În fiecare an, pe 20 mai, profesioniștii și organizațiile din întreaga lume sărbătoresc Ziua internațională a resurselor umane. Această zi este o recunoaștere globală a tuturor persoanelor dedicate a căror muncă asiduă face ca profesia de resurse umane să fie o funcție esențială în toate industriile.

Pentru că echipa de resurse umane va fi mereu inima unei organizații. Și, la fel ca inima, este un mușchi extrem de muncitor și pompează în organizație un spirit de cooperare, motivație și, uneori, în companiile de dimensiuni mai mici chiar un sentiment de comunitate și apartenență. 

Am rămas ca societate fixați pe imaginea „doamnei de la personal”, cea care nu putea da informații fără aprobare și avea un scop unic în fișa postului: să ne plătească. Însă azi, omul de HR este omul oamenilor. Traduce emoțiile angajatului în cifre de business pentru a face înțelese nevoile organizației și este preocupat de bunăstarea angajaților. El își dorește ca oamenilor să le fie bine, pentru că știe că, inevitabil, starea de bine se reflectă atât în mediul de muncă, cât și în performanță. 

Însă pandemia a oferit o nouă dimensiune specialiștilor din domeniul resurselor umane, deoarece au fost nevoiți să găsească strategii și soluții pentru a face față tuturor schimbărilor de nivel social și organizațional pe care virusul le-a adus în viața noastră. Oamenii de la HR s-au asigurat că lucrurile “merg ca pe roate”, în pofida tuturor vicisitudinilor, precum distanța, teama sau nesiguranța. Iar acum, sunt aceiași oameni care se străduiesc să ne facă tranziția întoarcerii la birou cât mai ușoară și cât mai plăcută.

Pentru flexibilitatea de care au dat dovadă în această perioadă, dar și pentru că știu când e ziua noastră de naștere, pentru că organizează petrecerea de Crăciun, pentru că ne-au programat la vaccin și pentru că oferă o interfață umană organizațiilor, astăzi celebrăm eforturile tuturor specialiștilor din domeniul resurselor umane și le mulțumim pentru tot ceea ce fac.

Author(s)

  • Lavinia Gogu

    editorialist

    Thrive Global România

    Lavinia Gogu este jurnalist, iar de-a lungul carierei a scris despre sănătate, nutriție, wellness, fitness, psihologie, spa, travel, skincare, beauty și lifestyle. A lucrat pentru mai multe publicații, precum revista ELLE sau eva.ro, dar o poți găsi și pe pe blogul personal, www.laviniagogu.ro. Lavinia s-a alăturat echipei Thrive Global România, având rolul de editorialist.