În următoarele 3 minute vei afla:

– Cum pot fi prevenite efectele dăunătoare ale luminii albastre. 
– Ce sfat ar primi tânăra Arianna Huffington de la Arianna din 2022. 


Micropasul meu favorit este, de fapt, unul care bifează toate capitolele din Thrive Journeys, pentru că este despre somn, iar somnul stă la baza fiecărui aspect care ține de starea noastră de bine, fizică și psihică. 

Acest micropas este despre cum alegi un moment specific, seara, când închizi toate dispozitivele electronice și le scoți, politicos, afară din dormitor! 

Telefoanele noastre sunt depozitarele a tot ceea ce trebuie să dăm deoparte ca să ne permitem nouă înșine să dormim liniștiți: listele cu lucruri de făcut, inbox-ul plin de e-mail-uri, prioritățile zilei. 

Așadar, atunci când decidem să ne reîncărcăm dispozitivele electronice în altă cameră, de fapt ne permitem și nouă să ne trezim reîncărcați cu energie, la fel ca ele. Și orice lucru care ne ajută să dormim mai bine e un ajutor de care avem nevoie ca să ne îmbunătățim concentrarea, conexiunea cu noi înșine, nivelul de energie necesar să facem mișcare și chiar și abilitatea de a spune „nu” alimentelor nesănătoase. 

Smartphone-urile există în viața noastră zilnică de peste un deceniu, însă doar cu câțiva ani în urmă am început să-mi dau seama că decizia de a-mi reîncărca telefonul în dormitor îmi afecta somnul. Și, de atunci, studiile au tot confirmat că, chiar și atunci când nu le folosim, o parte din mintea noastră este legată de dispozitivele electronice (telefoane, laptopuri, tablete etc), în mod subconștient. 

În plus, lumina albastră emisă de aceste dispozitive suprimă producția de melatonină, hormonul care reglează somnul. Așa că, de îndată ce am început să scot electronicele afară din dormitor și am făcut din asta o rutină obișnuită înainte de culcare, calitatea somnului meu s-a îmbunătățit considerabil. 

Unul dintre instrumentele pe care le iubesc cel mai mult în suita noastră de produse este Thrive Reset, care este bazat pe neuroștiință: aceasta ne arată că ne putem corecta cursul acțiunii și nivelul de stres în 60-90 de secunde. 

Poți să-ți creezi propriile tale metode Reset personalizate, selectând imagini, citate și sunete care-ți aduc calm și fericire (acestea sunt ale mele). Și, recent, am început să introducem metoda Thrive Reset în întâlnirile noastre de echipă; astfel, am experimentat moodbord-ul de Reset al unei persoane diferite în fiecare săptămână. Acest lucru nu doar că ne-a ajutat să facem față stresului și să avem parte de conexiuni mai puternice ca echipă, însă a fost și un mod amuzant de a ne începe ședințele. 


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Ca s-o ajut să-și reducă nivelul de stres, i-aș spune versiunii mele mai tinere să nu cadă pradă iluziei colective care stipulează că prețul obligatoriu care trebuie plătit pentru dobândirea succesului constă în burnout și epuizare. De fapt, ea ar putea să fie mai fericită, mai împlinită, să aibă mai mult succes, și să fie mult mai productivă, dacă ar reuși, în mod conștient, să se deconecteze și să-și reîncarce bateriile. Întrebarea cea mai importantă ar fi, bineînțeles, dacă ea ar asculta aceste sfaturi! Printre modalitățile prin care-mi reduc acum nivelul de stres se află discuțiile cu fiicele mele sau o plimbare: e perfect atunci când le fac pe amândouă în același timp! Cele două activități mă ajută să mă bucur și să văd provocarea cu care mă confrunt dintr-o nouă perspectivă. 

Unul dintre lucrurile pe care le găsesc extrem de utile, atât în cadrul workshop-urilor, cât și în aplicația Thrive, este modul prin care acestea ne ajută să ne construim un obicei bazat pe mindfulness, reamintindu-ne cât de important este să facem un pas în afara furtunii și să ne conectam cu noi înșine într-o zonă de calm, chiar acolo, în ochiul uraganului. Și aceasta e o aptitudine pe care o putem învăța ca pe oricare altă abilitate. Atât workshop-urile, cât și aplicația ne ajută să deprindem această abilitate și să facem din ea un obicei. 

Îmi place, de asemenea, că suntem o comunitate aici și că auzim poveștile spuse de cei pe care-i avem drept model, cei care se confruntă cu aceleași provocări ca și noi. Storytelling-ul (sau poveștile pe care le împărtășești) este unul dintre cele mai puternice instrumente de schimbare a comportamentului. Recunosc că mă surprind mereu inspirată de poveștile altor oameni despre cum au găsit modalitatea ideală ca să aibă grijă de starea lor de bine și să se dezvolte.

Citește și:

3 sfaturi pentru un somn de calitate de la Arianna Huffington

Micropașii: marea idee care e pur și simplu prea mică pentru a putea da greș

Author(s)

  • Arianna Huffington

    fondatoare The Huffington Post, fondatoare și CEO Thrive Global

    Arianna Huffington, fondator The Huffington Post, fondator și CEO Thrive, autoare a 15 cărți, care acoperă teme dintre cele mai variate: artă, mitologie, politică sănătate. În 2005, a lansat The Huffington Post, o platformă de știri și opinii, care a devenit foarte rapid unul dintre cele mai prestigioase brand-uri media online. În august 2016, a lansat Thrive Global, o platformă de wellbeing și eficiență, pentru corporații și consumatori individuali, ce are ca misiune schimbarea modului în care muncim și trăim și care își propune să pună capăt concepției false potrivit căreia burnout-ul este prețul pe care trebuie să-l plătim pentru succes. Arianna Huffington a fost desemnată printre cei mai influenți 100 de oameni din lume de către publicația Time și se găsește pe lista celor mai puternice 100 de femei din lume. Născută în Grecia, s-a mutat la Londra la vârsta de 16 ani, și a absolvit Universitatea Cambridge cu specializarea în economie. La 21 de ani, a devenit președinta faimoasei societăți de dezbateri Cambridge Union.
    Cele mai recente cărți ale Ariannei Huffington - Thrive (Succesul redefinit: prosperitate, înțelepciune, miracol și crearea unei vieți pline de sens) și The Sleep Revolution (Revoluția somnului) - au ajuns, imediat după lansare, bestseller-uri internaționale.