În următoarele 3 minute vei afla:

– Care este oportunitatea unică pe care o avem ca generație.
– De ce Micropașii sunt mult mai eficienți decât rezoluțiile pe care ni le stabilim de Anul Nou.


Pe măsură ce vedem lumina de la capătul tunelului și pandemia pare să se fi încheiat, în toată lumea începe o nouă fază a experienței colective: anticiparea. Lumea se deschide literalmente din nou.

Pandemia a reprezentat o perioadă marcată de tragedii și pierderi de neimaginat. În același timp, a acționat și ca un catalizator, forțându-ne să ne privim mai atent viața, să ne analizăm prioritățile și modul în care trăim și muncim. Am petrecut mai bine de doi ani, privind înăuntrul nostru, gândindu-ne ce vrem să luăm cu noi mai departe din această experiență și ce vrem să lăsăm deoparte. Și, dacă ne dorim să profităm cu adevărat de acest moment, trebuie să ne însoțim planurile mari de pași mici. Acești pași mici ne vor ajuta să ducem mai departe înțelepciunea pe care am acumulat-o în ultimii doi ani și să ne construim noi obiceiuri pentru a ne bucura de o viață și de o lume mai bună decât cele pe care le cunoșteam înainte de COVID.

La Thrive avem un cuvânt pentru acești pași mici: le spunem „Micropași”. Micropașii sunt pași mici, susținuți de știință, pe care-i putem face pentru a construi obiceiuri sănătoase, care ne îmbunătățesc semnificativ viața. Ei sunt în centrul sistemului de schimbare a comportamentului pe care-l propunem oamenilor și companiilor din întreaga lume, ajutându-i să-și dezvolte reziliența, să-și consolideze conexiunile și să-și îmbunătățească starea de bine și performanțele. Dar, spre deosebire de rezoluțiile de Anul Nou, de care – chiar și cele mai generoase estimări arată că jumătate dintre noi nu reușesc să le țină – , Micropașii sunt prea mici pentru a da greș cu ei.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Echipa Thrive chiar a scris o întreagă carte despre această filosofie, Your Time to Thrive (Timpul să crești, care va apărea în luna iulie la editura Curtea Veche Publishing), care conține sute de Microspași pe subiecte variind de la somn, nutriție și mișcare până la concentrare, creativitate și scop. Într-o lume în care sunt prea puține lucruri pe care le putem controla, Micropașii ne ajută să ne concentrăm strict pe ceea ce putem controla. Ne oferă ceva ce putem celebra, propulsându-ne spre următoarea noastră mică victorie și apoi spre următoarea, și tot așa… În timp, pe măsură ce ne construim noi obiceiuri, ele devin mai mult decât ceea ce facem noi: devin parte din ceea ce suntem. După cum spunea Aristotel, „Obișnuința nu este decât o practică lungă, care devine, în cele din urmă, natura oamenilor.”

Conceptul de a începe cu lucruri mărunte este valabil și la nivel organizațional, unde schimbarea poate avea loc chiar și cu o singură persoană la un moment dat. Aceasta a stat la baza apelului recent făcut de Johnny C. Taylor, CEO-ul SHRM, ca liderii din domeniul afacerilor și resurselor ukmane să accelereze schimbarea culturilor organizaționale pentru a crea un mod mai bun de lucru. După cum a spus Taylor, „Chiar și o singură persoană poate produce un efect. Iar acțiunile câtorva afectează viața multora.”

Pe măsură ce ne îndreptăm către acest următor capitol al vieții noastre – incert, dar plin de speranță –, avem o ocazie unică, ce apare o dată la o generație: de a aplica lecțiile experienței noastre, individuale și colective. Și pașii mici, mai mult decât jurămintele pompoase și marile angajamente, vor fi cei care ne vor ajuta să navigăm în tranziție.

Citește și:

Maratonul stării de bine: 24 de Micropași pentru prosperitate

Micropasul care o ajută pe Arianna Huffington să se dezvolte

Author(s)

  • Arianna Huffington

    fondatoare The Huffington Post, fondatoare și CEO Thrive Global

    Arianna Huffington, fondator The Huffington Post, fondator și CEO Thrive, autoare a 15 cărți, care acoperă teme dintre cele mai variate: artă, mitologie, politică sănătate. În 2005, a lansat The Huffington Post, o platformă de știri și opinii, care a devenit foarte rapid unul dintre cele mai prestigioase brand-uri media online. În august 2016, a lansat Thrive Global, o platformă de wellbeing și eficiență, pentru corporații și consumatori individuali, ce are ca misiune schimbarea modului în care muncim și trăim și care își propune să pună capăt concepției false potrivit căreia burnout-ul este prețul pe care trebuie să-l plătim pentru succes. Arianna Huffington a fost desemnată printre cei mai influenți 100 de oameni din lume de către publicația Time și se găsește pe lista celor mai puternice 100 de femei din lume. Născută în Grecia, s-a mutat la Londra la vârsta de 16 ani, și a absolvit Universitatea Cambridge cu specializarea în economie. La 21 de ani, a devenit președinta faimoasei societăți de dezbateri Cambridge Union.
    Cele mai recente cărți ale Ariannei Huffington - Thrive (Succesul redefinit: prosperitate, înțelepciune, miracol și crearea unei vieți pline de sens) și The Sleep Revolution (Revoluția somnului) - au ajuns, imediat după lansare, bestseller-uri internaționale.