Adevăr sau… întâmplare

Ne-am început săptămâna alături de psihologul Miruna Stănculescu care ne-a elucidat cele mai importante mituri legate de relații și iubire. Astfel, am aflat că: “uneori, dragostea se păstrează și după ce cetățeanul/cetățeana a dispărut din peisaj”. Dacă te-ai întrebat vreodată dacă femeile și bărbații iubesc diferit, dacă este adevărat că, de la dragoste la ură e doar un pas, dacă există dragoste la prima vedere, sau dacă iubirea presupune relații intime, atunci vei găsi răspunsuri concise la toate aceste întrebări urmând link-ul de mai jos: 

Tot luni ne-am întâlnit și cu Cristian Lupșa, jurnalist şi editor Decât o Revistă, care ne-a răspuns unor întrebări despre presă și jurnaliști pe care ni le punem, câteodată, cu toții. Spre exemplu, se pune adesea problema dacă există sau nu o reală libertate a presei, sau totul este un joc de manipulare. Jurnalistul consideră că această concepție este falsă, dar doar parțial: “Pentru mine, libertatea presei este libertatea individului care face presă și libertatea jurnalistului, așa că ține foarte mult de cum ți-o asumi tu!”. Află dacă presa tipărită va dispărea cu totul în următorul deceniu, dacă autorul dă mai multă greutate unui articol decât conținutul și de ce elemente trebuie să ții cont dacă vrei să devii jurnalist urmând link-ul de mai jos:

Emisiunea ”Adevăr sau… întâmplare” se difuzează pe Magic TV, în fiecare luni, de două ori pe zi, de la ora 11 și de la ora 18. Te așteptăm așadar pe 2 noiembrie, cu două noi ediții ale emisiunii ”Adevăr sau… întâmplare”, alături de invitații noștri: scriitorul Radu Paraschivescu și psihoterapeuta Lavinia Țânculescu, care ne va elucida cele mai interesante mituri despre stres.

Good vibes, good coffee

Marți am băut o cafea alături de George Vintilă și invitata sa, Sonia Argint-Ionescu, vedetă TV și fondatorul doer.ro. Întrebată dacă s-a gândit să renunțe la cariera în televiziune pentru a se apuca de altceva, a mărturisit că da: “M-am gândit în momentul în care nu mai făceam ceea ce-mi plăcea. A fost o perioadă în care am fost implicată într-o emisiune care nu prea era pe sufletul meu, și atunci chiar am avut un moment din ăsta de frustrare și de nervozitate, dar nu mi-am pus niciodată problema cu ‘ce o să fac eu de-acum încolo’. Am atât de multe lucruri de făcut pe lumea asta, că ‘ce o să fac eu’ nu este o întrebare!”. Inspiră-te din povestea Soniei urmând link-ul de mai jos: 

Tot marți, alături de George Vintilă, am stat la o șuetă cu Șerban Georgescu, regizor și producător de film documentar, care ne-a povestit despre cum s-a îndrăgostit de lumea filmului prin intermediul capodoperelor cinematografice rusești și despre deliciul dezbaterilor pe care le avea cu prietenii după vizionarea lor. Regizorul a vorbit și despre ultimul său proiect, Jurnalul Familiei -escu, evocând valorile și tradițiile generațiilor anterioare în comparație cu cultura din ziua de azi. Descoperă tot interviul urmând link-ul de mai jos:

Marțea viitoare, pe 3 noiembrie, vom savura o cafea și o discuție cu George Vintilă și invitații săi, Vali Porcișteanu, pilot de raliuri, și Ada Roseti, instructor de comunicare și Krav Maga.

Spune pe bune!

Invitatul de miercuri al Lianei Stanciu de la emisiunea ”Spune pe bune!” a fost psihiatrul Vlad Stroescu, cu care s-a dezbătut tema relaţiilor digitale, care, mai ales în această perioadă, au ajuns să fie din ce în ce mai frecvente. “Era o vreme când până și oglinda, acest mare precursor al social media, era un lux. Acum avem oglinzi peste tot și ne putem oglindi în ele, putem să le deformăm cum vrem noi, dacă nu ne place o formă, o îngustăm. Putem să ne modificăm mult mai ușor imaginea. Dar altfel, cred că omul iubește mereu cu aceeași intensitate și anumite lucruri nu se schimbă. Cred că Romeo și Julieta chiar sunt în online, pentru că există câte un Romeo și câte o Julieta în fiecare relație, la un moment dat, trecem și prin arhetipul ăsta”, explică psihiatrul. Vizionează întreaga conversație urmând link-ul de mai jos:

Tot miercuri am vorbit cu psihoterapeuta Dana Olariu despre elementele de care avem nevoie pentru a avea o stare de bine. “Mă trezesc dimineața cu gândul la câinii mei, ăsta e primul gând, pentru că ei dorm cu mine în pat, mă gândesc cu bucurie la cafeaua pe care o să o beau cu soțul meu”, mărturisește psihoterapeuta, care spune că cea mai mare bucurie o are atunci când se întâlnește cu oamenii dragi. Dana ne încurajează să analizăm suferințele prin care am trecut și să ne întrebăm ce am câștigat din acele experiențe. Accesând link-ul de mai jos vei afla cum să obții și să-ți menții o stare susținută de bine și de pace interioară:

Ne revedem miercurea viitoare pe Magic TV, de la ora 11, și în aceeași zi, de la ora 18, alături de Liana Stanciu, Mr. Curious și de invitații lor: sociologul Gelu Duminică, alături de care vom dezbate problema rasismului, și Cristian Roman, inițiatorul programului de voluntariat Taxiul cu Bomboane. 

Punct și de la capăt

Joi am aflat povestea Andreei Madlen Mărgescu, care este instructoare de yoga şi antreprenoare, dar se ocupă și de pictură și de broderie manuală, din dorința de a crea piese cu suflet, unicat. “De când mă știu, nu mi s-a părut neapărat că am un talent sau că mi-aș dori să fac ceva în sensul acesta, tocmai de aceea am făcut o facultate de științe economice, chiar două (una în română, una în engleză), apoi am plecat la masterat la Londra și am făcut logistică. Am urmat cumva partea dinspre tatăl meu, care are o firmă de transport, și voiam să-l ajut pe el, pentru că eu nu știam ce vreau să fac cu viața mea”, mărturisește Andreea. Află cum a ajuns din acel punct al vieții, către un drum nou în antreprenoriat, yoga și pictură manuală urmând link-ul de mai jos:

Emisiunea ”Punct și de la capăt” se difuzează în fiecare joi, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare de la ora 18.00 (toate episoadele sunt disponibile pe contul de YouTube Magic FM). Ne revedem joia viitoare, pe 5 noiembrie, de la ora 11, și în reluare de la ora 18, alături de Cristina Oțel, trainer și coach, care ne va dezvălui despre cum și-a găsit curajul să o ia de la capăt într-un domeniu nou și creativ.

Citește și:

Emisiunile Thrive: despre mediul virtual, reinventare și redescoperire

Emisiunile Thrive: despre etichetă, public speaking și influenceri

Author(s)

  • Lavinia Gogu

    editorialist

    Thrive Global România

    Lavinia Gogu este jurnalist, iar de-a lungul carierei a scris despre sănătate, nutriție, wellness, fitness, psihologie, spa, travel, skincare, beauty și lifestyle. A lucrat pentru mai multe publicații, precum revista ELLE sau eva.ro, dar o poți găsi și pe pe blogul personal, www.laviniagogu.ro. Lavinia s-a alăturat echipei Thrive Global România, având rolul de editorialist.