Adevăr sau… întâmplare

Ne-am început săptămâna alături de medicul psihiatru Gabriel Diaconu, care ne-a explicat adevărurile din spatele miturilor legate de creier. Am aflat cât cântărește dimensiunea creierului atunci când vorbim despre inteligență, dacă îl folosim integral, sau într-o proporție modestă, care este combustibilul ce susține neuroplasticitatea acestui organ, dacă leziunile cerebrale sunt permanente, despre relevanța testelor de inteligență și multe alte informații care te vor surprinde și-ți vor clarifica dilemele legate de intelect. Poți vedea răspunsurile medicului urmând link-ul de mai jos.

Tot luni ne-am întâlnit și cu Cătălin Meșter, fost concurent la emisiunea TV Insula Iubirii și fondatorul “I Love Failure”, care ne-a povestit despre cele mai importante mituri legate de eşec. Antreprenorul crede că toată lumea eșuează, dar, cu toate astea, orice inovație se naște din eșec: “Orice chestie, de la bec, la calculator, la revoluția industrială… vine din eșecuri. N-am fi avut nici unul dintre aceste lucruri, dacă oamenii n-ar rata în momentul în care ar încerca ceva”, explică Cătălin. De asemenea, el crede că atunci când gândești negativ, șansele de a avea parte de rateuri cresc exponențial și că fiecare eșec te aduce mai aproape de succes. Află mai multe urmând link-ul de mai jos.

Emisiunea ”Adevăr sau… întâmplare” se difuzează pe Magic TV, în fiecare luni, de două ori pe zi: de la ora 11 și de la ora 18. Te așteptăm luni, pe 12 octombrie, cu două noi ediții ale emisiunii ”Adevăr sau… întâmplare”, alături de invitații noștri: Andrei Dunuță, speaker, și coach de public speaking, și cu Otilia Mantelers, psiholog și instructor de parenting, care ne va deconspira ce se ascunde în spatele mofturilor copiilor.

 

Good vibes, good coffee

Marți am băut o cafea alături de George Vintilă și invitata sa, Sandra Izbașa, multiplă campioană olimpică și europeană la gimnastică, care în prezent lucrează în cadrul armatei. Sandra ne-a dezvăluit că există foarte multe asemănări între stilul de viață pe care-l are o gimnastă și cel din cadrul armatei, deși mărturisește că viața unui sportiv de performamță este foarte grea. “Mi-am dat seama, după mulți ani, în momentul în care am încheiat cu sportul de înaltă performanță (din 2013), că nu am realizat cât de mult am muncit. Abia după doi ani am conștientizat toată treaba asta și mi-am dat seama că am făcut niște lucruri aproape imposibile”, povestește fosta gimnastă. Descoperă-i povestea urmând link-ul de mai jos.

Tot marți ne-am bucurat de o cafea în compania lui Dinu Drog, avocat şi activist implicat în proiecte comunitare. Dinu povestește despre cum i s-au schimbat visele de-a lungul timpului și, de unde în tinerețe își dorea să se mute la țară și să lucreze pământul, el a ajuns să se îndrăgostească de viața de oraș odată cu o perioadă trăită în Buenos Aires. Iar odată revenit în București, în cartierul Cotroceni, el a fondat un ONG alături de foștii săi colegi de liceu, pentru a pune umărul în proiectele comunitare. Urmărește această poveste inspirațională urmând link-ul de mai jos. 

Marțea viitoare, pe 13 octombrie, vom savura o cafea și o discuție cu George Vintilă și invitații săi: Gianina Corondan, prezentator radio și TV, și Cristina Turnagiu Dragna, expert în etichetă, ceremonial și protocol. Așa că nu rata emisiunile difuzate pe Magic TV, de la orele 11 și 18.

Spune pe bune!

“Orice formă de adaptare presupune schimbare, acum e discutabil dacă schimbarea presupune adaptare sau nu”, spune invitatul Lianei Stanciu la emisiunea ”Spune pe bune!” de miercuri, Andrei Roșca. El este change strategist și ne-a vorbit despre frica de schimbare, despre când avem nevoie de schimbare și dacă schimbarea poate fi definitivă. “Change strategist-ul e la intersecția dintre trei domenii: coaching-ul, partea de intervenții strategice (care este tot o formă de coaching, folosită mai mult în Statele Unite, un pic mai directivă decât coaching-ul pur) și infuzia de know how”, explică Andrei. Află totul despre schimbare urmând link-ul de mai jos.

Tot miercuri, Liana și Mr. Curious l-au chestionat pe Geo Bogdan, life coach, despre cum să gestionăm relațiile cu oamenii toxici, mai ales în situațiile în care aceștia sunt greu de detectat. “Când ceva nu te face fericit: eject, taie, disecă. E simplu. Viața ta este un dar, tu că ești acum și aici cu mine și eu cu tine și cu Dl. Curios este un miracol pe care dacă l-am desfășura matematic ar fi ceva greu de înțeles, este ceva mult mai mult decât a câștiga la loterie. Și în această incredibilă aventură pe care o trăim, cred că este un păcat primordial că-l petrecem într-un mediu cu relații toxice”, i-a spus specialistul Lianei Stanciu. Urmărește toată conversația pe link-ul de mai jos.

Ne revedem miercurea viitoare pe Magic TV, de la ora 11 și, în aceeași zi, de la ora 18.00, alături de Liana Stanciu, Mr Curious și de invitații lor: Mihaela Sofrone, lector universitar, doctor în sociologie, care ne va povesti despre lecțiile pe care le primim de la viață, și cu Radu Paraschivescu, scriitor.

Punct și de la capăt

Joi am cunoscut-o în emisiunea ”Punct și de la capăt” pe Diana Udrea, realizatoarea unui produs unic destinat copiilor, Plicul Creativ, care înglobează cele mai apreciate proiecte de artă de către copii, o serie educativă și creativă pentru cei mici, un suport pentru copiii de la grădiniță și școală primară. Antreprenoarea spune că dragostea pentru copii a moștenit-o de la mama sa, care a fost profesoară de biologie, și, după un parcurs profesional aventuros și interesant, ea a decis să ofere un plus de bucurie copiilor prin cadrul unor workshop-uri care să pună în valoare talentele celor mici. Plicul Creativ este un kit de activități educative și distractive ce încurajează copiii să-și exploreze pasiunile artistice. Află totul despre acest proiect de suflet, urmând link-ul de mai jos.

Emisiunea ”Punct și de la capăt” se difuzează în fiecare joi, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare de la ora 18.00 (toate episoadele sunt disponibile pe contul de YouTube Magic FM). Ne revedem joia viitoare, pe 15 octombrie, de la ora 11, și în reluare de la ora 18, cu povestea Sandrei Ecobescu, președintele Fundației Calea Victoriei, o instituţie culturală independentă care de 12 ani organizează cursuri şi evenimente interactive în domenii umaniste şi culturale și susţine tinerii talentaţi.

Citește și:

Emisiunile Thrive: despre parenting, vise și fotografie

Ingredientele unei toamne magice

Author(s)

  • Lavinia Gogu

    editorialist

    Thrive Global România

    Lavinia Gogu este jurnalist, iar de-a lungul carierei a scris despre sănătate, nutriție, wellness, fitness, psihologie, spa, travel, skincare, beauty și lifestyle. A lucrat pentru mai multe publicații, precum revista ELLE sau eva.ro, dar o poți găsi și pe pe blogul personal, www.laviniagogu.ro. Lavinia s-a alăturat echipei Thrive Global România, având rolul de editorialist.