mihai Georgescu este solistul trupei Bere Gratis și a pus bazele școlii de muzică Voca School, unde copiii și adulții pot învăța canto, pian, chitară şi teatru. Este, de asemenea, tatăl Teodorei (14 ani) și soțul Lianei Stanciu, vocea care ne face diminețile magice la Magic FM.

Citește și:

Feli Donose, cântăreață: ”Am fost pe punctul de a renunța la muzică”

Mirela Retegan, antrenorul părinților: ”Știu care mi-e destinația”