În următoarele 3 minute vei afla:

Ce așteptări au astăzi candidații de la un nou loc de muncă.
– Cum te ajută informația să ai o stare de bine în mediul de lucru. 


Studiile recente arată că oamenii nu mai aleg locuri de muncă doar din considerente financiare. Elementele din pachetul salarial ce hrăneau motivația extrinsecă, trec de la an la an, în plan secund ca importanță pentru angajați. 

De ce?

Pe măsură ce lumea din jurul nostru evoluează, ne împinge și pe noi spre evoluție. Vremurile în care supraviețuirea era singura noastră grijă dispar încet-încet pentru majoritatea populației și explorăm noi nevoi ale vieții noastre. 

Oamenii sunt tot mai preocupați să aibă relații de calitate, să se înconjoare de oameni de la care pot învăța și care-i acceptă așa cum sunt. Ceea ce-i determină să acorde mai multă atenție mediului în care lucrează și colegilor cu care-și vor petrece mare parte din timp. 

O altă nevoie tot mai des manifestată este cea de dezvoltare, de creștere și descoperire a adevăratului potențial pe care-l avem. De aici nevoia candidaților și a angajaților de a înțelege care e parcursul profesional pe care-l vor avea într-o organizație. 

“Cum pot crește?” 

“Ce oportunități de dezvoltare sunt aici pentru mine?“ 

“Cine pot să devin alături de voi?” 

Câteva din întrebările pe care le auzim tot mai des în interviuri, fapt ce mă bucură nespus. 

Și evident, astfel de preocupări din partea candidaților stimulează tot mai mult organizațiile să gândească programe de dezvoltare profesională și să creioneze employee experiences (experiențe de angajați) tot mai complexe. 


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Ce altceva ne mai poate preocupa? 

Observ tot mai mulți candidați aflați în căutarea unui sens, a unei misiuni personale și profesionale și doritori să contribuie la lumea din jurul lor. Acest tip de candidați caută, de obicei, companii cu o viziune bine definită și pun accent pe contribuția pe care o pot aduce ei în lume prin rolurile lor. Probabil de aceea observăm companiile că sunt tot mai active în a-și promova misiunea organizațională și acordând tot mai multă atenție programelor de onboarding, astfel încât angajații să se conecteze cât mai bine la cultura organizațională. 

Înainte de a fi angajați sau candidați, suntem oameni. Și e imperios necesar să lucrăm în companii care “ne văd” așa cum suntem și contribuie activ la dezvoltarea noastră. 

Vestea bună e că învățăm să fim tot mai informați, mai ales atunci când luăm decizii profesionale. Nu-i de mirare că Undelucram.ro, cea mai mare comunitate de angajați din România, are lunar peste 300.000 de vizitatori ce analizează mediul de lucru din companii.

Mai mult, lunar, peste o mie de candidați lasă review-uri despre interviurile pe care le au în cadrul companiilor și mii de angajați lasă review-uri despre companiile în care lucrează.

Începem să înțelegem importanța feedback-ului tot mai mult și asta contribuie foarte mult la a crea o piață a muncii transparentă, așa cum avem nevoie cu toții. 

De ce nu am vrea să știm Undelucram, când mare parte din viață noastră o petrecem la muncă? 

De ce nu am vrea să știm Cumlucram, când acordăm atât de multă energie devenirii noastre profesionale?


Citește și:

29 de întrebări geniale pe care trebuie să le pui la finalul interviului de angajare

Noul model de muncă hibrid cere aptitudini hibrid

Author(s)

  • Andra Pintican

    Fondatoare Școala de HR

    Andra, fondatoarea centruldecariera.ro  și a Școlii de HR, e un People Advocate dedicat dezvoltării umane. Abordarea ei unică în România vine din experiența ei de peste zece ani în domeniul resurselor umane, îmbinată cu pasiunea ei pentru comportamentul uman. Prin metodologia Career Reframing a angajat sau a consiliat profesional peste 4.000 de persoane. Misiunea ei este aceea de a ajuta un milion de români să-și facă un Design de Carieră conform cu strategia lor de viață.