În următoarele 4 minute vei afla:

– Ce acțiuni presupune găsirea jobului ideal.
– Cum să-ți concepi CV-ul pentru a te evidenția între zecile de candidați.


Uneori, oamenii asociază obținerea unui job cu credința că e nevoie să renunțe la aspecte importante ale personalității lor. Și chiar dacă este adevărat că orice job presupune adoptarea unei conduite profesionale într-o oarecare măsură, nu e cazul să te transformi într-un robot care repetă la nesfârșit o poezie destinată urechilor clienților. Există suficiente cariere potrivite și celor care au o personalitate mai independentă, dar care pot demonstra că au simțul responsabilității personale în ceea ce privește activitatea lor profesională. Găsirea job-ului ideal presupune să îți dai seama care sunt acele lucruri care te pot conduce către o carieră plină de satisfacții. În continuare, propun patru modalități prin care poți obține acel loc de muncă în care să simți că-ți poți exprima liber personalitatea și individualitatea. 

Identifică-ți punctele forte

Sunt nenumărate motivele pentru care îți dorești să-ți găsești un job în care să poți fi tu însuți. Să semnezi pentru un post care încurajează unicitatea ce te face să fii un angajat valoros, te va ajuta să pornești pe drumul cel bun care te conduce către succes. Ia o foaie și un pix și scrie ce ai tu de oferit. Ești o persoană care se bucură de un mediu în continuă schimbare sau una care preferă să lucreze independent de ceilalți? Nu-i nicio problemă, există job-uri pe piața muncii în care, iar fiecare dintre aceste caracteristici poate fi valoroasă în poziții precum cum ar fi cele de web designer sau de editor independent.

Definește ce anume te face fericit

Job-ul joacă un rol foarte important atunci când vine vorba despre fericirea fiecăruia, iar sentimentul că ești pe drumul cel bun din punct de vedere profesional este crucial pentru a te putea simți bine în propria piele. Oferă-ți timp pentru a te gândi la situațiile în care ești fericit. De exemplu, poate că îți place foarte mult să călătorești și te temi că, acceptând un job tradițional de birou, de la 9 la 17, vei fi nevoit să renunți la această plăcere. În acest caz, ai putea să te orientezi către un job care îți permite să călătorești și să ai control asupra organizării timpului și a activităților tale, cum ar fi cel de șofer de tir. Posturile de șofer sau cele din domeniul transporturilor sunt perfecte pentru cei care își doresc să fie flexibili și care se simt fericiți atunci când sunt pe drum. 


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Parcurge cu atenție cerințele job-urilor care ți se par dezirabile

Job-urile care îți permit să fii tu însuți vin, uneori, la pachet cu câteva cerințe. Citește cu atenție exigențele posturilor care te încântă ca să descoperi care sunt abilitățile de care ai nevoie pentru a obține postul ideal. Află dacă nu cumva ai nevoie de atestate, diplome sau certificări specifice. De asemenea, e important să parcurgi cu atenție specificațiile job-ului și ale angajatorului pentru a înțelege ce fel de personalitate și-ar dori compania să facă parte din echipă. Sunt job-uri pentru care e nevoie de anumite diplome și altele care solicită experiență sau certificări. Ai putea, de asemenea, să arunci o privire și la companiile care oferă internship-uri plătite. 

Pregătește-te să îți pui în valoare abilitățile profesionale

Odată ce ți-ai dat seama care ar fi eventualul domeniu profesional care se potrivește cu sistemul tău de valori și cu personalitatea ta, e timpul să te pui pe treabă aplicând pentru un post. Compune un CV sau completează un formular de aplicație în care să subliniezi ce anume te face candidatul perfect pentru acea poziție. Apoi, amintește-ți că trebuie să te prezinți la interviu ca un profesionist, dar și cu disponibilitatea de a fi tu însuți. Iar atunci când vei obține postul mulțumită simțului umorului de care ai dat dovadă și capacității de a fi sincer, vei ști că ești acolo unde trebuie să fii. 

Procesul de căutare a unui job ar trebui să includă și permanenta re-asigurare că vei rămâne tu însuți. Pregătirea pentru un job care îți susține personalitatea, îți permite să îți simți cariera ca pe o cale de a obține stabilitate financiară și în același timp, care îți oferă fericire în plan personal. 

Citește și:

29 de întrebări geniale pe care trebuie să le pui la finalul interviului de angajare

Cinci abilități esențiale pentru a face o bună impresie în business

Author(s)

  • Brooke Chaplan este scriitoare și blogger freelance. Locuiește și lucrează de acasă, din Las Lunas, New Mexico. Iubește natura și își petrece mare parte a timpului făcând drumeții, mergând cu bicicleta și grădinărind.