În următoarele 5 minute vei afla:

De ce karma seamănă cu o imensă oglindă.
Cum să utilizezi legea cauză-efect ca o formă de educație.


Așa cum am mai scris, trăim într-un Univers spiritual, care funcționează după anumite legi. Cei mai mulți ignoră acest aspect, pentru ca nimeni nu le explică importanța conștientizării lor. Ne mișcăm prin viață fără să ne dăm seama că tot ceea ce gândim și facem are o importanță majoră în creația propriei realități. Ne obișnuim să dăm mereu vina pe ceva sau cineva și nu știm să ne asumăm responsabilitatea.

În ultimul timp, am vorbit cu multe persoane care trăiesc tot felul de provocări, pe care nu le pot înțelege. Se întreabă “De ce mi se întâmplă mie?” și rămân în acest tipar de gândire limitat, fără să încerce să privească imaginea de ansamblu. Este extrem de important să înțelegem legea cauză-efect, deoarece ne ține captivi și ne încetinește atingerea adevăratului nostru potențial. 

Faptul că uitam inițial cine suntem ca ființe spirituale ne face să încălcăm legea ”cauză-efect” (legea karmei), trăind de la un nivel lipsit de conștiință de sine. De aceea, este necesar să ne cunoaștem pe noi înșine și să ne ocupăm de acest aspect cât mai bine, pentru a ne elibera și a ne continua evoluția fără un bagaj greu în spate.

Ceea ce denumim karma este ca un nor mare de energie foarte densă, de vibrație joasă, creat de tot ce intră la categoria faptelor greșite, gândurilor rele, emoțiilor negative. Toate informațiile greșite emise de noi vreodată sub forme energetice, precum gânduri, cuvinte, fapte au produs dezechilibre într-o matrice perfectă. Acest nor se formează în viața aceasta, dar și în toate existențele noastre de până acum. I se adaugă moștenirea genealogică și nu există persoană care să nu “beneficieze” de energia joasă a karmei.

Sursa foarte multor blocaje și neplăceri din această viață este propria noastră karmă. Absolut nimic nu este întâmplător în viață. Nici măcar familia în care ne naștem. Atunci când iei în considerare o altă lege spirituală, aceea a rezonanței, înțelegi că te naști exact în familia care să-ți faciliteze toate lecțiile pe care tu, la nivel de Spirit, le ai de învățat. Până și poporul, țara, religia au o componentă de rezonanță cu Spiritul tău întrupat.

Încearcă să conștientizezi faptul că Spiritul își dorește absolut orice tip de experiențe pentru evoluție și nu face diferența pe care mintea noastră conștientă o face, între bine și rău. Totul este ca un mare joc, unde se poate întâmpla orice atrocitate sau orice minunăție. Scopul Spiritului este să experimenteze toată plaja de emoții și în joacă sa evolutivă este influențat de dorința proprie de a aduce mereu echilibru acolo unde într-o altă întrupare a produs dezechilibru. 

Ca un mic exemplu, dacă eu am trădat într-o altă viață, mă întorc și accept să fiu trădată pentru a echilibra situația. Există și posibilitatea să mă trezesc din punct de vedere spiritual, să acumulez cunoaștere și să echilibrez totul altfel, mai blând, fără să trec prin trădare.

Karma nu este o pedeapsă, ci mai degrabă o mare oglindă. Scopul acestei legi ”cauză-efect” nu este unul rău, chiar dacă inițial îl percepem așa. Avem de-a face cu suma dezechilibrelor produse de noi și familia noastră în Univers (cu liber arbitru chiar) de care suntem responsabili integral.

Nu suntem conștienți de această responsabilitate și atunci dăm vina pe altcineva, creând o percepție negativă și continuând lanțul karmic… Viața este însă o școală și avem ocazia să înțelegem și să reparăm tot ce am greșit, utilizând karma ca o formă de educație. 

Dacă deja ai întâmpinat piedici în mai multe planuri ale vieții, boli cronice sau de alt tip, tot felul de cumpene, pierderi materiale, toxicitate în relații, tipare neplăcute și repetitive, ai observat deja karma în acțiune. 

A venit momentul să ieși din paradigma victimei, să lași orgoliul și dogmele la o parte și să-ți deschizi larg mintea. Când un subiect nu-ți este cunoscut, fii curios și începe să te informezi. Cu cât cunoașterea ta se extinde, discernământul tău între adevăr și neadevăr se dezvoltă și vei ști că ești pe calea cea bună.

Ceea ce se denumește “plată karmică”, fără o cunoaștere prealabilă, înseamnă suferință. De ce? Jocul Vieții pe Pământ, în Universul material, aplică această regulă pentru încurajarea evoluției. Suferința are legătură cu nivelul de conștiință al Planetei și al copilului ei, Umanitatea. Pe măsură ce evoluezi, percepția ta se modifică și totul capăta sens. Fiecare suferință, fiecare umbră, ascunde un dar care-ți oglindește o cale spre evoluția ta spirituală. 

Pentru a-ți îndeplini rolurile ca Spirit întrupat pe Pământ, Divinitatea îți oferă în dar Sufletul, adică viața. La fel ca și cu legea “cauză-efect”, nu știm ce datorie avem față de propriul Suflet. Acesta trebuie prețuit, îngrijit și dezvoltat, deoarece atunci când trupul se stinge, este timpul să înapoiezi darul (vezi pilda talanților). Dacă ai dus o viață fără a fi conștient, nu vei mai avea ce înapoia și vei fi pierdut tot Sufletul, căzând pradă celor care se bucură de eșecul tău. Misiunea comună tuturor, aceea de a evolua în fiecare viață, va fi neîndeplinită. 


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Pe de alta parte, crescându-ți Sufletul în mod conștient, creezi ceea ce se mai denumește și “aur spiritual”, care-ți este extrem de util în plățile karmice. În necunoștință de cauză, plățile karmice se realizeză folosind drept “monedă” Sufletul. Când suferim, pierdem această energie vitală, care restabilește balanța acolo unde noi, sau strămoșii care ne-au permis să ne naștem, afectataserăm echilibrul Universului. 

Dăm din Sufletul nostru prin durere, tristețe, boală, deznădejde, anxietate, griji, frică, furie și toate emoțiile negative existente. Rămânem goi și blocați, neștiind ce se întâmplă, de fapt, cu noi.

Vestea bună este că avem variante de a realiza plăți karmice în avans, fără să mai suferim. Este suficient să conștientizezi cum poți produce și oferi din surplus Sufletului tău pentru a debloca și regla karma. Atunci când știi să lucrezi cu norul karmic, reușești să eviți enorm de multe neplăceri, eliberezi generațiile viitoare și pe tine, ajungând să te bucuri în sfârșit de viață.

Pe scurt, Sufletul tău crește atunci când produci energie de vibrație înaltă, când reușești să trăiești conștient la o frecvență ridicată. Într-o societate consumeristă, află că tu ai capacitatea de a produce ceva, anume Lumină, energie pură.

În cazul în care preferi metode diferite de cele religioase, poți învăța Reiki și alte sisteme de lucru cu energia. Poți participa la constelații familiale sau te poți scufunda în psihanaliză, alături de un terapeut bun. Scopul? Devii producător conștient de Lumină, nu doar consumator. Îți mărești energia Sufletului și echilibrezi toate plățile karmice.

Dacă pui pe primul loc adevărul și libertatea ta ca ființă spirituală, cred că merită să acorzi importanța necesară înțelegerii și vindecării karmei. Depinde doar de tine cât de mult vrei să-ți transformi viața în sens pozitiv și cât de mult vrei să înțelegi cine și ce ești. 

În momentul în care te deschizi acestei cunoașteri, îți vei da seama că totul este interconectat. Te pot ajuta să conștientizezi mai rapid toate legăturile pentru a simți transformări rapide în viața ta. Misiunea mea este să te sprijin să-ti recapeți frâiele vieții, pentru a deveni un co-creator deliberat și nu doar unul accidental. 

În final, îți amintesc că lucrul cu tine însuți este un proces îndelungat și ai nevoie să renunți la ignoranță, să-ți deschizi mintea și inima și să înaintezi cu multă răbdare și perseverență. 

Te ghidez cu mare drag dacă alegi să mi te alături în cadrul unui program de transformare personală creat pentru platforma educațională www.puranima.com. Mă găsești și pe grupul privat https://www.facebook.com/groups/creatoareavietiimele, unde ofer o provocare de introspecție care te direcționează spre lumea ta interioară prin intermediul întrebărilor.

Citește și:

Universul ca oglindă: principiul proiecției

Ce sfat sau recomandare despre viață i-ar spune Eul tău trecut Eului tău din prezent?

Author(s)

  • Amy Ciotec

    fondatoare AwakeningMom

    Timp de 16 ani a avut o carieră în corporații și a lucrat mereu aproape de oameni. Cu o experiență de peste opt ani în procesele și terapiile de dezvoltare personală, Amy s-a trezit din punct de vedere spiritual, a vindecat și a transformat fiecare aspect al ființei. A documentat din experiența cunoașterii ei pe blogul personal www.Awakeningmom.com. «Cred în tine, cred în femeia trează și liberă, femeia hotărâtă să-și integreze și să-și manifeste potențialele cele mai înalte, încă ascunse în Esența ei”, spune Amy.