Sore Mihalache, artistă:

Am citit, la un moment dat, o scriere budistă care mi-a schimbat felul în care tratez situațiile de criză:  ”-Ai o problemă? – Da. – Poți face ceva în privința ei? – Nu. – Atunci, de ce să te îngrijorezi? – Ai o problemă? – Da. – Poți face ceva în privința ei? –  Da. – Atunci, de ce să te îngrjorezi?”. Și uite cum totul pare mai simplu, nu-i așa?!

Maria Coman, jurnalist de televiziune:

 ”After all, tomorrow is another day”Scarlett O’Hara.

Marius Vizante, actor:

Nu știu neapărat dacă acest citat mă motivează, dar îmi dă încredere. Vine de la Nichita Stănescu, care zice așa: ”Poetul este aidoma unei moașe de țară, care ajută femeia, pe câmp, să nască. Dar a confunda moașa cu miracolul nașterii ar fi un cântec al surzilor”.

Paula Seling, cântăreață:

”Fă tot ceea ce poți, cu ce ai, în momentul în care te afli”. 

Ioana Chicet-Macoveiciuc, scriitoare și blogger de parenting:

„Nu criticul este cel ce contează; nu cel care ne arată cum se poticnește un om, sau cum ceva s-ar fi putut face mai bine. Meritul aparține celui care este în arenă, a cărui față este mânjită cu praf, și sudoare, și sânge; cel care se străduiește din răsputeri; cel care comite erori, care greșește din nou și din nou, pentru că nu există efort fără greșeală și neajunsuri; dar care se străduiește; care cunoaște entuziasmul și dăruirea; care se dedică unei cauze care merită; care, în momentele cele mai bune, cunoaște triumful realizărilor mărețe, și care, în momentele cele mai proaste, dacă eșuează, măcar eșuează în timp ce țintește atât de sus, prin urmare locul său nu va fi niciodată alături de acele suflete înghețate și încremenite, care nu cunosc victoria, dar nici înfrângerea”, Theodore Roosevelt.

Cristian Onețiu, antreprenor:

„Viața începe unde se termină zona de confort”. L-am și pus pe perete în birou, am zis să nu uit. Și să nu-mi fac un tatuaj în scopul acesta.  

Marius Manole, actor:

Privește lumea în fiecare zi ca și cum ai vedea-o pentru prima oară”. Mi se pare foarte important să fii curios de când te trezești și până te culci, să iei ziua de azi ca pe un mare dar, să vezi că ești un norocos că trăiești. Nu știi ce va urma, nu contează ce-a fost, doar momentul prezent de care trebuie să te bucuri.

Monica Davidescu, actriță:

Bunica m-a învățat să duc lucrurile până la capăt, cu responsabilitate și m-a sfătuit: ”Fă bine ceea ce faci, fă bine pentru tine și pentru cei din jur, fii responsabilă”.

Gianina Corondan, actriță:

”Cât mai merg pe stradă, cât lumea o cuprind, sunt viu, cât te-mbrățișez pe tine, nu e prea târziu”. E dintr-un cântec făcut cu trupa Quartz, dar nescos la iveală.

Stephan Pelger, designer de modă:

”În momentul în care purtăm pantaloni de trening în public, se apropie sfârșitul lumii”, Karl Lagerfeld.

Pavel Bartoș, actor:

Când eram mic, în facultate, îmi amintesc că ne alintam cu un citat: ”Viața este dură, dar noi trebuie să fim mai duri decât ea!”. Ei, acum cred că mă folosesc mai mult de: ”Bucură-te de ce ai!”. E o vorbă care ne ajută să conștientizăm ce avem și să ne bucurăm în fiecare moment, nu doar de Crăciun sau de Paște. 


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Ada Galeș, actriță:

Mama mea, Antoneta Galeș, scriitoare, coach și art-terapeut, e oaza mea de inspirație. Așadar, citatul vine chiar de la ea: ”Decizia pe care ai luat-o este cea mai bună, pentru că este singura pe care ai luat-o deja. Nu crede tot ce gândești”. În aceeași idee mai avem: ”Simte, dar mai și gândește!”, ”Fă ordine și curat în jurul tău și în tine!”. Articolele ei le puteți găsi aici.

Narcisa Suciu, cântăreață:

”I didn’t come this far to only come this far”, Mick Kremling.

Diana Cosmin, jurnalistă:

„O persoană cu adevărat liberă este cea care poate refuza o invitație la cină fără să dea nicio explicație. Am citit-o demult, ca replică într-o carte pe care nu mi-o mai amintesc, dar în multe momente ale vieții am realizat extraordinara ei simplitate și profunzime. 

Geanina Ilieș, jurnalistă:

„Nimic nu valorează mai mult decât ziua de azi”,  Goethe.

Ioana Ginghină, actriță:

Nu știu dacă e un citat, însă îl repet de când mă știu, cel puțin o dată pe zi. Nici nu știu de unde l-am luat: “Tot ce se întâmplă în jurul meu se întâmplă pentru un motiv și acest motiv îmi servește”.

Călin Goia, artist:

Mulți nu-și trăiesc visurile, pentru că-și trăiesc temerile”. 

Florin Ristei, cântăreț:

”Fără muzică, viața ar fi o greșeală”, Nietzsche.

Iuliana Tudor, prezentatoare TV:

”Nu contează foarte mult ce faci, ci câtă dragoste pui în ceea ce faci”, Maica Tereza.

Smiley, artist:

Don’t worry, be happy!” sau, în varianta budistă”Why worry?”.

Feli Donose, cântăreață: 

“Când crezi că nu mai poți, mai poți puțin”. Și încă unul: “Să nu compari interiorul tău cu exteriorul altora.” 

Corina Caragea, jurnalistă:

„Niciodată nu pierd. Ori învăț, ori câștig”, Nelson Mandela.

Alexandra Velniciuc, actriță:

Este un proverb după care mi-am ghidat viața: ”Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”. Mi se pare esențial să ne respectăm ca să decurgă bine lucrurile.

Petronela Rotar, scriitoare:

E vorba mai degrabă de unul care mă ține lucidă, e al lui Irvin Yalom, l-am folosit ca motto la romanul meu, Orbi: ”La un moment dat, trebuie să renunțăm la speranța unui trecut mai bun”.

Nuami Dinescu, actriță:

”Când dai, la început dai din ce ai. Apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce ești”.

Citește și:

10 vedete definesc empatia

12 citate inspiraționale care să-ți ridice moralul și să-ți dea sens în perioada pandemiei