Adevăr sau… întâmplare

Am început această săptămână alături de psihoterapeuta Andra Iliaș, care ne-a demontat câteva dintre miturile legate de hipnoză. Așa am aflat că definiția hipnozei din dicționar nu este tocmai corectă și că hipnoza nu este un somn indus, ci o stare de transă, demonstrată științific cu encefalogragful. Ajută sau nu hipnoza să te lași de fumat sau să slăbești? Imiți animalele, faci lucruri jenante sau spui secrete sub hipnoză? Poți fi hipnotizat împotriva voinței tale? Te prinzi dacă ești hipnotizat la o petrecere? Cum știm dacă suntem sau nu ușor hipnotizabili? Poți rămâne blocat în hipnoză? Îți amintești ce se întâmplă sub hipnoză? Cum poți identifica cu ajutorul hipnozei motivele pentru care mănânci compulsiv? Poți învăța limbi străine sub hipnoză? Poate hipnoza să șteargă cu buretele orice problemă? Poți intra în comă în timpul hipnozei? Te scapă hipnoza de teama de avion? Ai controlul asupra ta sub hipnoză? Este sau nu o practică mistică?

Răspunsurile la toate aceste întrebări le vei afla urmărind episodul complet al emisiunii ”Adevăr sau… întâmplare”, disponibil pe canalul de YouTube Magic FM:

”Adevăr sau… întâmplare” se difuzează în fiecare luni, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare de la ora 18. Te așteptăm luni, pe 27 iulie, la o nouă ediție a emisiunii ”Adevăr sau… întâmplare”, în care vom vorbi cu psihologul Bogdana Bursuc despre miturile care înconjoară sexualitatea. Nu-l rata: se anunță un episod fierbinte!

Good vibes, good coffee

Invitata lui George Vintilă de marți a fost Diana Pavelescu, degustătoare de vinuri, de la care am aflat că a face, dar și a degusta vin este o artă în sine. O artă pe care Diana o stăpânește foarte bine, fiind cunoscută acum în toată lumea, deși parcursul ei profesional în acest domeniu n-a fost unul convențional, terminând ingineria de calculatoare și trecând apoi prin departamentul de vânzări al unei firmei din Sibiu. Iar dacă și tu cochetezi cu ideea de a te aventura în fascinanta lume a vinurilor, am aflat de la Diana că principala calitate a unui degustător este memoria senzorială, care trebuie antrenată permanent și care funcționează pe bază de asocieri. Și pentru că oenologia este un domeniu atât de fascinant, Diana ne-a răspuns la multe alte întrebări: este vinul magie pură, știință exactă sau o ființă în continuă transformare? Cât de importantă este promovarea vinurilor românești, pentru ca și restul lumii să afle despre ele? Cât de greu este să evaluezi un vin? Contează cât plătim pe o sticlă și putem evalua un vin după prețul lui? Și oare chiar se ascunde adevărul într-un pahar de vin?

Vei afla răspunsurile la toate aceste întrebări accesând link-ul de mai jos: 

Marțea viitoare, George Vintilă te invită la o cafea savuroasă alături de Bogdan Negroiu, solistul formației El Negro, de la ora 11, și în reluare de la ora 18.

Spune pe bune

”Eram un pic prea tânăr ca să mă simt atât de bătrân. Oboseam în momentul în care trebuia să mă aplec să mă închei la șireturi sau să urc 20 de trepte”, povestește Radu Restivan, antrenor de atletism și de indoor cycling și fondator 321sport.ro, despre momentul în care s-a apucat de sport. Iar acel moment i-a schimbat total viața, pentru că astăzi Radu îi motivează pe alții să se apuce de mișcare, devenind un militant vocal al sportului și al beneficiilor lui pentru sănătatea noastră fizică și mentală. Radu Restivan a vorbit la ”Spune pe bune” despre pericolele înfometării și despre programele de remodelare corporală, dar și despre alimentație, diete și obișnuința de a practica sport constant. Concluzia: sportul este mai benefic pentru sănătatea mentală decât banii!

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, poți urmări emisiunea ”Spune pe bune” despre sport și mișcare pe canalul de YouTube Magic FM:

Ne revedem miercurea viitoare, pe 29 iulie, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare, în aceeași zi, de la ora 18.00, alături de Liana Stanciu, Mr Curious și de invitata lor, psihoterapeuta Andra Iliaș, care va desființa miturile construite în jurul hipnozei. 

Punct și de la capăt

Fotografa Mihaela Popa, fondatoarea World Travel Bug, a fost invitata emisiunii ”Punct și de la capăt”. Mihaela ne-a vorbit despre cum e să dai restart vieții tale, după ani petrecuți la o corporație din Belgia și o existență pe care am numi-o convențională. Ce a determinat-o să plece de la un job bine plătit? Dorința de a vedea sakura, adică cireșii înfloriți din Japonia. Ce a urmat după această excursie la care a visat atâta timp? Demisia, jumătate de an sabatic, apoi un an de călătorii, care între timp s-a transformat în cinci. Cinci ani petrecuți ”pe drumuri” și peste 60 de țări vizitate în tot acest timp, pentru că ”pofta vine mâncând”, fie că e vorba de scorpioni, supă cu castravete de mare sau țări îndepărtate și teritorii exotice.

Descoperă povestea Mihaelei Popa și a fascinantei sale călătorii în jurul lumii aici:

Emisiunea ”Punct și de la capăt” se difuzează în fiecare joi, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare de la ora 18.00 (toate episoadele sunt disponibile pe contul de YouTube Magic FM). Ne revedem joia viitoare, pe 30 iulie, de la ora 11, cu psihoterapeuta Carmen Hotar, specializată în terapia ABA.

Citește și:

Emisiuni magice marca Thrive

Bucură-te de vară cu emisiunile Thrive!

Author(s)

  • Crina Alexe

    redactor-șef Thrive Global România

    După 17 ani ca jurnalist la revista de modă și lifestyle ELLE România, în care a scris despre evenimentele culturale locale, cărți, modă, parenting, relații și destinații de călătorie și în care a intervievat mulți oameni interesanți, care i-au împărtășit poveștile lor pline de inspirație, Crina a decis că o schimbare este mai mult decât binevenită. Mai ales că rutina la locul de muncă este calea sigură spre plafonare, ca să nu zicem burnout. Așa că s-a alăturat echipei entuziaste de la Thrive Global România, alături de care speră să inițieze conversația pe plan local despre burnout și epuizare, despre cum pot fi ele combătute și, nu în ultimul rând, despre curajul de a ne accepta vulnerabilitățile. Așadar, trimiteți-i opiniile și sugestiile voastre pe aceste teme pe adresa [email protected]. Keep thriving!