În următoarele 5 minute vei afla:

– Ce se întâmplă atunci când pui de două ori sare în ciorbă.
– Care este persoana care i-a fost model și de ”așa da” și de ”așa nu” în viață.


Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Ecaterina Ladin: În fiecare dimineață, copiii mă fac să mă dau jos din pat, și la propriu, și la figurat. Ce motiv mai bun poate avea o femeie atunci când are norocul de a avea copii?!

TG: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

EL: Când știu că nu am filmări sau repetiții la teatru, prioritatea numărul unu este familia. Am învățat că timpul petrecut cu cei trei băieți, soțul și copiii, este cel mai important. Însă sunt zile și zile. Uneori, prioritate au textele pentru serial și sunt fericită că am ajutor pentru cei mici. Așa știu că-i las mereu în siguranță. Nici nu știu exact cum să spun că prioritizez lucrurile. Când devii mamă, se întâmplă, oarecum, natural. 

TG: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

EL: Nu cred că am un secret. Cred că am învățat din citit, din experiența proprie, de la familie și prietenii apropiați. Dacă vorbim de viață bună, financiar, muncim mult, și eu, și soțul meu. Uneori prea mult chiar. Viața bună, spiritual vorbind, am deprins-o din cărți și credință. Și sufletește, viața bună a venit odată cu copiii. Nu cred că este un secret. Cred că cel mai mult contează ce-ți dorești. Și eu mi-am dorit mereu starea de bine, pentru că am venit cu ea de acasă, de la părinți. Mi-a fost ușor să o implementez și în noua mea familie. 

TG: Când simți că ești prea stresată sau prea copleșită de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

EL: Beau o vișinată și mă bag la somn. Glumesc! Fug la mare și beau acolo o vișinată. Îmi place la mare, indiferent de anotimp și, parcă, mă transform acolo. La mare, timpul nu mai are aceeași presiune. Aerul sărat, poate, faptul că soțul meu e acolo, mai tot timpul, și întregim familia, prietenii noștri buni care ne așteaptă mereu cu brațele deschise. E un vibe care mă relaxează, pur și simplu, fără explicație. Și nici n-o caut. 

TG: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul, mai ales în această perioadă?

EL: În general, am gânduri bune și sunt foarte pozitivă. Nu prea am gânduri rele. Când am, totuși, mă “arunc” într-o carte bună și-mi mut concentrarea între copertele ei. Optimismul mi-l aduce familia, în primul rând. Atât timp cât suntem sănătoși și voioși, e tot ce contează mai mult. Apoi, faptul că proiectul Las Fierbinți merge mai departe, de 20 de sezoane. Chiar și teatrul… bine, cu pauzele pe care toți le știm. Cred că toată nebunia asta, într-o zi, se va opri și ne vom reveni la normal. 

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

EL: Cearcănele pe care le văd în oglindă și dacă nu mă uit în ea. 

TG: Ce sfat i-ai da adolescentei care ai fost?

EL: Să nu creadă în prostii! Să fie cu capul pe umeri mai des decât cu capul în nori. În rest, adolescenta Tincuța a fost o domnișoară cuminte și a știut ce vrea să devină când se va face mare. Și s-a făcut. 

TG: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.

EL: Am învățat să ascult. Adică să mai și tac. N-am ce face! Sunt moldoveancă și vorbesc mult, dar și bine. 

TG: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

EL: Ascult muzică bună, acasă, în mașină. Asta mă face să mă relaxez și să mă pot concentra, mai departe, la ce am eu de lucrat sau învățat. 


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


TG: Care este cartea care ți-a schimbat viața?

EL: Konstantin Stanislavski mi-a schimbat viața, cu tot ce a scris. Rămâne un model în lumea teatrului, indiferent de vremuri. 

TG: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

EL: Cred că cel mai importat moment a fost când am venit în România. Am luat-o de la capăt, cu totul. Singură, într-o nouă lume. Lume care astăzi se numește “acasă” și sunt tare bucuroasă că am făcut alegerea asta. 

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

EL: Sunt multe momente sau situații când am simțit că am eșuat. Acum, depinde și la ce ne referim, pentru că am eșuat, poate, în afaceri sau, poate, am eșuat când am făcut un plan de investiții în casă. Au fost situații în care am crezut că am eșuat în relația de familie. Diferența este că, uneori, doar ni se pare că eșuăm. Este complet firesc să nu le putem face pe toate, mai ales dacă nu le facem pe rând. Așa că, poate, eșuez în fiecare zi. Important este că depășesc momentele astea. Uitându-mă în oglindă și zâmbind, o iau de la capăt sau de acolo de unde mai pot să repar ceva. Și dacă vrei să-ți răspund punctual, am să-ți spun că am eșuat o ciorbă, zilele trecute, pentru nu e bine să pui sare de două ori în ea. Momentul a fost depășit cu o porție de cartofi prăjiți, să nu se supere nimeni. 

TG: Care este ultimul lucru pe care-l faci seara înainte de culcare?

EL: Dacă ar fi doar unul… Mă asigur că cei mici dorm bine și le dau câte o pupătură pentru vise frumoase. Am, un pic, grijă și de mine, că așa e normal și, poate, beau un ceai bun, să mă relaxez. 

Nu în ultimul rând îi mulțumesc lui Dumnezeu! 

TG: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

EL: ”Ceea ce nu trăim la timp nu trăim niciodată” (Octavian Paler). 

TG: Există o persoană care a fost sau este un rol model pentru tine? 

EL: Persoana model pentru mine este mama și de ”așa da”, și de ”așa nu”. Am învățat și ce să fac ca ea, și ce să nu fac. Și a fost bine. Mi-a fost și încă îmi este un foarte bun exemplu. 

TG: Ce iei cu tine, oriunde ai pleca?

EL: Acum? Copiii! Rar am mai plecat fără ei în ultimii ani. Dar, dacă ar fi să nu se pună copiii, cred că plec la mine cu o carte și o sticlă bună de vin. Nu știi niciodată când te plictisești și un vin bun te poate scoate din încurcătură. Bine, și cartea… 

Născută la Chișinău, Ecaterina Ladin este actriță de teatru și film și a devenit cunoscută în România interpretând-o pe Dalida, personajul din popularul serial Las Fierbinți, difuzat de PRO TV. Tatăl său fiind muzician, îşi dorea ca Ecaterina să fie pe scenă, iar mama ei  ar fi vrut să devină învăţătoare. Se pare că Ecaterina a îndeplinit mai degrabă visul tatălui, fiind absolventă a Universității de Teatru și Film în 2003. Ecaterina Ladin a jucat în filmul regizat de Cristian Mungiu După dealuri și a avut  numeroase apariții pe scenele teatrelor din București. Este căsătorită cu omul de afaceri Laurențiu Ladin și este mama a doi băieți: Marcu și Petru. 

Citește și:

Anca Dumitra: ”Simt că am luat cele mai bune decizii”

Ada Galeș, actriță: ”Am învățat să ascult și să am compasiune”

Author(s)

  • Crina Alexe

    redactor-șef Thrive Global România

    După 17 ani ca jurnalist la revista de modă și lifestyle ELLE România, în care a scris despre evenimentele culturale locale, cărți, modă, parenting, relații și destinații de călătorie și în care a intervievat mulți oameni interesanți, care i-au împărtășit poveștile lor pline de inspirație, Crina a decis că o schimbare este mai mult decât binevenită. Mai ales că rutina la locul de muncă este calea sigură spre plafonare, ca să nu zicem burnout. Așa că s-a alăturat echipei entuziaste de la Thrive Global România, alături de care speră să inițieze conversația pe plan local despre burnout și epuizare, despre cum pot fi ele combătute și, nu în ultimul rând, despre curajul de a ne accepta vulnerabilitățile. Așadar, trimiteți-i opiniile și sugestiile voastre pe aceste teme pe adresa [email protected]. Keep thriving!