În următoarele 5 minute vei afla:

– De ce să pui pe hârtie un plan concret de viitor.
– În ce fel ne influențează mediul și cum îl putem modela în favoarea noastră.


Poate că ne uităm în jurul nostru și, dacă ne place ceea ce vedem, zâmbim mulțumiți sufletește și recunoscători, așa cum fac și eu acum când scriu acest articol. Simți și tu că ți-a adus ceva bun anul acesta? Sunt convins că, indiferent cum a fost, vei găsi ceva frumos și luminat în tot ceea ce s-a întâmplat, cu condiția să cauți. 

Poate ne uităm în jurul nostru și nu prea ne place ceea ce vedem și, mai ales, ceea ce simțim. În acest caz, suspinul vine cu un gest “azvârlit” din mână, ca și cum ți-ai fi murdărit palmele muncite din greu, dar cu rezultate prea mici. Amăgirea, durerea, suferința și ridurile apar pe fruntea ta, în acest caz, și abia aștepți să primești noul an cu bucurie, speranță și seninătate!

Știai că poți schimba frecvența pe “postul” tău favorit? 

Îți voi spune cum poți să-ți oferi cel mai bun start în noul an către fericire, iubire, abundență totală și, până la urmă, către cea mai luminată variantă a ta.

Însă, în primul rând, îți mulțumesc că ești alături de mine în această călătorie și pentru că alegi să citești acest articol! Tot așa îți sugerez să primești noul an: în primul rând, mulțumește-i anului care se termină sau, cel puțin, caută să manifești recunoștință față de ceva benefic pentru tine, care s-a petrecut în timpul lui 2021. 

Este un gest care te ajută, demonstrat științific. Când simțim și trăim recunoștință, când mulțumim pentru ceva, structura apei se schimbă frumos, benefic, sănătos pentru noi. Și da, corpul tău este aproximativ 80% apă.  Mai mult decât atât, te vei “împăca” și cu umbrele sau greutățile anului care trece și, uite-așa, mergi mai departe fără povara unor ”bagaje” greu de dus, cu sufetul deschis și mai curat către noul an.

Acum, că am făcut curat, mă uit cum este afară, unde vreau să merg și cu ce mă îmbrac!

Mai exact, mă uit de unde plec și cum pare a fi începutul de an. Aflu ce-mi doresc și detaliez, apoi văd ce am de făcut și cu ce atribute mă îmbrac pentru a ajunge la destinația bucuriei și a împlinirii.

Cum facem acest lucru? Cu seninătate conștientă și bucurie!


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Află secretul unui 2022 senin

Vorbesc despre un secret care-ți este total accesibil. Este vorba despre starea cu care-ți dorești, ceri și primești darurile noului an!

Starea este potrivit să fie una detașată, liniștită și relaxată precum o duminică petrecută la o cabană de munte, la gura șemineului, în care lemnele ard pentru ca tu să-ți încălzești sufletul, iar scânteile se transformă în speranță, dorință, plăcere și iubire conștientă.

Am eu o vorbă care mă ajută în viața de zi cu zi:”Iubirea este totul, însă nu este suficientă!”.

Reflectează puțin la acest lucru, după ce-l citești de trei ori. Așa fac eu, pentru că mă ajută să înțeleg că nu rămân doar cu “vreau” și “sper”, ca vâsle șubrede în barca pe care o conduc și îmi aleg altele mai puternice: ”merit”, ”pot”, ”știu”, ”fac”, ”obțin”, ”trăiesc” și ”SUNT”. 

Și da, și tu meriți. Pentru că sigur ai avut și ai măcar o contribuție la binele acestei planete. Și tu ai voie și poți, chiar dacă ți s-a spus, încă de mic, că nu poți și că nu ai voie. Singura dovadă necesară că poți și că ai voie este aceea că astăzi respiri, că sigur te-ai bucurat în viață de ceva, că știi ce nu știi, vezi situațiile în care credeai că n-o să te descurci și ai reușit, totuși, să ieși la liman. Iată, chiar și acum faci ceva care te ajută să crești. Citești, obții informație și, poate, revelație. Trăiești o stare, oricare ar fi ea și, mai ales, ești cel ce ești cu toată frumusețea unicității tale!

Acum, că deja ai altă stare și încrederea a intrat în casa ta, să trecem și la acțiuni concrete.

Iată ce poți face chiar acum

Din postura de trainer, am susținut inclusiv evenimente care au durat o zi întreagă. Și, totuși, parcă nici toate acele ore n-au fost de ajuns pentru a exprima toată cunoașterea despre cum să primim darurile în viață noastră, în fiecare an, însă mă bucur să pot răspunde mai departe la întrebarea:

 “Cum ne dorim și cum alegem ceea ce ne dorim?”.

Luăm o coală mare de carton și ne pictăm pe ea viața, așa cum am vrea noi să fie, într-un mod foarte clar, organizat și conștient. Surpriza poate vine acum, căci viață noastră nu este doar ca la rubrica de horoscop, unde avem trei paliere “mari și late”, dar, în fapt, insuficiente: iubire, sănătate și carieră/bani. Deși sunt multe sectoare de viață pe care am putea să le acoperim, vă propun să rămânem la șase, pentru mai multă claritate. 

Pe tabloul dorințelor împărțit în șase părți egale, semn că toate sunt importante, avem în partea de sus sănătate, relații și bani. Deloc întâmplător, sub fiecare dintre acestea sunt celelalte arii care le susțin direct pe cele de deasupra lor.

Adică: timpul liber susține direct sănătatea, dezvoltarea este fundație pentru relații de orice fel, iar mediul îți influențează direct banii și cariera. Sănătatea a ajuns în atenția omenirii, mai mult decât oricând acum, mai mult de nevoie decât de voie și este determinată nu doar de stilul de viață și de stările pe care le manifești, ci și de refugiul, timpul liber și pasiunile pe care le ai, pentru că ele îți aduc energie inclusiv în planul fizic.

Nu greșesc dacă spun că centrul vieții este reprezentat de relații. Relația cu tine, relația cu toți cei pe care-i întâlnești în viața ta. Toate îți oferă senzațiile viscerale de vibrație înaltă sau joasă, de creștere sau de cădere. Iar creșterea este dată de dezvoltarea ta personală. Tu, cel care citești acest articol, ai niște receptori deschiși, formați și antrenați pentru a citi și integra ceea ce este relevant pentru tine din exprimarea mea scrisă. Și te felicit pentru că te ocupi de tine și de dezvoltarea ta! Cu siguranță, vei umple ușor căsuța cu dorințe din dreptul dezvoltării personale.

Cireașa neconfiată de pe tort este una adesea ignorată, din neștiință de cele mai multe ori, și este perfect OK, căci și eu am aflat de ea trecând cu bucurie prin căsuța de dezvoltare. Mă refer aici la MEDIU. Mediul susține bunăstarea, prosperitatea financiară, energia banilor fiind un must-have astăzi, la propriu, pentru a trăi o viață confortabilă. Mediul înseamnă și “virușii” informaționali împrăștiați pe ecranul telefonului tău, și drumul pe care mergi la serviciu, alături de ceilalți participanți din trafic, dar și relația pe care o trăiești cu primii zece oameni cu care interacționezi cel mai des. Dacă vrei bani, petrece timp cu oameni care n-au mentalitate de sărăcie, dacă vrei o relație de cuplu, petrece timp cu oameni care sunt mulțumiți de relațiile lor de cuplu și exemplele pot continuă. Mediul este extraordinar de important, mai ales că tu îți creezi microclimatul. Tu îți alegi jobul, partenerul de cuplu, tu alegi dacă faci/vrei copii sau nu și cu cine, tu alegi cu ce te îmbraci, ce citești, ce arăți și cât te arăți vieții și oamenilor. Relația ta cu ceea ce este dincolo de mintea duală și limitativă, uneori, este iarăși foarte importantă. Că îi spui Sinele Superior, Sursă, Dumnezeu, Buda, Alah, Energie, Soare, cum vrei tu, este important să relaționezi cumva cu părțile tale senzoriale cum ar fi prin simpla intuiție și să înțelegi că “Marele Arhitect”, cum îi spun eu, poate să schimbe viața colectivității într-o secundă și ai văzut deja asta, în acești ultimi doi ani în care aproape totul s-a schimbat uluitor de masiv și rapid.

După ce ai bifat toate aceste căsuțe pe care ți le-am sugerat, te îndemn să faci un plan de acțiune concret, pe care să-l susții pe tot parcursul anului. Eu te felicit pentru cum ești și-ți spun că ai tot ce-ți trebuie să te bucuri la maximum de frumusețea nemărginită din tot ceea ce există!

Citește și:

5 idei de cadouri cu sens pentru Crăciun

Lecția recunoștinței

Author(s)

  • Ovidiu Yang

    coach, terapeut holistic și instructor internațional ThetaHealing

    Ovidiu Yang este coach, terapeut holistic și instructor internațional de ThetaHealing. Se descrie așa: ”Sunt, la fel ca voi, om, suflet și energie. Ofer claritate oamenilor și îi ajut să fie fericiți pe calea lor, din postura de Life Coach, instructor internațional de ThetaHealing și terapeut holistic. Ajung la oameni (sau oamenii la mine) și prin contribuția de content creator, cum ar fi M.B.A. Masculin (pricipii de masculinitate, seducție și bucurie în relații), podcastul “QUOTE” CAST TRAVELER și nenumărate conferințe sau tabere de dezvoltare personală. Cred în liberul arbitru și în a trăi cu ușurință și cu bucurie viața. Sunt un om care vorbește pe limba oricui, polivalența și profunda înțelegere a lucrurilor fiind principii apreciate de mine și de clienții mei. Prima mea valoare este libertatea, iar tabloul meu preferat este acela în care mintea își dă mâna cu inima pentru o viață împlinită și fericită.” Îl găsiți pe site-ul său, ovidiuyang.ro