În următoarele 5 minute vei afla:

– Care era activitatea lui preferată în copilărie.

– Care este cel mai important dar pe care l-a primit de la viață.


Thrive Global: Care e primul lucru pe care-l faci când te dai jos din pat?

Adrian Hădean: Îmi acord un pic de atenţie. Să mă întind. E un fel de stretching. Astfel risc să fac o entorsă. După care mă spăl pe dinţi, beau apă şi cafea. Îmi place cum miroase în casă de la cafea. Era o vreme când credeam că sunt dependent de cafea.

TG: Ce te energizează?

AH: Aşa trăiesc. Energia pe care o las să curgă. Nu ţin cu ambele mâini de nimic.

TG: Care este cartea care ţi-a schimbat viaţa?

AH: Toate cărţile mi-au schimbat viaţa. Pentru mine este foarte important cititul. Am fost un copil introvertit şi cea mai bună lume era cea din cărţi. Sigur, mă şi jucam cu copiii şi cu fraţii mei. Mai am trei fraţi mai mici decât mine. Când reuşeam să scap de toată lumea, mă duceam la o carte. Mi-am petrecut copilăria citind foarte mult.

TG: Care este relația ta cu telefonul? Doarme cu tine în pat?

AH: Telefonul este cu noi tot timpul, dar nu neapărat îi şi acordăm atenţie. Căutăm să ne preocupăm şi de alte lucruri. Acum, când sunt şi copii în casă, devine complicat, apare componenta de responsabilitate faţă de copii. Ce exemplu le dai, cum îi ajuţi să-şi trăiască viaţa mai bine. Telefonul este un instrument genial, dar trebuie să-l tratăm ca atare, pentru că altfel devine conducătorul vieţii tale.

TG: Cum te descurci cu mail-urile?

AH: Am sute de email-uri în fiecare zi, dar nu prea le citesc. Viaţa mea s-a schimbat foarte mult: de la băiatul care a plecat din Baia Mare să-şi facă un rost în viaţă (dar care n-a pornit neapărat la drum cu gândul ăsta, eu pur și simplu am plecat să-mi trăiesc viaţa), am ajuns până aici, într-un punct în care deja am devenit o organizaţie. Avem o mică afacere de familie care adună 50 de oameni. Ei sunt familia noastră. Unii fac mâncare, alţii PR şi eu nu mai sunt nevoit să răspund la toate email-urile. Doar dacă îmi scrie nevasta mea, răspund.

TG: Dacă te trezești în mod neașteptat cu 15 minute libere, ce faci cu ele?

AH: Nu fac nimic, mă uit. A nu face nimic pentru mine e mare lucru. Mi se întâmplă de fiecare dată când vreau. E unul dintre marile daruri pe care le-am primit de la viaţa aceasta.

TG: Când a fost ultima oară când te-ai simţit complet epuizat și de ce?

AH: M-am simiţit de multe ori complet epuizat, dar pentru perioade foarte scurte de timp, de genul minutelor. M-am ridicat şi m-am dus mai departe. Sau m-am culcat.

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

AH: Am eşuat de foarte multe ori. Am învăţat să iubesc lucrul acesta. Să apreciez faptul că nu mi-a ieşit de fiecare dată cum am vrut eu. Cred că dacă viaţa noastră ar fi de fiecare dată aşa cum vrem noi ar fi mare haos pe planeta asta. Şi eşecul face parte din viaţă şi cred că ne ajută să ne clădim un pic mai bine. Cel puţin pe mine mă ajută să mă clădesc un pic mai bine.

TG: Împărtășește-ne un citat care-ți place sau care te motivează.

AH: N-am niciun citat. Eu aşa trăiesc, motivat. N-ai ce să mai motivezi suplimentar la mine. Oamenii care-i motivează pe alţii îi motivează pentru interesul lor.

Citește și:

Gáspár György, psihoterapeut: “Mă bucură momentele în care oamenii văd sensul muncii mele”

Chip Berg, președintele Levi Strauss: ”Nu există eșecuri, doar lecții”