Adevăr sau… întâmplare

Luni, psihoterapeuta Dana Olariu ne-a elucidat în cadrul emisiunii “Adevăr sau… întâmplare” cele mai populare mituri legate de comportamentul online. Astfel, am aflat că statusurile și imaginile pe care le postăm pe social media nu ne reflectă neapărat starea de spirit, că mediul virtual ne crește nivelul de anxietate și că, în spațiul virtual, ne comportăm adesea diferit față de cum o facem în lumea reală. “Unele dintre filtrele pe care le folosim în comportamentul social dispar în momentul în care avem acea pavăză, care e calculatorul, când suntem distanțați de cei cu care comunicăm. În felul ăsta, putem să ne dăm frâu liber gândurilor, părerilor, uneori mai autentic, uneori mai agresiv, iar alteori, când suntem anxioși social, când ne e teamă de ceea ce cred ceilalți ajungem să ne petrecem foarte mult timp plănuind, aranjând ceea ce vrem să livrăm pe Internet”, explică psihoterapeuta. Află mai multe accesând link-ul de mai jos:  

Tot luni ne-am întâlnit cu Cristina Tunegaru, profesoară de limba şi literatura română și specialist în educație, care a explicat la “Adevăr sau… întâmplare” despre cele mai interesante mituri legate de educaţie. Astfel, am aflat că cel mai eficient tip de învățare este cel interactiv, că dascălul are un rol extrem de important atunci când vorbim despre formare și că, datorită tehnologiei, acumulăm mai multe informații. De asemenea, specialista consideră că școala online este mai puțin eficientă decât metoda clasică: “Școala online are extrem de multe limite. În școala față în față ești aproape de copilul acela, îi vezi reacțiile, poți să-ți modifici metodele și activitatea atunci, instantaneu. În școala online e foarte greu să faci lucrul acesta”. Urmărește întreaga emisiune urmând link-ul de mai jos:

Emisiunea ”Adevăr sau… întâmplare” se difuzează pe Magic TV, în fiecare luni, de două ori pe zi, de la ora 11 și de la ora 18. Te așteptăm așadar pe 30 noiembrie, cu două noi ediții ale emisiunii ”Adevăr sau… întâmplare”, alături de invitații noștri:  psihoterapeuta Ana Pantazescu, care ne va vorbi despre singurătate, și Andrei Roșca, change strategist, alături de care vom aborda subiectul schimbării.

Good vibes, good coffee

Marți am savurat o cafea alături de George Vintilă și de invitata sa, Camelia Potec, campioană olimpică la nataţie. “Un sportiv de performanță are ca obiectiv principal să ajungă la Jocurile Olimpice. Ăsta e, de fapt, vârful aisbergului: ca în orice meserie, ai un vârf unde-ți dorești să ajungi. Mi-am dorit lucrul acesta în momentul în care am început să câștig medalii, mi-am dorit mai mult, mai mult, mai mult… Am ajuns, la vârsta de 18 ani, prima oară acolo unde am cunoscut ce înseamnă eșecul”, mărturisește sportiva de performanță. Află mai multe despre puterea mentală și fizică de a te ridica și de a deveni campion în pofida eșecurilor accesând link-ul de mai jos:

Tot marți ne-am întâlnit cu creatoarea de modă Doina Levintza, unul dintre cele mai sonore nume ale modei românești și cea mai importantă creatoare autohtonă de costume. Doina Levintza este un personaj fascinant și are foarte multe povești interesante despre activitatea sa în televiziune și în modă. “Am muncit foarte mult și am avut continuitate. Totul e să ai continuitate de creație, adică să fii creativ tot timpul, pentru că, dacă nu ești creativ tot timpul, nici nu vinzi, nici nu ești căutat, te uită lumea. Eu, în această creativitate, mi-am găsit un stil și sunt foarte fericită atunci când cineva zice: <Uite o rochie Levintza!>”, povestește designerul. Descoperă povestea celebrei creatoare urmând link-ul de mai jos.

Marțea viitoare, pe 1 decembrie, vom savura o cafea și o discuție cu George Vintilă și invitații săi, Melania Medeleanu, fondatoarea asociației ”Zi de bine”, și  Viorel Ilișoi, jurnalist și scriitor.

Spune pe bune!

Miercuri am purtat alături de Liana Stanciu, Mr. Curious și invitata lor, psihoterapeuta Denisa Călin, o discuție fără perdea despre mersul la psiholog… dacă este o necesitate sau o modă, cum ajută, de fapt, psihologul mintea unui om. “Dacă o definim ca necesitate în sensul în care să vizitezi un psiholog și să lucrezi la tine însuți este parte din kit-ul pe care îl ai tu pentru sănătatea ta globală și mentală, atunci eu găsesc că este necesar. Dar, din nou, depinde de ce spunem când spunem <necesitate>, dacă ne referim la urgență psihologică sau nu”, explică experta. Ce e o urgență psihologică, când e cazul să apelezi la un specialist din sfera sănătății mentale și care sunt semnele care-ți indică că ai o suferință de natură mentală și emoțională poți afla accesând link-ul de mai jos:

Tot miercuri ne-am întâlnit și cu Urania Cremene, expert în parenting, care ne-a oferit sfaturi legate de dezvoltarea abilităților parentale pe timp de pandemie. “Fără doar și poate, de adaptat ne vom adapta noii situații. Instinctul, la modul real, e ceea ce ne ține în viață. Cred că trebuie să fii un om foarte elevat să poți da dovadă de iubire în această situație. Revenind la instinct, ce s-a întâmplat în aceste vremuri e că instinctul a fost foarte stimulat, pentru că el apare cel mai mult în condiții de frică. Scopul instinctului este să ne țină în viață și atunci când în mediu există factori care ne-ar putea pune în pericol, frica se activează, și apare și instinctul”, explică psihoterapeuta. Descoperă întreaga sa viziune asupra situației actuale accesând link-ul de mai jos:

Ne revedem miercurea viitoare pe Magic TV, de la ora 11, și în aceeași zi, de la ora 18, alături de Liana Stanciu, Mr. Curious și de invitații lor: psihoterapeuta Diana Vasiliu, cu care vom aborda subiectul relațiilor, și cu antreprenorul Dragoș Ștefănescu, cu care vom vorbi despre încălzirea globală.

Punct… și de la capăt!

Joi ne-am bucurat de o infuzie de inspirație, datorită poveștii spuse de Nicuţa Enache, fondatoarea restaurantului Ciao Niki. Ea ne-a dezvăluit drumul său impresionant de la femeie de serviciu într-un restaurant din Italia până la punerea bazelor propriului său restaurant din inima Capitalei. Odată ce a dobândit mai multe abilități de Chef, antreprenoarea a decis să revină în țară și să pună bazele unei afaceri, iar motivele sale sunt foarte emoționante: “Vedeam o mașină cu numere de România și plângeam, atât de dor îmi era, am venit prima oară după cinci ani în țară și plângeam non-stop, plângeam când auzeam vorbindu-se românește lângă mine, îmi era dor să aud un colind, îmi era dor să trăiesc. Ăsta e motivul pentru care am revenit în țară”, explică Nicuţa. Află întreaga poveste accesând link-ul de mai jos:

Emisiunea ”Punct și de la capăt” se difuzează în fiecare joi, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare de la ora 18.00 (toate episoadele sunt disponibile pe canalul de YouTube Magic FM). Ne revedem joia viitoare, pe 3 decembrie, de la ora 11, și în reluare de la ora 18, alături de Dana Tacea, stilist și consilier vestimentar. 

Citește și:

Emisiunile Thrive: despre conspirații, fantezie și succes

Emisiunile Thrive: despre scris, stres și vindecare

Author(s)

  • Lavinia Gogu

    editorialist

    Thrive Global România

    Lavinia Gogu este jurnalist, iar de-a lungul carierei a scris despre sănătate, nutriție, wellness, fitness, psihologie, spa, travel, skincare, beauty și lifestyle. A lucrat pentru mai multe publicații, precum revista ELLE sau eva.ro, dar o poți găsi și pe pe blogul personal, www.laviniagogu.ro. Lavinia s-a alăturat echipei Thrive Global România, având rolul de editorialist.