În următoarele 5 minute:

– De ce trebuie să armonizezi părțile întregului.
– Când și cum te poți bucura de sprijinul Universului.


Motorul stării de bine este compus din mai multe piese esențiale și trepte de viteză, suntem un mecanism de funcționare complex, fără însă să ne fi fost dat, la naștere, un manual de folosire. 

În consecință, suntem propriii piloți ai vieții noastre. Suntem la manșă, ne oferim prilejul să conducem pe o pistă aleasă, în ritmul potrivit, știm când să turăm și când să punem frână. Înțelegem când e nevoie de mentenanță, când obosim, când tragem pe dreapta, când alimentăm sau când ne oprim să admirăm, pur și simplu. Avem nevoie de copiloți, care să ne ofere sprijin, dar nu să ne conducă întru totul. 

Alchimizând sănătatea minții, a sufletului și a trupului, ne oferim echilibrul care ne ajută să pornim în trombă către noul nostru circuit, un capitol cu cele mai interesante și palpitante priveliști. Niciuna dintre aceste componente nu trebuie să rămână mai prejos decât cealaltă, este ca și când unei mașini i-am umfla roțile mai mult pe partea stângă și mai puțin pe dreapta. Modul în care ajungem în acea etapă de sincronizare este o rețeta proprie, pe care o descoperim printr-o învățare constantă.

Am identificat trei mari piloni de sprijin și lansare, contributori în drumul către wellbeing-ul fizic și psihic, alături de care ne este, pur și simplu, bine. Dacă și tu i-ai accesat și echilibrat, felicitări! Dacă nu, te invit să-i înțelegi, să-i apreciezi în continuare, să-i dezvolți, să transmiți un exemplu bun către cei la început de drum!

1. Sănătatea minții

Vedem limpede, știm foarte clar ce avem de făcut la nivel emoțional și ne este simplu să luăm decizii fără o analiză în defavoarea noastră. Facem o curățenie în informațiile care nu ne mai sunt de folos și rămânem într-o mentenanță permanentă. 

Ne menținem concentrarea pe activități benefice și nu luăm după noi ceea ce nu ne mai servește. Facem exerciții creative, ne descoperim noi pasiuni și lăsăm mintea deschisă către schimbare. 

Suntem concentrați către autenticitate, colectăm păreri, dar nu le transformăm în decizii personale, ne ghidăm după valori înalte, avem o vedere periferică obiectivă, cercetăm și ne informăm cu privire la deciziile importante din viață noastră. Ne reinventăm de bună voie și nesiliți de nimeni, fără să lăsăm viață să ne împingă de pe stânci înalte și adânci, explorăm în toată capacitatea noastră dintr-un context de curiozitate și nu dintr-o frecvență de mândrie și comparație. Sănătatea mintală este cea care ne ajută să facem față tensiunilor, stresului, provocărilor, impredictibilității, să ne construim relații sănătoase, să comunicăm eficient și să rămânem productivi.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


2. Sănătatea sufletului

Ne poziționăm în frecvențe înalte, facem lucruri care ne aduc plăcere sau închidem altele care ne creează disconfort. Prin recunoștință și practica iubirii de sine, facem un progres către conștientizarea rolului nostru în această viață. 

Suntem oameni de succes când reușim să ne bucurăm necondiționat de binele altora. Oferim și primim dragoste, zâmbet, binecuvantari, joacă, cântat, dans, meditație, natură, plimbări, îmbrățișări. Descoperim că, oricât de greu este în afară, în noi poate fi pace și realitatea se poate îmblânzi considerabil. 

Fricile sunt gânduri, iar gândurile se pot schimba! Așadar, schimbăm fricile cu opusul lor, dansăm cu viața și nu ne mai opunem la schimbare. În momentul în care decidem să ne transformăm în bine, Universul ne va sprijini în noua direcție. Nimic nu este prea sus, prea mult, prea complicat, prea târziu, prea de vreme. Totul e bun când e făcut în deplină conștientizare cu nevoia schimbării.

Înțelegem rolul ușilor închise, al celor deschise cu flux și armonie, primim cu acceptare oamenii care ne-au rănit la un moment dat, doar pentru ca sufletul să crească în intensitatea emoțiilor și a iertării. Ne uităm, de asemena, obiectiv și la acțiunile noastre, cum am perceput și reacționat în situații limită, iar dacă nu ne place cum arată dinafară sau dinăuntru, ne oferim prilejul de a schimba ceva în folosul nostru.

3. Sănătatea trupului

Mișcarea face parte din abundența corpului. Este dovedit științific că sportul îmbunătățește forța, sistemul imunitar, calitatea somnului, rezistența. De asemenea, ne oferă un tonus ridicat, energie, relaxare și fericire, crește longevitatea, reduce kilogramele în plus.

Acceptăm provocarea sporturilor noi, care ne stimulează mai de grabă competivitatea, ambiția, bucuria, emoția începutului, fericirea reușitei progresive sau a rezultatului final. Sănătatea trupului are, la rândul ei, mai multe căi de acces, fie că vorbim despre alimentație, sport, stil de viață sau somn.

Înțelegerea ceasului intern al corpului reprezintă primul pas către o stare de bine superioară. Acest proces se poate descoperi în timp sau mai rapid, prin teste cu ajutorul analizei ADN-ului personal, unde putem descoperi modul în care funcționează corpul nostru. Analiza personală ne permite să consumăm doar ceea ce are nevoie corpul nostru, să selectăm un regim de antrenamente, care se potrivește cel mai bine structurii noastre genetice.

Toate aceste trei identități trebuie să rămână în colaborare și armonie, nu în competiție și dezechilibru. Secretul este să le permitem și să le antrenăm să coexiste într-o simbioză armonioasă.

În sprijinul componentelor esențiale, există terapii dedicate sau programe de wellbeing care alchimizează și aduc la lumină capacități, resurse și aptitudini nedescoperite în noi. Sunt terapii non-invazive care se joacă delicat cu mintea și trupul nostru, le pun în evidență sau le îmbunătățesc considerabil. 

În schimb, există și două ingrediente indispensabile, fără de care nu putem porni la drum: acțiunea și răbdarea!

Iulia Boboc și-a validat experiența profesională în poziții cheie de dezvoltare, în companii precum Procter&Gamble sau Swarovski. Stilul de viață activ, o dietă vegetariană de peste 20 de ani, au dus-o firesc spre industria de health&wellness, unde activează ca freelancer în vânzări și marketing. Pasiunea pentru sport s-a materializat printr-un atestat de antrenoare Bungee Super Fly®, un sport tridimensional ce stimulează atât partea musculară, cât și mobilitatea corpului. În urma drumului propriu către căutarea de sine, Iulia dezvoltă și creează conceptul 

UNCODED PROJECT, un proiect menit să aducă sub aceeași umbrelă experți și specialiști din industria de fitness, nutriție și terapii holistice, care să faciliteze accesul către decodificarea propriei rețete de fericire.

Citește și:

Ghidul Thrive: totul despre mișcare

Ghidul Thrive: totul despre somn

Author(s)

  • Iulia Boboc

    antreprenor de wellbeing fizic și psihic

    Iulia Boboc și-a validat experiența profesională în poziții cheie de dezvoltare, în companii precum Procter&Gamble sau Swarovski. Stilul de viață activ, o dietă vegetariană de peste 20 de ani, au dus-o firesc spre industria de health&wellness, unde activează ca freelancer în vânzări și marketing. Pasiunea pentru sport s-a materializat printr-un atestat de antrenoare Bungee Super Fly®, un sport tridimensional ce stimulează atât partea musculară, cât și mobilitatea corpului. În urma drumului propriu către căutarea de sine, Iulia dezvoltă și creează conceptul UNCODED PROJECT, un proiect menit să aducă sub aceeași umbrelă experți și specialiști din industria de fitness, nutriție și terapii holistice, care să faciliteze accesul către decodificarea propriei rețete de fericire.