În următoarele 3 minute vei afla:

– Cum poți identifica părțile bune chiar și într-un refuz.
– De ce un eșec poate fi privit ca o oportunitate.


Auzim des sau ne spunem singuri că nimic nu este întâmplător în viață. Atunci când suntem refuzați după un interviu de job, când suntem părăsiți de parteneri, când ne dezamăgește o persoană apropiată, când ratăm semnarea unui contract, când ni se spune NU… există mereu un motiv ascuns, invizibil pe moment, pentru care lucrurile se întâmplă într-un anumit fel. În timp, observăm și conștientizăm “de ce” și admitem că nimic n-a fost fără un scop. 

Descriu mai jos 4 posibile interpretări ale acestei zicale.

“Nimic nu este întâmplător” este un mod de gândire

Când adopți acest mod de gândire, accepți să te separi de nevoia de control. Nu știu despre tine, dar eu am fost nevoită să îmbrățișez acest fel de a reflecta de multe ori până acum. Mi-a permis să fiu mai relaxată și să mă eliberez de sistemul de credințe, care ne inoculează că trebuie să controlăm fiecare aspect al vieții.

Recunoaște că există părți bune chiar și într-un refuz

Da, atunci când ești respinsă de partener sau te desparți, când nu obții slujba vânată, când pierzi bani într-o afacere… sunt toate întâmplări care ascund binecuvântări. Pe moment, te consumi în emoții de vibrație joasă, dar privește în urmă. Nu e mai bine că s-a întâmplat așa? Viața ne oferă daruri pe care le împachetează frumos atunci când lucrurile merg cum ne dorim, dar și daruri învelite în multe ziare murdare, atunci când prima impresie este de dezamagire.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Respingerea venita de la un om poate fi o ușă nepotrivită pe care încerci să intri 

M-am convins, de multe ori, de acest lucru și a fost o conștientizare salvatoare pentru mine. Când mi s-a închis o ușă în nas, aceea nu era ușa potrivită pentru mine, pentru binele meu cel mai înalt. De multe ori, îmi dau seama mai târziu că nu vedeam toate implicațiile pe termen lung, iar respingerea a fost un lucru excelent. 

Un exemplu recent: mi s-a blocat o posibilă colaborare, care presupunea să transform o vilă superbă într-un viitor city spa. Mi-a părut rău să fiu refuzată. Aveam totul creionat și mă entuziasmasem de viitoarea reușită. Ei bine, am aflat de curând că vila respectivă a ars complet în urma unui incendiu… Protecția divină acționează în acest fel, pentru ca tu să “deschizi” cea mai potrivită “ușa” pentru binele tău, pe toate planurile.

O invitație să vezi dincolo de inconveniența de moment

“Nimic nu este întâmplător” este o invitație să privești dincolo de refuz, dincolo de pierdere, dincolo de orice inconveniență apărută la un moment dat în viața ta. Este îndemnul să rămâi cu o minte deschisă și să conștientizezi lecția de învățat sau oportunitatea ivită.

Uneori, în momente dureroase, este dificil să privești dincolo de suferință. Îți sugerez doar să devii conștient(ă) de această invitație. Nu este necesar să o accepți imediat, dar să știi că este o invitație, dincolo de supărare și durere, înspre o lecție de viață, o binecuvântare sau o nouă oportunitate. 

Sunt curioasă: care dintre cele patru înțelesuri de mai sus rezonează cu tine? Ce lecție poți vedea acum dincolo de inconveniența de moment? 

Pentru mai multe detalii și practici despre cum îți poți transforma viața, o poți găsi pe Amy Ciotec pe www.PurAnima.com, singura platformă de transformare personală dedicată în exclusivitate femeilor.

Citește și:

Teama de respingere în relațiile de cuplu

Puterea flerului: când îți vorbește vocea interioară, taci și ascult-o!


Author(s)

  • Amy Ciotec

    fondatoare AwakeningMom

    Timp de 16 ani a avut o carieră în corporații și a lucrat mereu aproape de oameni. Cu o experiență de peste opt ani în procesele și terapiile de dezvoltare personală, Amy s-a trezit din punct de vedere spiritual, a vindecat și a transformat fiecare aspect al ființei. A documentat din experiența cunoașterii ei pe blogul personal www.Awakeningmom.com. «Cred în tine, cred în femeia trează și liberă, femeia hotărâtă să-și integreze și să-și manifeste potențialele cele mai înalte, încă ascunse în Esența ei”, spune Amy.