În următoarele 5 minute vei afla:

– Care este cartea care i-a schimbat viața.

– Ce ia cu el Rian, oriunde ar pleca.

Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Rian Cult: În primul rând, câinele meu care ține neapărat să fie pe post de alarmă, și, în al doilea rând, curiozitatea de a vedea unde mă va duce noua zi. Toate zilele încep cu o cafea și cu chitara în mâna.

TG: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

RC: Încerc, de obicei, să termin tot ce nu este important înainte să încep să scriu sau să produc, astfel îmi păstrez mintea limpede și știu că mă dedic cu totul pentru ceea ce fac.

TG: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

RC: Mi-a luat mult să înțeleg asta, dar de când am făcut-o, totul merge mult mai bine. Secretul meu este să te apreciezi suficient și să crezi în tine, pentru că nimeni n-o va face mai mult decât tine, și la urma urmei tu ești singurul care poate controla ce faci.

TG: Când simți că ești prea stresat sau prea copleșit de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

RC: Alerg. Mă epuizez cât de mult pot, iar nebuniile din capul meu încep să se alinieze, muzica rămânând pe primul loc, iar restul lucrurilor devenind niște chestiuni minore, peste care trec mult mai ușor. În ultimul timp, am început să meditez, să-mi liniștesc mintea și am observat că meditația are un efect benefic.

TG: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul, mai ales în această perioadă?

RC: La fel ca toți oamenii de pe pământul asta, sunt unic și voi aduce ceva unic în care oamenii se vor regăsi.

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

RC: Când începe să-mi afecteze sănătatea sau starea de bine. De multe ori, nu-mi dau seama că sunt atât de acaparat de ceea ce fac, încât uit să mănânc sau să dorm, și în timp se agravează, până când îmi dau seama că am nevoie de o pauză de câteva săptămâni.

TG: Ce sfat ți-ai da ție, cel de la 20 de ani?

RC: „Fă ce faci că faci bine și nu te mai îndoi de tine. Nu asculta ce zic alții, fă ce-ți place, bro!”

TG: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.

RC: Am început să zâmbesc, să fiu fericit din cele mai mici lucruri pe care înainte nu le vedeam. Chestia asta a sădit o energie în mine pe care involuntar le-o împart și celor din jurul meu.

TG: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

RC: Iau pauze, mă plimb, fac mâncare. E incredibil cum se așază lucrurile în cap când îți dai timp să respiri.

TG: Care este cartea care ți-a schimbat viața?

RC: Phil Collins, Not Dead Yet. A avut mai multe căderi decât urcușuri în viață, așa că m-a făcut să înțeleg că indiferent cât de mult succes ai, nu poate să vină fără eșecuri.

TG: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

RC: Când a trebuit să aleg între a merge la facultate în America sau în Anglia.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

RC: Eșecurile sunt doar lecții din care înveți sau de care te lași copleșit. Eu aleg să învăț, așa că fiecare eșec reprezintă doar un motiv în plus să devin mai bun, să dau mai multă atenție la ceea ce fac.

TG: Care este ultimul lucru pe care îl faci seara înainte de culcare?

RC: Îmi mulțumesc că am făcut tot ce mi-a stat în putință și că am muncit pentru visul meu, mulțumesc că sunt sănătos, apoi îi spun noapte bună cățelușei mele.

TG: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

RC: E un citat dintr-un răvaș și îl țin in portofel de vreo șase ani. Spune astfel: „You lose nothing by asking, and there’s a chance to gain something long lasting” (”Nu pierzi nimic dacă ceri, dar există o șansă să câștigi ceva durabil”). Îl interpretez diferit de fiecare dată când îl văd, dar de cele mai multe ori îmi place să înțeleg că: ”Do it!”. N-ai nimic de pierdut.

TG: Există o persoană care a fost sau este un role model pentru tine?

RC: Tatăl meu, fără îndoială.

TG: Ce iei cu tine, oriunde ai pleca?

RC: O pereche de căști și cel mai bun vibe pe care-l am, niciodată nu știi care-ți va fi drumul, dar un zâmbet și o atitudine pozitivă te vor duce departe.

Rian Cult este unul dintre cei mai promițători artiști de pe piața muzicală românească, toboșar, producător, vocalist și compozitor de muzică pop. Absolvent al Facultății de Muzică Berklee College of Music din Statele Unite, cu o diplomă în „Contemporary Writing & Production” și focus pe „Songwriting”, Rian Cult s-a întors de curând în România, pentru a împărtăși cu cei de acasă o parte din visul lui. Cu un background muzical format în ani de studii și sute de ore de repetiții, parcursul lui muzical este în plină ascensiune. Cu o combinație captivantă între linii melodice și ritmuri pop infuzate cu influențe Hip-Hop, Rian Cult este pasionat să mixeze muzică nouă și să găsească elementul surpriză în piesele lui, fiind inspirat de artiști celebri, precum LAUV, Ed Sheeran, Jeremy Zucker, blackbear.

Citește și:

Dragoș Bucur: ”Încă am probleme în a înțelege exact sensul empatiei”Denise Rifai: ”Iau decizii curajoase pentru că am principii clare”

Author(s)

  • Crina Alexe

    redactor-șef Thrive Global România

    După 17 ani ca jurnalist la revista de modă și lifestyle ELLE România, în care a scris despre evenimentele culturale locale, cărți, modă, parenting, relații și destinații de călătorie și în care a intervievat mulți oameni interesanți, care i-au împărtășit poveștile lor pline de inspirație, Crina a decis că o schimbare este mai mult decât binevenită. Mai ales că rutina la locul de muncă este calea sigură spre plafonare, ca să nu zicem burnout. Așa că s-a alăturat echipei entuziaste de la Thrive Global România, alături de care speră să inițieze conversația pe plan local despre burnout și epuizare, despre cum pot fi ele combătute și, nu în ultimul rând, despre curajul de a ne accepta vulnerabilitățile. Așadar, trimiteți-i opiniile și sugestiile voastre pe aceste teme pe adresa [email protected] Keep thriving!