În următoarele 3 minute vei afla:

Care este una dintre cele mai mari descoperiri făcute vreodată de om, în viziunea lui Henry Ford.
– Ce crede cel mai bogat om din lume despre succesul companiilor. 


Nu e ușor să faci ceva nemaipomenit. Indiferent dacă vrei să te apuci de o activitate nouă, dacă ai început deja un lucru sau chiar ți s-au arătat primele semne ale succesului, mereu vor exista momente în care te vei îndoi de tine. Vor fi zile când te vei întreba dacă ceea ce faci merită efortul sau dacă pur și simplu trebuie să renunți. 

Dacă te simți descurajat, citește aceste citate ale unor oameni temerari (din trecut sau din prezent), ca să te simți mai motivat atunci când ai parte de un moment dificil. Știu că m-au ajutat enorm și am să continui să le folosesc ca să-mi reamintesc că perseverența este cea mai bună cale către reușită. Sper că-ți vor folosi și ție la fel de mult. Citește-le oricând ai nevoie de o îmbărbătare și ajută pe altcineva, împărtășindu-le. 

„Nu e important să fiu cel mai bogat om din cimitir. Să merg la culcare seara spunându-mi că am făcut ceva minunat azi… asta contează pentru mine”,  Steve Jobs. 

„Nu căuta greșeala, caută soluția”, Henry Ford. 

„Îndreaptă-ți toate eforturile către lucrul pe care-l ai de făcut într-un anumit moment. Razele soarelui nu ard dacă nu sunt concentrate într-un punct”,  Alexander Graham Bell.

„Mereu am știut că destinul meu este să strălucesc”, Oprah Winfrey.

„Așa cum o zi petrecută bine îți aduce un somn fericit, așa și o viață bine trăită îți va aduce o moarte fericită”, Leonardo da Vinci.

„La naiba cu circumstanțele; eu creez oportunități”, Bruce Lee.

„Atunci când 10.000 de oameni încearcă să facă același lucru, ai vrea să fii numărul 10.001?”, Mark Cuban.

„Mereu vom supraestima schimbările care vor avea loc în următorii doi ani și le vom subestima pe cele care vor veni în zece. Nu te lăsa păcălit și nu te culca pe-o ureche”, Bill Gates.

„Cred că mulți tineri au idei incredibile și văd lucrurile într-un mod extraordinar însă, uneori, ei așteaptă înainte să-și dedice viața unui lucru. Eu am început să fac asta un pic mai devreme”, Elizabeth Holmes.

„E important să fii dispus să faci greșeli. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla este să devii memorabil”, Sara Blakely.

 „Ideile sunt ușor de găsit. Implementarea lor e dificilă”, Guy Kawasaki.

„Dacă muncești unde-ți place și ești pasionat de ceea ce faci, nu trebuie să ai un plan bine pus la punct despre cum o să evolueze lucrurile în viitor”, Mark Zuckerberg

„Secretul angajărilor de succes este acesta: caută oameni care vor să schimbe lumea!”, Marc Benioff.

„Să-mi amintesc că voi muri curând a fost cel mai important instrument care m-a ajutat să iau decizii majore în viață. Pentru că aproape totul, toate așteptările pe care alții le aveau de la mine, toată mândria, toată frica să nu mă fac de râs sau să eșuez n-au mai avut valoare în fața morții, și doar lucrurile cu adevărat importante au contat în cele din urmă”, Steve Jobs.

„Energia și perseverența cuceresc totul”, Benjamin Franklin.

„Atunci când totul pare să-ți fie potrivnic, adu-ți aminte că avioanele decolează împotriva vântului, nu cu el”, Henry Ford.

„Mereu să faci mai mult decât se așteaptă de la tine”, Larry Page.

„Am început să cred că înființarea unei afaceri a fost cea mai importantă oportunitate pe care am avut-o ca să schimb ceva”, Elizabeth Holmes.

„Riscă mai mult decât cred alții că ar fi sigur. Visează mai mult decât cred alții că ar fi practic”, Howard Schultz.

„Sunt o persoană de culoare, nu mă simt împovărată de acest lucru și nu cred că e o responsabilitate enormă. E parte a ceea ce sunt. Nu mă definește pe mine, ca întreg”, Oprah Winfrey. 

„Să acționezi înseamnă să taci și să începi să faci lucruri”, Walt Disney.

„În ziua în care știința va începe să studieze fenomenele care nu sunt legate de fizică, vom avea parte de un progres mai spectaculos și mai rapid decât în toate secolele de când existăm”, Nikola Tesla. 

Una dintre marile descoperiri pe care le face omul, una dintre cele mai mari surprize ale vieții lui, este să afle că poate face lucrurile pe care i-a fost frică că nu le va putea face”, Henry Ford.

„Nu înveți să mergi respectând niște reguli. Înveți făcând și dând greș”,  Richard Branson.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


„Nu e vorba despre bani sau relații; este vorba despre dorința de a te autodepăși și de a învăța mai mult decât toată lumea… Și, dacă eșuezi, înveți din experiență și data viitoare vei face totul mai bine”, Mark Cuban.

„Poți să ai totul. Doar că nu poți avea totul odată”, Oprah Winfrey.

„Învaţă din ziua de ieri, trăieşte azi şi speră pentru ziua de mâine. Cel mai important lucru este să nu te oprești din a-ți pune întrebări”, Albert Einstein.

„Oportunitățile de afaceri sunt ca autobuzele: mereu există unul care urmează să vină”, Richard Branson.

„Când un lucru este suficient de important pentru tine, îl faci, chiar dacă șansele îți sunt potrivnice”, Elon Musk.

„Fie dictezi tu cum să-ți fie ziua, fie ziua te conduce pe tine”, Jim Rohn.

„Sensul vieții este o viață trăită cu sens”, Robert Byrne.

„Fii mai puțin curioasă în legătură cu oamenii și mai curioasă în legătură cu ideile”, Marie Curie.

„Momentul potrivit, perseverența și zece ani de încercări repetate te vor face, în cele din urmă, să pari că ai avut succes peste noapte”, Biz Stone.

„Un antreprenor de succes poate însemna o avere enormă. Însă odată cu această avere vine și o responsabilitate extrem de mare. Iar responsabilitatea, pentru mine, este să investesc în dezvoltarea unor noi afaceri, să creez noi locuri de muncă, să angajez oameni și să pun niște bani deoparte pentru a rezolva niște probleme care contează”, Richard Branson.

„Media își dorește un succes apărut peste noapte (astfel încât să aibă pe cine da jos de pe piedestal). Ignoră-i. Ignoră criticii care n-au avut prea multe lucruri de care să se ocupe. Ignoră investitorii care-și doresc tactici testate și rezultate predictibile, instant. Ascultă-ți clienții, urmează-ți viziunea și pune bazele unei afaceri pe termen lung. Pentru că va dura ceva, să știi”, Seth Godin.

„Companiile bune sunt construite pe baza unor produse excelente”, Elon Musk

„Atunci când încetezi să visezi, încetezi să trăiești”, Malcolm Forbes.

„N-am eșuat. Doar am găsit 10.000 de moduri în care ceva nu funcționează”, Thomas Edison.

„Sunt una dintre aceia care gândesc ca Nobel, că umanitatea va folosi descoperirile de orice fel să facă mai mult rău decât bine”, Marie Curie.

„Dacă nu ți-e jenă cu prima versiune a produsului tău, atunci l-ai lansat prea târziu”, Reid Hoffman.

„Problemele nu sunt indicatoare de stop, sunt linii de ghidaj”, Robert Schuller. 

„Gelozia e o emoție care arată slăbiciune”, Jay Z.

„Spune-mi și am să uit. Învață-mă și am să-mi aduc aminte. Implică-mă și am să învăț”, Benjamin Franklin.

„Muncește ca și cum există cineva care lucrează 24 de ore din 24 să-ți ia totul”, Mark Cuban.

„Optimismul este credința care duce către împlinire. Nimic nu poate fi dus la bun sfârșit fără speranță și încredere”, Helen Keller.

„Dacă aș fi avut o idee despre o linie de sosire, nu crezi că aș fi trecut-o cu mulți ani în urmă?”, Bill Gates.

„Dacă am văzut mai departe decât alții este pentru că am stat pe umerii uriașilor”, Isaac Newton. 

„Simplitatea este sofisticarea supremă”, Leonardo da Vinci.

„Știu că, dacă muncești și faci ce-ți place, iar munca te împlinește, restul vine de la sine”, Oprah Winfrey.

 „Tu poți întârzia, dar timpul n-o s-o facă”, Benjamin Franklin. 

Atunci când întâmpini niște obstacole și nu știi cum să le depășești, aruncă o privire peste aceste citate. Toți acești oameni s-au confruntat cu dificultăți și îndoieli venite atât din partea oamenilor din jur, dar și din adâncul sufletului lor; cu toate astea, au reușit să-și găsească drumul către succes în domeniile lor de activitate. 

Să citești un articol e una. Să aplici ceea ce ai citit în viața reală e alta. Ce aștepți? Oportunitățile te așteaptă. Trebuie doar să ai curajul să pleci în căutarea lor. 

Citește și:

10 citate cinstite despre căsătorie

Care este citatul preferat al vedetelor?

Author(s)

  • Melissa Chu

    editor jumpstartyourdreamlife.com

    ”Scriu pentru a învăța oamenii cum să trăiască mai bine, cum să lucreze cu mai mult spor și cum să nu treacă neobservați”.