În următoarele 3 minute vei afla:

– De ce ziua de azi poate fi un moment al bilanțurilor.
– Ce reprezintă toamna, din punct de vedere spiritual.


Echinocțiul de toamnă 2020 are loc astăzi, 22 septembrie, la ora 16.31 (timp legal românesc) şi reprezintă momentul în care Soarele, în mişcarea sa aparentă anuală, trece prin punctul de intersecţie a eclipticii cu ecuatorul ceresc, potrivit site-ului www.astro-urseanu.ro.

În această zi, în emisfera australă începe primăvara. Energia verii se transformă, și, înainte ca noi să sesizăm, pământul se cufundă în întuneric în aceeași măsură în care e îmbăiat în lumină. Acesta este echinocțiul, și, două zile pe an ziua și noaptea sunt egale. 

Echinocțiul de toamnă este un moment semnificativ al anului pentru a onora recolta, fie că aceasta este o recoltă propriuzisă a lucrurilor plantate în grădina ta sau o recoltă de eforturi și scuze pe care le-ai tras după tine peste vară. Drept urmare, e un moment bun să privești în oglinda inimii tale acele intenții pe care le-ai elevat în viața ta. 

  • Ce ai realizat anul acesta?
  • Cum te-ai realizat?
  • Ce simți despre tine?
  • Cum se simte a fi în viața ta?
  • Cum te simți tu pe tine și mai ales, cum te vezi?
  • Care e frica ta cea mare și cu ce lumină, bucurie, ori credință o echilibrezi?

Schimbarea anotimpurilor marchează puncte cheie în ciclul vieții în natură și, în multe culturi antice, au fost percepute precum un mesaj puternic și profund pentru a beneficia de energia pământului pentru a obține un plus de susținere energetică.

Culturile indigene au cunoscut înțelepciunea pământului și au înțeles că cele patru puncte ale anului: solstițiul de iarnă, echinocțiul de primăvară, solstițiul de vară și echinocțiul de toamnă, sunt etape ale călătoriei spirituale interioare ale omenirii – un ciclu spiritual pe care îl putem lua ca referință. 


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Pe măsură ce ne conectăm în mod conștient la ciclurile naturii, înțelepciunea noastră începe să se adâncească.

Unul dintre ritualurile mele preferate este să folosesc ziua echinocțiului pentru a sta liniștită pe pământ, în meditație, și a-mi deschide mintea și simțurile către inteligența naturii care ne înconjoară. În acest timp, în care ziua e egală cu noaptea, îmi recunosc ciclul personal de creștere și cer armonie și echilibru pentru a fi îngrășământul din solul grădinii vieții mele.

În ziua echinocțiului de toamnă poți onora bucuria de a trăi și să înlocuiești conștiința lipsei cu cea a prosperității și a recunoștinței, printr-un mic ritual de recunoștință precum aprinderea unei lumânări, mulțumirea și exprimarea fericirii pentru tot ceea ce vezi ca rod în viața ta.

Din punct de vedere spiritual, toamna reprezintă perioada de recoltare, un moment pentru a recunoaște creșterea și expansiunea ca o evoluție naturală a ființei. Viața noastră trece prin cicluri de creștere, recoltare, moarte și renaștere, așa cum vedem și în natură. Toamna este perioada anului în care ne amenajăm spațiul interior și facem loc pentru ceea ce urmează să vină în anul următor. Creăm loc pentru ca inspirația noastră să crească.

Când ne curățăm terenul interior în toamnă, intrăm în repaus și apoi ne odihnim în frigul și în întunericul iernii. Intrăm în hibernare și devenim creativi, dar nu făcând, ci devenind, fiind, rămânând în tăcere și ascultând ceea ce avem înăuntru. Aceasta este perioada anului în care te poți curăța de ideile vechi, de modelele nefolositoare, de convingerile limitative. Iarna este o perioadă de odihnă, când frigul și înghețul devin vindecarea care pregătește solul pentru primăvară și renaștere.

Semnificația echinocțiului de toamnă pentru persoana care merge pe calea spirituală este corelată cu perioada anului în care activăm noul nostru ciclu de creștere. Pe măsură ce devenim tăcuți și ne odihnim, lăsăm spațiu pentru a primi idei ce contribuie la realizarea sinelui nostru.

Zilele se scurtează și nopțile cresc, astfel, ne cufundăm în întunericul nostru interior – ego și subconștient – pregătindu-ne evoluția.

Te încurajez să îți oferi timp cu ocazia acestei zile, 22 septembrie, pentru a-ți recunoaște ciclul de viață pe care îl repeți – poate fără a dori – să îți conștientizezi calea spirituală și să alegi ce aduci în lumina zilei, pentru a te simți bine chiar și în întunericul ce potențează strălucirea soarelui.

Citește și:

Tu știi DE CE te dai jos dimineața din pat și începi o nouă zi?

Care sunt întrebările ce pun rotițele misiunii tale în mișcare?

Author(s)

  • Georgiana Spătaru

    facilitator

    Georgiana Spătaru este facilitator de Exerciții de Fericire, concentrându-și atenția în ultimii ani pe zona de formare personală și coaching unei nișe deosebite: căutarea fericirii. Astfel, Georgiana a creat mai multe programe de dezvoltare emoțională și spirituală, printre care cursurile C.R.E.S.C. (Curs de Relaționare Emoțională și Spirituală pentru Copii) și a înglobat crezul ei în conceptul Exercitii de Fericire.