Sore, artistă:

Concret? ”Mamaaa, mi-e foame! Îmi dai cereale, te rog?”. Așa începe fiecare dimineață a mea. Dar, în afară de asta, mă adorm visele și mă trezesc tot ele. Sunt o persoană optimistă și o visătoare veritabilă, în sensul că-mi place să-mi stimulez ambiția și creativitatea, așadar fiecare zi e o oportunitate ca să fac asta. Bineînțeles, am și zile în care nu vreau să ies din pijamale și tot ce-mi doresc este să văd filme de dimineața până seara, dar lucrul ăsta e imposibil atunci când ai un copil. Așadar, revin la prima parte pe care am menționat-o.  

Bogdan Negroiu, El Negro:

Mă motivează viața cu totul: studioul, grădina, fiică-mea, școala de muzică sau răsăritul privit la cafea (asta dacă sunt suficient de matinal).

Șerban Pavlu, actor:

Dorința de-a ajunge la teatru, zâmbetul copiilor sau micul dejun ar fi răspunsul scurt. Realitatea este că, atunci când am trecut de 40 de ani, am început să apreciez altfel toate lucrurile din jur și ce mi-a oferit viața. Sunt înconjurat de foarte mulți oameni și de foarte multe lucruri care-mi fac plăcere. Așa că suma lor mă face să mă dau jos din pat: o zi de filmare, chiar și una care-ncepe la cinci dimineața, iarna. Îmi place să petrec timp cu colegii, cu copiii mei, așa că-mi încep ziua gândindu-mă la lucrurile plăcute.

Marius Vizante, actor:

Inconștiența, senzația că în acel etern ”azi” aș putea face ceva mai bun cu mine și pentru ceilalți. Mă motivează și serotonina, dorința de a zâmbi, de a mă bucura de ceilalți. Până la urmă, e bine că mă dau jos din pat!

Paula Seling, cântăreață:

Mă motivează dorința de a face ceva de care să-mi amintesc cu bucurie, momentele din zi pe care le parcurg cu plăcere, de la studiul unei piese noi la rețete culinare noi. În fiecare dimineață mă trezesc cățeii, nerăbdători să fie mângâiați și este atât de înduioșător și de drăguț, încât n-ai cum să nu începi zilele cu zâmbetul pe buze, când îi vezi pe toți trei cum se bucură că te văd.

Dragoș Bucur, actor:

De cele mai multe ori, ne ridică din pat și pe mine și pe Dana mezinul familiei, Kadri. 

Dan Bittman, artist:

Acum, în ultima perioadă, chiar nimic nu mă mai făcea să mă dau jos din pat, pentru că n-aveam unde să merg, decât în excursie, prin casă. Până la urmă, mă ridică din pat foamea și dorința de a face curățenie. Am o casă care strălucește de curățenie în ultima vreme. Nu trece zi să nu dau cu aspiratorul, măcar o dată. Mai mult de exercițiu, să nu-mi pierd mâna.

Gianina Corondan, actriță:

În perioada asta, când dorm cu geamul deschis, cearta ciorilor cu pescărușii mă trezește negreșit la statutul de om care se întreabă “de ce?”. Altfel, e o mare bucurie că am iar șansa să văd soare sau nori, după caz, asta fiindcă deschid ochii chiar pe fereastră și am în colimator o fâșie de cer care crește dintr-un bloc. Mă mai ridica lucruri care stau începute, vreun vis mai sucit sau conștiința, atunci când e mai dificil. Dar, la modul general, mă animă gândul că Dumnezeu mi-a mai oferit și azi cadouri. Și trebuie descoperite. 


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Marius Manole, actor:

Multe lucruri mă fac să mă dau jos din pat, dar în general mă bucur că mă trezesc, că sunt sănătos, că sunt pe două picioare, că nu merg aplecat de spate, că nu trebuie să iau medicamente sau mă duc la doctor la control. Mai e și Luca, câinele meu, care așteaptă să-l scot în parc și-mi place și acea plimbare. Mă trezește și faptul că am multe de făcut într-o zi și, chiar dacă planurile pot fi obositoare, e bine că există, pentru că mă țin activ. Fiecare zi vine cu experiențe noi, iar eu sunt un om foarte curios. 

Monica Davidescu, actriță:

Viața. Viața care trebuie trăită și de care trebuie să ne bucurăm în fiecare clipă. Abia aștept o nouă zi, care aduce cu ea noi lucruri minunate, chiar și în rutină. Descopăr viața alături de Dora și de Aurelian zilnic, ne  bucurăm de ceea ce avem și ne prindem urechile în lucruri noi pe care le învățăm împreună. Viața cu toată agitația și cu toți oamenii pe care-i cuprinde în universul meu.

Stephan Pelger, designer:

Îmi iubesc munca și asta mă impulsionează să încep fiecare zi cu plăcere. Și, de asemenea, gândul la o cafea caldă și cei doi câini ai mei. Am adoptat, de curând, o cățelușă (Palinka o cheamă) care este absolut minunată. Pentru că este un câine care a avut o viață grea, a fost maltratată, era temătoare la început. Acum s-a relaxat și a devenit un câine extraordinar de iubitor, este o încântare să mă trezesc și să văd ce poftă de viață are!

Petronela Rotar, scriitoare:

Faptul că știu că am un sens în viață, că am găsit acele lucruri care sunt importante pentru mine și care mă ajută să simt că nu fac umbră pământului degeaba. Cred că nevoia de sens este una dintre cele mai importante nevoi ale ființei umane și că este un mare privilegiu să simți că l-ai găsit. Asta mă face să mă dau jos din pat dimineața.

Alina Eremia, cântăreață:

Fiecare zi este o binecuvântare, o nouă oportunitate, o nouă șansă de a o lua de la capăt, de a deveni imaginea ta, cea pe care ți-ai proiectat-o și care te face să te simți împăcat cu tine însuți. 

Florin Busuioc, actor:

Deși uneori ai senzația că totul se reia în buclă și că în fiecare zi faci exact aceleași lucruri, fiecare dimineață e diferită. De la starea vremii până la starea de spirit. Hai să zicem că mă ajută gândul la o cană de cafea.

Smiley, artist:

În fiecare dimineață mă lupt cu lenea. Sunt un leneș, dar probabil mă dă jos din pat dorința de a evolua, de a-mi învinge fricile și slăbiciunile. Îmi doresc tot timpul să evoluez. În ultima vreme, m-am apucat de sport mai susținut și e tot un exercițiu de înfrângere a slăbiciunii. Dacă faci în fiecare dimineață mișcare și-ți impui să te ții de exerciții, se declanșează o mini bucurie. În viață e bine să ai scopuri mari, dar și scopuri mici. E important să le ai, pentru că te duc spre scopul cel mare. Acești micropași nu sunt o asigurare împotriva eșecului, ci îi văd ca pe niște puncte de control pe drumul pe care ți l-ai stabilit. 

Emil Rengle, coregraf:

Dorința de a-mi îndeplini visele! Încă de la începutul anului, mi-am scris atent în jurnal dorințele și obiectivele pentru 2020. În fiecare dimineață, citesc cu voce tare acele două pagini, urmând să rostesc afirmații pozitive cât timp îmi pregătesc micul dejun. Acest ritual mă ajută să rămân centrat și concentrat pe obiectivele mele de-a lungul zilei și să nu mă pierd în detalii.

Cristina Bălan, cântăreață:

Cred că instinctul de supraviețuire și dragostea m-au urnit chiar și în cele mai negre dimineți. Faptul că văd fiecare dimineață ca pe o pânză albă pe care putem picta o zi așa cum ne-o dorim. Liniștea, fericirea și motivația vin din interior, iar elementele externe ne perturbă doar când în interior e dezechilibru.  

Feli Donose, cântăreață:

Mirosul de cafea proaspăt făcută și chicotelile și energia fetiței mele, când se trezește. 

Ioana Ginghină, actriță:

În primul rând, strigătul Ruxandrei care mă anunță astfel că îi este foame. Apoi, faptul că am treabă. Nu vrei să știi cum lăsam casa seara, înainte de culcare!

Călin Goia, cântăreț:

Pofta de viață! Nu-mi place să pierd nicio clipă. Sunt un om foarte activ, matinal, care se trezește cu ușurință și bucurie. 

Citește și:

Ce carte ți-a schimbat viața? 15 vedete ne-au răspuns

Care este citatul preferat al vedetelor?