Sperăm că te-ai familiarizat deja cu emisiunile noastre (”Adevăr sau… întâmplare”, ”Good vibes, good coffee” și ”Spune pe bune”), pentru că în această săptămână am lansat un nou format: ”Punct și de la capăt”, o emisiune care prezintă poveștile unor oameni, ca mine și ca tine, care au dobândit un alt tip de succes decât cel acceptat în mod convențional, reorganizându-și fundamental viața. 

Punct și de la capăt

De câte ori nu te-ai gândit că ai vrea să începi ceva nou, că ți-ai dori să te smulgi din rutina care nu-ți mai aduce nici o satisfacție sau că ți-ar plăcea să fii implicat în viața comunității din care faci parte? Totuși, gândurile tale nu s-au materializat niciodată, pentru că n-ai avut curajul să pui punct și… să o iei de la capăt.

Spre deosebire de noi, cei mai puțin curajoși, protagoniștii episoadelor noastre fie au început o afacere pe cont propriu, fie au renunțat la vechiul job și s-au aventurat pe un teritoriu profesional cu totul necunoscut pentru ei, fie au ieșit din zona de confort și au îmbrățișat un stil de viață nou, mai autentic, în acord cu adevăratele lor nevoi (emoționale, în primul rând). 

Eroii din ”Punct și de la capăt” nu sunt persoane neapărat cunoscute, ci oameni obișnuiți, care la un moment dat au avut tăria de a spune ”punct” vieții lor de până atunci și-au luat totul ”de la zero”, mobilizând în noua direcție resurse, idei, asumându-și decizii curajoase. Prin urmare, ei au potențialul de a deveni modele pentru oricare dintre noi.

Primul nostru invitat a fost Valeriu Nicolae, jurnalist, scriitor, activist pentru drepturile omului şi cel care, de mai bine de zece ani, ajută copiii din Ferentari să înveţe. Povestea lui Valeriu, spusă pe parcursul a 14 minute, este deopotrivă emoționantă și inspirațională. Născut într-o familie modestă din Craiova și confruntându-se încă din copilărie cu discriminarea, Valeriu a cunoscut succesul, devenind diplomat și călătorind în toate colțurile lumii. Deși a lucrat în nouă țări și a fost voluntar în cele mai fierbinți colțuri ale planetei, acest succes nu i-a adus împlinirea. Prin urmare, a decis că locul lui nu este la tribuna Națiunilor Unite sau a Comisiei Europene, ci în Ferentari, pe aleea drogurilor, alături de copiii din familiile cu probleme, și la Casa Bună, locul pe care mulți dintre acești copii îl consideră acasă, nu doar pentru că acolo își fac temele și primesc o masă caldă, ci și pentru că se bucură de sprijin, îndrumare și afecțiune.

Îți mai spunem că emisiunea ”Punct și de la capăt” se difuzează în fiecare joi, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare de la ora 18.00, și-ți lăsăm aici un link cu episodul complet, disponibil pe canalul de YouTube Magic FM:

Ne revedem joia viitoare, de la ora 11, cu Cătălin Frâncu, fondatorul dexonline, care ne va povesti despre aventura sa americană, cum este să lucrezi la Google și apoi să te întorci în România, pentru că aici simți că este acasă pentru tine. 

Adevăr sau… întâmplare

La ”Adevăr sau… întâmplare” am vorbit, în această săptămână, despre burnout și relația nostră cu munca, alături de psihoterapeuta Roxana Grigorean. Ce legătură este între burnout și depresie, ce este de făcut atunci când simți că job-ul te epuizează, cine este afectat de burnout, care este legătura dintre burnout și ritmul de lucru sau satisfacția la locul de muncă, în ce măsură ne este benefic sportul atunci când suferim de burnout, ce piedici ne pune perfecționismul și cum ne ajută somnul și tehnicile de mindfulness. Câte mituri și întrebări tot atâtea răspunsuri și lămuriri, oferite simplu și concis de psihologul Roxana Grigorean.

”Adevăr sau… întâmplare” se difuzează în fiecare luni, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare de la ora 18.00. Dacă ai ratat emisiunea de luni, îți lăsăm aici un link cu episodul complet, disponibil pe canalul de YouTube Magic FM:

Te așteptăm luni, pe 13 iulie, la o nouă ediție a emisiunii ”Adevăr sau… întâmplare”, alături de antrenorul de atletism Radu Restivan.

Good vibes, good coffee

Victor Miron, iniţiatorul campaniei “Cărţile pe faţă” şi a alte peste 20 de proiecte culturale care încurajează lectura, a fost invitatul lui George Vintilă la emisiunea ”Good vibes, good coffee”. Dacă n-ați auzit încă de Victor Miron, emisiunea noastră este un bun prilej să-l cunoașteți. Existența lui gravitează în jurul lecturii, așa că discuția cu aromă de cafea la ibric a fost despre cărți și citit: cum a început această pasiune, cine sunt personajele din literatură de la care a împrumutat idealismul, care sunt beneficiile cititului, cum au fost primite campaniile inițiate de el în școli, despre activitățile cluburilor de lectură, dar și despre stimularea și antrenarea creativității. Pe scurt, ”Suntem ceea ce citim, dar și ceea ce recitim”, ca să-l cităm pe Victor Miron. 

Urmărește, așadar, în fiecare marți, de la ora 11 și în reluare de la ora 18, emisiunea ”Good Vibes, Good Coffee”, difuzată de Magic TV, pentru că invitații lui George Vintilă promit multe povești interesante. Iar dacă ai ratat difuzarea emisiunii ”Good vibes, good coffee” din această săptămână, o poți urmări pe canalul de YouTube Magic FM:

Marțea următoare George Vintilă îți dă întâlnire la o cafea alături de Ioana Corduneanu, fondatoarea asociației ”Semne cusute”, de la ora 11.

Spune pe bune

Invitatul Lianei Stanciu la emisiunea ”Spune pe bune”, difuzată miercuri, a fost chef Adrian Hădean, alături de care am încercat să aducem un strop de magie în farfurie, dar să și elucidăm legătura dintre hrană, fericire și iubire. (Evident, discuția a pornit de la premisa că mâncarea a fost gătită bine!). De ce n-ar trebui să căutăm recompense în frigider, care este legătura dintre copilărie și relația noastră cu mâncarea, de ce suntem o generație care mănâncă (mai) mult, de ce nu trebuie să gătim în exces și cât de important este să ne ascultăm corpul, de ce n-ar trebui să căutăm soluții la probleme de serviciu în farfurie și de ce e important să mâncăm (doar) când ne e foame, care sunt resorturile psihologice pentru care cumpărăm mai mult decât consumăm, dar și care este rolul terapeutic al gătitului – iată temele abordate de Adi Hădean, Liana Stanciu și Mr. Curious. 

Dacă v-am stârnit curiozitatea (sau pofta!), puteți urmări emisiunea ”Spune pe bune” despre hrană și fericire pe canalul de YouTube Magic FM:

Ne revedem miercurea viitoare, pe 15 iulie, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare, în aceeași zi, de la ora 18.00, alături de expertul financiar Anamaria Ciuhuță, care ne va vorbi despre bani și importanța educației financiare. Și dacă banii aduc sau nu fericirea! Voi ce spuneți?

Citește și:

Thrive for Magic TV: 4 noi emsiuni TV marca Thrive Global

Thrive Global se vede și la TV

Author(s)

  • Crina Alexe

    redactor-șef Thrive Global România

    După 17 ani ca jurnalist la revista de modă și lifestyle ELLE România, în care a scris despre evenimentele culturale locale, cărți, modă, parenting, relații și destinații de călătorie și în care a intervievat mulți oameni interesanți, care i-au împărtășit poveștile lor pline de inspirație, Crina a decis că o schimbare este mai mult decât binevenită. Mai ales că rutina la locul de muncă este calea sigură spre plafonare, ca să nu zicem burnout. Așa că s-a alăturat echipei entuziaste de la Thrive Global România, alături de care speră să inițieze conversația pe plan local despre burnout și epuizare, despre cum pot fi ele combătute și, nu în ultimul rând, despre curajul de a ne accepta vulnerabilitățile. Așadar, trimiteți-i opiniile și sugestiile voastre pe aceste teme pe adresa [email protected]. Keep thriving!