În următoarele 3 minute vei afla:

– Ce a făcut Alina, la doar 14 ani, pentru a-și schimba viața. 
– De ce nu are empatia buton de pornire/oprire.


Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Alina Eremia: Fiecare zi este o binecuvântare, o nouă oportunitate, o nouă șansă de a o lua de la capăt, de a deveni imaginea ta, cea pe care ți-ai proiectat-o și care te face să te simți împăcat cu tine însuți. 

TG: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

AE: În primul rând, e important să ierarhizezi lucrurile, în funcție de importanța lor, iar asta ține de valorile fundamentale ale fiecăruia dintre noi. Pentru mine, este important să nu-mi neglijez familia, oamenii apropiați. Dar, în același timp, îmi place să respect un angajament, sunt 100% implicată în studio, când scriu, la concerte sau când răspund la un interviu. Încerc să-mi rup timp și pentru mine, timp în care pur și simplu să investighez cum mă simt și să-mi dau seama dacă m-a încărcat negativ un lucru. 

TG: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

AE: Secretul meu constă într-un mindset cât mai sănătos, la care lucrez în fiecare zi. Citeam undeva că adevărata măsură a valorii de sine nu stă în felul în care ne raportăm la experiențele noastre pozitive, ci la experiențele negative. Încerc să transform obstacolele în provocări, care să mă ajute să progresez din punct de vedere personal. 

TG: Când simți că ești prea stresată sau prea copleșită de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

AE:  Exerciții de respirație sau îmi pun în căști o meditație a doctorului Dispenza. Face minuni. 

TG: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul, mai ales în această perioadă?

AE: Noi singuri ne modelăm propria realitate și ține de alegerile pe care le facem, conștient sau inconștient. Dacă noi ne concentrăm pe aspectele negative, automat acestea vor ieși în evidență și o să avem impresia că suntem neajutorați, că nu ne zâmbește soarta. Totul ține de interpretarea noastră asupra evenimentelor și de cum reacționăm. Asta e mica mare diferență. 

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

AE: Când sunt la limită răbdării. În acel moment, mă retrag puțin, fac o plimbare, îmi adun gândurile, ascult muzică. 

TG: Ce sfat ți-ai da ție, cea de la 20 de ani?

AE: Consider că fiecare greșeală pe care o facem, ne ajută să ne dăm seama ce e bine pentru noi și să nu o mai repetăm, așa că nu aș face lucrurile diferit. E simplu să observăm acum ce am fi schimbat în trecut, dar cu bagajul de cunoștințe de atunci, am luat deciziile pe care le-am considerat cele mai bune.

TG: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.

AE: Încerc să comunic mai mult și să nu evit discuțiile inconfortabile, să fiu sinceră. Încerc să-mi expun punctul de vedere fără să-l impun. Dar fără onestitate cred că orice tip de relație eșuează din start, pentru că știi că nu te poți baza pe acea persoană. 

TG: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

AE: Îmi dau telefonul pe silențios. 

TG: Care e cartea care ți-a schimbat viața?

AE: Arta subtilă a nepăsării, de Mark Manson. Este un “manual” scris într-o notă sinceră, cu umor, care spune că, pentru a fi fericiți, trebuie să schimbăm mantra “ramâi pozitiv” și să începem să luăm problemele de coarne, să ne acceptăm imperfecțiunile, greșelile și limitele, să fim ancorați în realitate, și de acolo o să găsim curajul și încrederea în noi, pe care le căutăm. 

TG: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

AE:  Au fost mai multe, unul dintre ele a fost când m-am mutat singură în București, la 14 ani. A fost o mișcare majoră pentru vârsta aceea. 

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

AE:  Fără să ratezi în nenumărate rânduri, nu reușești. Nu știe nimeni formula câștigatoare, ea se descoperă din încercări. Dacă ne asumăm riscul de a eșua, s-ar putea “sa câștigăm la loterie.” 

TG: Care este ultimul lucru pe care îl faci seara înainte de culcare?

AE:  Îmi iau câteva momente și sunt recunoscătoare pentru sănătate, oamenii din viața mea, faptul că pot să fac ceea ce iubesc și recompensele sufletești. Nu trebuie să luăm toate astea ca fiind garantate!

TG: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

AE:  ”Trebuie să te aștepți la lucruri mărețe din partea ta, înainte de a le realiza” (Michael Jordan). 

TG: În ce momente ți-a folosit empatia și cum o cultivi?

AE: Empatia este o calitate, nu are un buton de pornire/oprire, ea rămâne activă mereu și se cultivă prin vibrații înalte. Să nu rămâi indiferent la sentimentele celor din jur, să le conștientizezi și, de ce nu, să joci un rol benefic în schimbarea lor. 

Alina Eremia este cântăreață și actriță, rolurile din Pariu cu viața (Pro TV) și din O nouă viață (Acasă TV) punându-i în valoare calitățile actoricești pe care le folosește cu succes și atunci când cântă. Alături de formația Lala Band, din care a făcut parte, a atins performanțe greu de egalat: 5 albume de studio, discul de aur pentru „Cel mai bine vândut album al anului 2012” , 4 turnee naționale, peste 150 de ore de muzică live, peste 150.000 de fani veniți la concerte pentru a-și vedea idolii. Anul trecut, Alina a început colaborarea cu casa de discuri Global Records

Citește și:

Sore Mihalache, artistă: ”Toată energia pe care ne-o luam de la public trebuie captată, acum, din alte direcții”

Florin Ristei, cântăreț: ”Știu să pierd cu zâmbetul pe buze și să iau ce e bun și din acele experiențe”