În următoarele 2 minute vei afla:

– Cum pot obține pacienții oncologici sprijin psihologic.
– Cine sunt fondatoarele Asociației R.O.Z.


Asociația R.O.Z (Răbdare. Optimism. Zâmbet) este înființată de șase femei care fac performanță în domeniul lor de activitate, patru dintre ele trecând direct printr-un diagnostic oncologic. Prietenia, pozitivismul lor și dorința de a face bine celor care au nevoie sunt doar câteva atribute care le leagă și care le-a determinat să înceapă povestea ROZ. Delia Grigoroiu (Președinte R.O.Z și psihoterapeut în formare), lector Lygia Alexandrescu, doctor în medicină Cristina Berteanu, scenografa Maria Miu  și regizoarea Chris Simion – Mercurian  își propun ca, prin proiectele pe care urmează să le realizeze, să contribuie la prevenție și la calitatea vieții unui pacient oncologic.

Prima inițiativă demarează luna aceasta și se concretizează într-o campanie de sprijin psihologic pentru pacienții cu cancer. Un număr de 10 terapeuți cu experiență vin în sprijinul pacienților recomandați de asociație și oferă pro-bono ședințe de susținere psihologică. Pacienții care au nevoie de sprijin se pot înscrie pe pagina de facebook a Asociației ROZ, printr-un mesaj privat. 


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Vizionarea filmului “Care dintre noi”

Astăzi, 4 februarie, de la ora 20.00, pe aceeași pagină de Facebook, Asociația R.O.Z. va difuza filmul ”Care dintre noi”, în regia lui Chris Simion – Mercurian. 

Filmul ”Care dintre noi” este unul dintre primele proiecte ale Asociației R.O.Z. Sunt 47 de minute în care înveți cum să te folosești de o boală și să nu lași boala să se folosească de tine, cum poți schimba perspectiva și cum să descoperi oportunitatea într-un diagnostic dificil. 

Din distribuția filmului fac parte Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc, Delia Grigoroiu, Georgiana Popescu, Eva Spiru și Alexandra Mercurian. Scenografia este semnată de Maria Miu, iar montaj și director de imagine: Cristi Enache. 

De la ora 19.00, înainte de difuzarea filmului,  Asociația R.O.Z. și Asociația Imunis te invită la o discuție utilă despre cancer. Chris Simion – Mercurian va vorbi despre managementul riscului, incertitudine și gândire pozitivă,  Delia Grigoroiu despre viața în primul an după diagnostic și Cosmina Grigore, președinte Asociatia Imunis, despre “cum te învață cancerul cine ești cu adevărat, cum te șlefuiește și te învață să valorifici timpul și viața.”

Citește și:

Marian Baban: ”Femeile care au trecut prin cancerul de sân se pot recupera vâslind împreună cu noi”

Ghidul Thrive: totul despre căutarea sensului în viață

Author(s)

  • Ruxandra Rusan

    Jurnalist, editorialist Thrive Global România

    Ruxandra Rusan a lucrat în presa scrisă, radio, televiziune și, mai nou, în online. Este practician NLP și pasionată de psihologie. A avut ocazia să intervieveze personalități din diferite domenii și să învețe de la fiecare câte ceva. Crede că fiecare încercare prin care trecem ne ajută să ne vindecăm de ceva care ne apasă sufletul. Este și mama unui adolescent, iar asta vine cu un proces interesant de redefinire.