În următoarele 5 minute vei afla:

– Cum să scapi de gândurile rele și să-ți recâștigi optimismul.
– Ce trebuie să facem pentru a putea vedea eșecurile drept lecții și oportunități.


Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Sorina Fredholm: Cam toate activitățile care mă așteaptă în ziua respectiva mă inspira și mă motivează, de la smoothie-ul verde, la practica de yoga, proiectele în care sunt implicată, plimbarea cu cățelușa mea, Tokyo, comunitatea mea.

T.G.: Te grăbești de dimineață? Ești în criză de timp?

S.F.: Având afacerea meu, îmi permit să-mi organizez singură programul, iar dimineața pentru mine este foarte importantă, deoarece am o rutină matinală de la care nu mă abat, așa că-mi dedic timpul necesar pentru ea.

T.G.: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

S.F.: Dacă este ceva extrem de urgent are prioritate, însă, de obicei, mă ghidez după intuiție și le iau în ordinea în care simt că trebuie rezolvate.

T.G.: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

S.F.: Să fii prezent, să apreciezi cu adevărat ceea ce ai și să fii recunoscător.

T.G.: Când simți că ești prea stresată sau prea copleșită de viață, ce faci că să ieși din acea stare?

S.F.: Yoga și exercițiile de respirație m-au ajutat de fiecare dată când m-am simțit copleșită sau stresată. Doar câteva minute de practică mă duc într-o zonă de calm și liniște.

T.G.: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul?

S.F.: În primul rând, conștientizez gândurile și emoțiile asociate și le accept, îmi dau voie să le simt. Apoi încerc să mă detașez de ele, concentrându-mă pe ceva care mă încarcă de energie pozitivă, cum este gătitul sau o plimbare cu Tokyo.

T.G.: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

S.F.: Când încep să funcționez haotic, când nu mai sunt prezentă și simt că nu am timp destul pentru ceea ce trebuie sau vreau să fac. Atunci îmi dau un reset, mă concentrez asupra obiceiurilor care-mi aduc echilibru.

T.G.: Ce sfat ți-ai da ție, cea de la 20 de ani?

S.F.: Nu cred că aș schimba nimic, așa că mi-aș spune: “You are just perfect the way you are”.

T.G.: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, că să te conectezi mai bine cu ceilalți.

S.F.: Anul trecut, am lansat platforma 121tribe.com în care, împreună cu alți experți de renume din zona de wellness, organizez programe online la care participă sute de persoane din toată lumea, cu niște rezultate extraordinare, 90% din participanți descriind programele că o experiență life-changing. Este un mod extraordinar de a te conecta cu oameni care-ți împărtășesc valorile și care au în comun obiectivul de a-și îmbunătăți viața proprie, dar și pe a celor din jur.

T.G.: Faci ceva anume că să-ți menții concentrarea?

S.F.: Meditația, yoga și respirația mă ajuta enorm în curățarea și resetarea minții. Îmi oferă detașare și claritate.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


T.G.: Care e cartea care ți-a schimbat viața?

S.F.: Sunt multe cărți care au avut un impact asupra mea: Reîntoarcerea la sacru de Carlos Warter, Siddharta de Hermann Hesse, Doar ramai tăcut de H.W.L. Poonja, Bhagavad Gita… însă nu aș putea spune că mi-au schimbat viață, mai degrabă mi-au oferit răspunsuri, o nouă perspectivă. Cred că doar propria experiență și practica personală îți pot schimba viață.

T.G.: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

S.F.: Da, am fost pusă într-o situație pe care, la momentul respectiv, văzând-o doar prin ego, am crezut că este fără rezolvare. Însă după puțin timp, Universul mi-a arătat o nouă cale, care s-a dovedit a fi mult mai potrivită și mai aliniată cu mine.

T.G.: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

S.F.: Cred că tot ce ni se întâmplă este pentru binele nostru suprem. Dar ca să ajungem să înțelegem asta, trebuie să fim conectați la sine. Atunci putem vedea “eșecurile” drept lecții și oportunități și le putem aborda dintr-o zonă de înțelegere și conștientizare.

T.G.: Care este ultimul lucru pe care-l faci seara înainte de culcare?

S.F.: Dau drumul la difuzorul cu uleiuri esențiale și spun o mantră de recunoștință.

T.G.: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

S.F.: Be yourself, everyone else is taken!

Sorina Fredholm este influencer pe zona de wellness, yoga și nutriție, antreprenoare și fondatoarea platformei 121tribe, unde poți găsi planuri alimentare personalizate și rețete delicioase și sănătoase.

Citește și:

Sonia Argint: „Am o capacitate fantastică de a mă aduna atunci când apar dificultăți”

Andreea Raicu: ”Când comentează negativ, oamenii spun ceva despre ei”

Author(s)

  • Lavinia Gogu

    editorialist

    Thrive Global România

    Lavinia Gogu este jurnalist, iar de-a lungul carierei a scris despre sănătate, nutriție, wellness, fitness, psihologie, spa, travel, skincare, beauty și lifestyle. A lucrat pentru mai multe publicații, precum revista ELLE sau eva.ro, dar o poți găsi și pe pe blogul personal, www.laviniagogu.ro. Lavinia s-a alăturat echipei Thrive Global România, având rolul de editorialist.