Adevăr sau… întâmplare

Ne-am început săptămâna alături de Andrei Dunuta, speaker și antrenor de public speaking, care a vorbit în cadrul emisiunii “Adevăr sau… întâmplare” despre cele mai importante mituri legate de vorbitul în public – o provocare cu care ne putem confrunta cu toții, fie că este vorba despre o prezentare în cadrul companiei, un interviu multi-level, sau de de un toast la nunta unei persoane apropiate. Expertul susține că, conform unor cercetări, mai mult jumătate dintre români se tem să vorbească în public și consideră că fostul regimul comunist e unul dintre motivele pentru care suntem atât de reticenți atunci când vine vorba să ne exprimăm public, chiar dacă nu ne-am fi confruntat direct cu el, ci prin educația primită. Avem teama de ridicol, de penibil, uitând că fiecare dintre noi poate avea povești sau experiențe din care cei din jur pot învăța. Descoperă sfaturile lui Andrei urmând link-ul de mai jos.

Tot luni ne-am întâlnit și cu Otilia Mantelers, psiholog şi instructor de parenting, care ne-a explicat despre emoțiile care stau la baza capriciilor copiilor. Astfel, am aflat că copiii devin mofturoși și dificili în momentul în care părinții fie nu le înțeleg nevoile, și ei sunt nevoiți să țipe pentru îndeplinirea lor, fie se manifestă agresiv, pentru că aceștia sunt prea ancorați în realitatea lor de zi cu zi. De asemenea, expertul consideră că sentimentele de teamă, de furie, sau mofturile sunt o reflexie indirectă a conflictelor din cadrul familiei. Află mai multe urmând link-ul de mai jos. 

Emisiunea ”Adevăr sau… întâmplare” se difuzează pe Magic TV, în fiecare luni, de două ori pe zi: de la ora 11 și de la ora 18. Te așteptăm luni, pe 19 octombrie, cu două noi ediții ale emisiunii ”Adevăr sau… întâmplare” alături de invitații noști: Teodora Stoica de la Salvați Copiii, cu care vom vorbi despre siguranța cibernetică, și cu Denisa Stoica, psihoterapeut.

Good vibes, good coffee

Marți, am băut o cafea alături de George Vintilă și invitata lui, prezentatoarea TV Gianina Corondan. Ea a povestit cu candoare despre prima sa apariție televizată, despre nonconformism și despre cum, atunci când apari pe sticlă, trebuie să fii un show. “Dacă rămâneam contabilă, aș fi reacționat altfel”, mărturisește Gianina. Ea a dezvăluit că unul dintre hobby-urile ei e “căutatul de idei”, și că, în ultimii patru ani a fost pasionată de ocupațiile tradiționale și de lucrul manual, de la olărit până la croitul de cămăși. Urmărește emisiunea completă urmând link-ul de mai jos.

Tot marți, ne-am bucurat de o cafea în compania lui Cristina Turnagiu Dragna, expert în etichetă, ceremonial şi protocol. În trecut, ea a avut o carieră în presă, în PR și s-a ocupat chiar și de organizarea de evenimente: “Mi-a plăcut să nu las să treacă pe lângă mine trenuri. Atunci când am avut o șansă care să-mi ofere cunoaștere într-un domeniu în care chiar nu mă pricepeam deloc, n-am ezitat să zic da. Sunt un learning by doing person”, explică Cristina. Expertul a oferit tips-uri de etichetă în cadrul întâlnirilor, atât personale, cât și de business, și a dezvăluit cele mai frecvente greșeli de protocol pe care le facem cu toții. Urmărește întreaga discuție urmând link-ul de mai jos.

Marțea viitoare, pe 20 octombrie, vom savura o cafea și o discuție cu George Vintilă și invitații săi, chef-ul Alexandru Dumitru și Corina Popa, care a fondat “Școala de gramatică”, așa că nu rata emisiunile difuzate pe Magic TV, de la orele 11 și 18.

Spune pe bune!

Invitata Lianei Stanciu la emisiunea ”Spune pe bune!” de miercuri a fost Mihaela Sofrone, lector universitar și doctor în sociologie. Mihaela a povestit despre lecțiile pe care le învățăm atunci când ne confruntăm cu situații limită. “N-a fost nimic special, a fost o poveste asemănătoare cu a celorlalte femei care trec prin cancerul de sân. Un diagnostic pe un nodul, chimioterapie, intervenție chirurgicală și… cam atât”, a mărturisit Mihaela, cu o aparentă detașare, dar și cu mult curaj, despre lupta cu cancerul de sân pe care a dus-o în urmă cu 14 ani. Descoperă povestea ei urmând link-ul de mai jos.

Tot miercuri, l-am cunoscut pe scriitorul Radu Paraschivescu, care a abordat în cadrul emisiunii  ”Spune pe bune!” subiectul influencerilor și a punctat diferența dintre aceștia și jurnaliști. “Cred că termenul de influencer, care e un termen relativ nou în vocabularul nostru, se sprijină pe mediul virtual, pe spațiul online, pe când jurnalistul, bănuiesc eu, este arondat mai degrabă ziarului pe suport de hârtie, cum se spunea înainte. Dar, în esență, cele două ocupații ar trebui să aibă un spațiu de coincidență, pentru că și jurnalistul influențează mult”, explică scriitorul. Urmărește discuția integrală urmând link-ul de mai jos.

Ne revedem miercurea viitoare pe Magic TV, de la ora 11 și, în aceeași zi, de la ora 18.00, alături de Liana Stanciu, Mr Curious și de invitații lor, Sabin Drăgulin, istoric și analist politic și Ana Pantazescu, psihoterapeut.

Punct și de la capăt

Joi am cunoscut-o în emisiunea ”Punct și de la capăt” pe Sandra Ecobescu, Preşedinta Fundației Calea Victoriei. “Acum 13 ani îmi dădeam seama că trebuie să fac o schimbare în viața mea, nu doar profesională, ci și personală, pentru că lucram la o firmă de logistică germană, dar, după șapte ani, mi-am dat seama că lucrurile care îmi plac și care mă reprezintă cu adevărat, aș spune zona culturală, zona muzicii clasice, a picturii, a muzeelor, a literaturii, erau cu desăvârșire nereprezentate în viața mea”, a explicat Sandra, care a decis să-și schimbe drumul pentru a-și urma pasiunile. Inspiră-te din întreaga poveste a Sandrei Ecobescu urmând link-ul de mai jos:

Emisiunea ”Punct și de la capăt” se difuzează în fiecare joi, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare de la ora 18.00 (toate episoadele sunt disponibile pe contul de YouTube Magic FM). Ne revedem joia viitoare, pe 22 octombrie, de la ora 11, și în reluare de la ora 18, alături de antreprenorul Daniela Alecse.

Citește și:

Emisiunile Thrive: când pasiunile devin cariere

Ingredientele unei toamne magice

Author(s)

  • Lavinia Gogu

    editorialist

    Thrive Global România

    Lavinia Gogu este jurnalist, iar de-a lungul carierei a scris despre sănătate, nutriție, wellness, fitness, psihologie, spa, travel, skincare, beauty și lifestyle. A lucrat pentru mai multe publicații, precum revista ELLE sau eva.ro, dar o poți găsi și pe pe blogul personal, www.laviniagogu.ro. Lavinia s-a alăturat echipei Thrive Global România, având rolul de editorialist.