În următoarele 4 minute vei afla:

– Ce se întâmplă când îți dai voie să fii autentic.
– Cum te poate aduce un divorț mai aproape de dragoste.


Investim foarte multă energie în oamenii care ne înconjoară, iar dacă aceștia sunt cei pe care îi iubim, cu atât mai bine. Însă adevărul e că, uneori, ceea ce ne aduce fericirea și ne face să evoluăm este, de fapt, să investim în noi înșine.

I-am rugat pe membrii comunității Thrive Global să ne povestească despre cel mai frumos dar de suflet pe care și l-au făcut lor înșiși vreodată. Fie că este vorba de o călătorie de explorare spirituală pe care o visau de mult, de o perioadă de timp pe care și-au alocat-o ca să reflecteze sau despre libertatea de a greși, sunt o multitudine de opțiuni. Tu pe care ai fi tentat să o încerci?

Permisiunea de a-mi construi viața pe care mi-am dorit-o dintotdeauna

”Mi-am oferit permisiunea de a nu mă mai scuza pentru că am ales să-mi construiesc o viață care să mă împlinească și să mă facă fericită. Ani de zile nu am reușit să-mi urmez obiectivele majore și să-mi exprim nevoile fundamentale, pentru că nu voiam să îi supăr pe cei din jurul meu sau să le simt dezaprobarea față de mine, față de visurile mele sau față de alegerile mele de viață. Însă atunci când am început să mă ascult și să-mi pese de mine, am înțeles că fericirea, succesul și dorința de a fi de folos umanității nu puteau fi atinse decât dacă mă opream din a mă scuza și a mă teme de femeia curajoasă, îndrăzneață și hotărâtă care am descoperit că sunt. Acum îmi urmez țelurile cu pasiune, ofer cu tot sufletul și în cel mai autentic mod cu putință, fără teamă sau remușcări. Și viața mea nu a fost niciodată mai bună!”

—Rhonda Kinard, scriitoare și life coach, Philadelphia, SUA

O călătorie în jurul lumii

”Când aveam 26 de ani, mi-am oferit un dar care mi-a deschis ochii și mi-a schimbat viața: darul de a călători. Mi-am potolit temerile și îngrijorările legate de ce se va întâmpla cu cariera mea și am plecat să văd lumea fără să mă urc în vreun avion. A fost o aventură care a durat trei ani. Am călătorit cu vapoare de mărfuri, bărci de pescuit și m-am suit în nenumărate trenuri de peste tot din lume. În călătoria mea, am învățat să mă iubesc, să nu-mi mai fac griji că ”sunt prea grasă”- orice ar însemna asta! – și am înțeles că sunt capabilă să fac orice (inclusiv să traversez Pacificul pe un yacht avariat). Pe scurt, mi-am redescoperit pasiunea pentru viață.”

—Lucy Griffiths, video strateg, Londra, Marea Britanie

Un divorț și spațiu să mă vindec după el

”Mi-am oferit un divorț! Și acum îmi pot permite să mă înconjor cu iubirea, grija și respectul pe care le merit. Cea mai bună parte e că, dându-mi timp să mă vindec, mă concentrez mai mult decât oricând pe grija față de mine însămi. Și pentru că pot face asta, copiii mei adolescenți au ocazia să înțeleagă cât de important este să te valorizezi și să te îngrijești, ceea ce este, în sine, un dar!”

—Stephanie S., mic antreprenor, Apex, SUA

O petrecere aniversară de suflet

”Când am împlinit 40 de ani, m-am hotărât să organizez o petrecere prin care să mulțumesc tuturor celor care m-au susținut de-a lungul vieții mele (atât din punct de vedere personal, cât și profesional). Am trecut printr-un divorț, printr-o boală gravă, mi-am schimbat cariera, m-am mutat la New York și de-abia atunci mi-am găsit liniștea. Așa că mi-am invitat familia, prietenii și colegii de serviciu care m-au sprijinit și mi-au fost alături la bine și la rău. I-am rugat pe fiecare să aducă un citat care îi inspiră. Amintirile legate de seara aceea – incluzând faptul că îi aveam aproape pe toți cei pe care îi iubeam și aveam ocazia să le mulțumesc – mă fac și acum să zâmbesc. Am păstrat toate citatele aduse de ei și le-am mai citit din când în când. Încă mai găsesc inspirație în ele, așa cum găsesc și în oamenii de la care le-am primit.”

—Mim Senft, CEO, Blooming Grove, SUA

Transformarea suferinței în artă

”Unul dintre cele mai frumoase daruri pe care ni le-am oferit vreodată a fost atunci când toată familia suferea pentru că tocmai murise câinele nostru de 14 ani. Am rugat un artist local să ne facă un vitraliu, care acum ne decorează bucătăria. Îl numim vitraliul Gulliver și ne amintește mereu de el, fiind un bun suport pentru poveștile pe care i le spunem despre el copilului nostru, care n-a avut ocazia să-l cunoască. Eu recomand asta mereu celor care suferă după cineva drag.”

—Josh Neuer, consilier profesional, Greenville, SUA

O schimbare benefică de carieră

”Cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut în ultima vreme a fost cea mai recentă schimbare de carieră pe care am făcut-o. Am hotărât să accept un salariu mai mic în schimbul a trei zile de weekend și a unui mediu profesional mult mai puțin stresant. Fac parte acum dintr-o echipă pe care de-abia aștept să o revăd în fiecare marți dimineață. Munca noastră chiar are un ecou în comunitățile în cadrul cărora activăm. Îmi place tare mult să merg la serviciu în fiecare zi și mă simt mândră de lucrurile pe care le-am reușit. Weekend-ul prelungit nu face decât să-mi sporească bucuria: îmi lasă timp să mă descopăr pe mine însămi și să fiu mai mult alături de familia mea.”

—Reegan Hebert, angajat organizație non-profit, Dayton, SUA

Timp pentru mine însumi

”Cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru mine însumi a fost să-mi acord timp să explorez și să descopăr cine sunt, ce-mi place și cum îmi doresc să-mi petrec timpul – acum și pe viitor. Ca să pot face asta, am renunțat la job, la unele dintre obligațiile mele (oameni sau locuri) și la o parte din banii mei. Iar rezultatul final a meritat tot disconfortul și incertitudinea. Pe termen lung, am înțeles ce fel de activitate, interese și oameni sunt cele mai potrivite pentru mine – și pot să spun că nu mai alerg după cai verzi pe pereți.”

—Michael Ivers, liber-profesionist, Lake Stevens, SUA

Dreptul să mă reconstruiesc din bucăți

”Cel mai important dar pe care mi l-am făcut a fost permisiunea pe care mi-am acordat-o de a mă împrăștia în bucăți. Acum vreo zece ani, recesiunea economică mi-a întors viața cu susul în jos. A urmat un tsunami de consecințe negative, care a inclus divorțul, prăbușirea financiară, boala psihică a fostului meu soț, pierderea caselor pe care le aveam, a statutului social, a prietenilor și multe altele. La început, am fost în stare de șoc, însă am început să-mi reconstruiesc viața funcționând pe pilot automat. Pentru că sunt mamă, prima mea preocupare a fost să le ofer siguranță și stabilitate copiilor mei. La un moment dat, m-am blocat și de-abia atunci am înțeles că fusesem profund traumatizată de evenimentele negative care se succedaseră la foc automat în viața mea. Funcționam, însă eram grav avariată emoțional. Așa că m-am decis să-mi ofer cel mai de preț dar de suflet: spațiul și dreptul de a suferi, de a jeli, de a-mi vindeca inima rănită.”

—Lisa Cypers Kamen, expert în managementul unui stil de viață optim, Los Angeles, SUA

Un abonament care m-a pus pe mine pe primul loc

”Când eram la colegiu, cel mai de suflet lucru pe care l-am făcut pentru mine a fost să-mi pun pe primul loc sănătatea mentală și fizică, atunci când mi-am făcut un abonament lunar la unul dintre studiourile mele preferate de yoga din apropierea campusului. Abonamentul m-a forțat să ies din campus măcar o dată pe săptămână și să merg la yoga, să beneficiez din plin de exercițiile fizice și mi-a asigurat un spațiu unde să mă așez pe saltea, să transpir și să-mi găsesc liniștea timp de o oră.”

—Stella Stephanopoulos, studentă, Washington University in St. Louis, St. Louis, SUA

Susținere pentru latura mea creativă

”Cel mai bun dar pe care mi l-am făcut eu mie a fost să-mi dau voie să fiu ciudată (în sensul în care percep eu cuvântul ”ciudată”). De exemplu, eram odată foarte nehotărâtă dacă să investesc sau nu o sumă mare de bani și timp într-un workshop de scriere creativă care părea nejustificat, având în vedere cariera mea de inginer de software. Până la urmă, am decis că vreau să-mi fiu eu prietenul care mă susține necondiționat și să mă încurajez să fac schimbarea. În felul acela, m-am reconectat cu rezervorul meu de creativitate, locul din care se hrănește sufletul meu. Poate că asta va avea sau nu impact asupra carierei mele profesionale. Ce știu sigur este că m-a transformat într-un om mai fericit.”

—Victoria Wang, arhitect de rețea, New York, SUA

Decizia de a râde în fiecare zi

”Cadoul pe care mi-l fac eu nu este ceva tocmai ușor uneori. În mod conștient, îmi propun să râd în fiecare zi! Motto-ul meu este: ”Mai bine să râd, decât să plâng!”. Viața e grea, dar simt că, atunci când privești lucrurile cu un zâmbet sau cu un surâs larg, sufletul tău va reuși mai ușor să facă față provocărilor.”

—Kathy Chlan, blogger de lifestyle și scriitoare, Belmar, SUA

Un voiaj la capătul lumii

”Cel mai plin de sens lucru pe care mi l-am dăruit vreodată a fost un voiaj în Antarctica! A fost visul meu să călătoresc pe toate cele șapte continente, iar Antarctica era cel de-al șaptelea. A fost un efort financiar semnificativ (cei mai mulți bani pe care i-am cheltuit vreodată pentru mine însămi), dar a meritat din plin. Mă simt incredibil de norocoasă, pentru că am avut prilejul acestei experiențe atât de rare. Am văzut de aproape balene, foci și pinguini în mediul lor natural și am avut parte de peisaje care mi-au tăiat respirația. Am cunoscut oameni incredibili și m-am aventurat într-unul dintre cele mai puțin explorate locuri din lume. Călătoria aceasta a fost incredibil de emoționantă și este, în același timp, cea mai frumoasă călătorie a mea și darul meu pentru mine.”

—Yasmina Hedhli, consilier de lifestyle, Londra, Marea Britanie

Citește și:

Gândurile care-ți pot schimba radical cursul vieții

Vacanțele mici și dese, cheia marilor succese


Author(s)

  • Marina Khidekel

    Director Editorial Thrive

    Marina este Director Editorial la Thrive US. Înainte, a fost Senior Deputy Editor la Women's Health, unde a semnat articole de wellness premiate. Anterior, a făcut parte din echipele Cosmopolitan, Glamour, MTV Networks, Brides și CosmoGirl. De asemenea, Marina este fondatoarea Undrrated, un newsletter în care oameni creativi precum Misty Copeland și Phoebe Robinson își împărtășesc preferințele în materie de cultură, gastronomie și lifestyle.