În următoarele 4 minute vei afla:

– De ce e o idee bună să închiriați o cameră la hotel.
– Cum să evadați împreună din vârtejul lui “trebuie”.


Trăiți într-o continuă fugă. Tu și el sau tu și ea. Nici nu vă mai uitați unul la altul când vă vedeți la sfârșitul zilei. S-a dus vremea îmbrățișării drăgăstoase, a sărutului de ce bine că te-am regăsit, a zâmbetului de revedere. Poate nu chiar toate… dar uneori chiar așa, toate. Și pare că e în regulă. Așa e viața, nu?!

Până într-o zi, când aștepți sărutul ăla, zâmbetul sau îmbrățișarea. Și ghici ce? Nu vine nici dacă-l ceri. Și simți că te sfârșești din lipsa iubirii. Adică știi  că ești iubit/ă, dar nu simți că ești iubit/ă. Tânjești după tandrețe, contopire, apropiere fizică. Și pare că nu există nicio altă soluție decât resemnarea.

Copiii, joburile, cumpărăturile, spală mașina, du-te la părinți, hai să ne vedem și cu niște prieteni că prea ne-am sălbăticit. Doing, doing, doing.

Nu ai timp nici să respiri: te tot plângi în oglindă, la telefon sau la o cafea.

“Mi-e dor de noi…”, îți găsești curajul să împărtășești cu cineva tare apropiat. “ Mi-e dor de îmbrățișări, de gesturile tandre, de atingerile care-mi făceau pielea de găină. De sexul ăla fără griji…”.

OK. Dacă ai ajuns până aici, practic ai găsit deja soluția. Ai de ce-ul (dorința de a te simți iubit/ă fizic) și ce-ul (acțiunea, ce ai de făcut, adică sexul fără griji).

Cum să faceți asta? 

E mult mai simplu decât pare. 

O dată, de două, de x ori pe lună, luați o cameră la un hotel cât mai de lux vă permiteți. Am verificat acum câteva zile pentru o prietenă (ha, ha!) și sunt opțiuni care variază de la 150 la 1.500 lei pe noapte. 

Mergeți la o întâlnire despre care amândoi știți încotro duce. Intenția este de a face sex într-un loc minunat, diferit de casa în care locuiți împreună și care e impregnată de voi și de grijile cotidiene. Găsiți un loc nou, care vă permite să fiți voi înșivă, cu mai puține condiționări. Poate sunteți voi înșivă și acasă, dar aici nu sunt grijile. E locul liber de griji.

Faceți rezervarea și pregătirea pe rând, o dată unul, data viitoare celălalt. Vă întâlniți în fața hotelului, la recepție sau în cameră. Voi alegeți. Nu plecați împreună, că nu mai e date.

Te pregătești cu emoție pentru întâlnire. Poate mergi la cosmetică, probezi până găsești ținuta perfectă, te parfumezi, îți pui în funcțiune rolul de femeie. Te simți din nou dorită. Dorești iar. Te furnică pe șira spinării, simți fluturii din stomac sau inima tremurând.

Vorbiți cât mai puțin la început și, oricum, doar despre ce experimentați în acel moment. Fără trecut și fără viitor. Fără „ai zis că nu mă mai suporți” sau „ce facem cu rata la mașină”. 

Ca la o întâlnire cu cineva pe care abia acum îl cunoști. Doar prezent. Bucurați-vă unul de altul, în orice fel vă simțiți voi înșivă și partenerul acceptă. 

Nu cereți nimic unul de la celălalt, în afară de sex și tandrețe fizică. Nu vă gândiți, pe cât posibil (și este posibil, dacă asta vă propuneți) la griji, responsabilități, facturi, sarcini, liste. Și NU vorbiți despre ele.

Onorați-vă prezența, ființa. Fiți tandri. Fiți îndrăzneți. Permite-ți să fii tu însăți și permite-i și partenerului să fie la fel. Spune da și nu, exact așa cum simți. Acceptă “da” și „nu” exact așa cum vine de la celălalt.

Fiți regi pentru o zi și o noapte. Luați micul dejun la hotel. Trăiți momentele astea chiar fără griji. De fapt, grijile sunt oricum o interpretare a realității, nu adevărul faptic.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Ușor, ușor vor cădea barierele, vă veți regăsi și vă veți recunoaște. Sau vă veți găsi și vă veți cunoaște. Așa cum sunteți acum și drept cine sunteți acum.

O astfel de întâlnire vă scoate pe amândoi din vârtejul lui trebuie, vă relaxează teribil și vă ajută să folosiți sănătos și magic energia sexuală. 

Nu știu unde va duce asta. E diferit de la cuplu la cuplu. Dacă sunteți amândoi all-in, veți avea niște experiențe care vă vor reconecta cu cine sunteți fiecare dintre voi și cu celălalt. Iar sexul, ah, sexul e magnific. Ca în zilele alea care credeai că nu se mai întorc.

Așa arată sexul fără griji. Aventură, explorare, experimentare. Trăiești în prezent, cu tot trupul, tandrețea și curajul pe care le-ai ținut ascunse toți anii ăștia. 

E partea de magie care face ca restul să fie (mai) ușor.

Cu conștientizarea faptului că e posibil să trăiești fără griji, fie chiar și pentru o perioadă limitată, mergi mai departe întrebându-te cum oare poți să extinzi perioadele de felul ăsta. Și nu doar prin sex fără griji. 

Poate prin spălat vase, făcut cumpărături, jucat cu copilul, o scurtă meditație dimineața. Toate fără griji. Nu are niciun sens să te îngrijorezi când interacționezi cu copilul, că nu poți schimba nimic în acel moment. Corect? Așa că alegi să te simți liberă de temeri, prezentă, tu însăți.

Ce zici? Îți place sexul fără griji? Ia o pauză de la ele, atunci. Cine știe, poate devine un mod de viață.

Spor la sex fără griji! 

Citește și:

Cum îți afectează lipsa sexului sănătatea mintală

Deconectarea de propriul corp poate semnala emoții dificil de gestionat