Foto: Ruuca

În următoarele 5 minute vei afla:

– Care este pentru INNA semnalul că a ajuns la capătul puterilor.
– Ce cred oamenii despre ea, dar este total neadevărat.


Thrive România: Care e primul lucru pe care-l faci dimineața, când te dai jos din pat?

INNA: Când mă trezesc, iau telefonul să verific mail-uri și mesajele, plus calendarul zilei să văd ce am de făcut, apoi fac duș și-mi pregătesc o cafea bună ca să încep ziua fresh!

TR: Ce te energizează?

INNA: Eu sunt de fel o persoană foarte energică și n-am nevoie de prea multe lucruri să mă energizez. Însă cred că un suc proaspăt de fructe sau o cafea bună ajută. Și fac și sport acasă, și acest lucru mă ajută să fiu energică.

TR: Care este secretul tău pentru o viață mai bună?

INNA: Odihnă, oameni buni și optimiști alături, să faci ce-ți place, să călătorești, să te bucuri sincer de momente, locuri, oameni.

TR: Care este cartea care ți-a schimbat viața?

INNA: N-am o carte care mi-a schimbat viața, dar mi-a plăcut să citesc Cele 5 limbaje ale iubirii.

TR: Spune-ne despre relația ta cu telefonul. Doarme cu tine în pat?

INNA: Nu, nicidecum nu doarme cu mine în pat. Dar în timpul zilei, este nelipsit din viața mea, pentru că postez pe social media, țin legătura cu fanii, vorbesc cu echipa mea, familia, prietenii, citesc mail-uri, stau pe whatsapp.

TR: Cum te descurci cu mail-urile?

INNA: Nu sunt fanul lor, prefer să vorbesc la telefon sau să discut pe whatsapp. Dar la nevoie, e ok și mail-ul.

TR: Dacă te trezești în chip neașteptat cu 15 minute libere într-o zi, ce faci cu ele?

INNA: Am multe lucruri de făcut. Mă relaxez ascultând muzică, ies să mă dau cu skateboard-ul, vorbesc la telefon cu mama mea sau cu iubitul meu, mă gândesc la un concept de ședință foto sau de videoclip sau versuri pentru o piesă.

TR: Când te-ai simțit ultima oară epuizată și de ce?

INNA: Nu prea ajung la epuizare, pentru că sunt atentă la cum îmi organizez programul, să existe ore suficiente de odihnă, să-mi iau și zile libere să mă relaxez, să călătoresc. Deci, din fericire, n-am momente în care să mă simt epuizată.

TR: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

INNA: Acum câțiva ani buni, am avut o săptămână extrem de tristă, în care totul mi se părea că se dărâmă, că lucrurile nu merg așa cum trebuie din punct de vedere profesional, că eu nu sunt suficient de bună și că e doar vina mea. Atunci am vorbit cu un psiholog, am petrecut timp cu familia, am discutat cu echipa mea și am reușit să depășesc acel moment dificil.

TR: Împărtășește-ne un citat care te motivează sau te liniștește.

INNA: Nu înceta niciodată să crezi în visurile tale!

TR: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut și te simți copleșită?

INNA: Uneori, singură, analizez ce e extrem de important de făcut sau livrat și fac acele lucruri întâi. De multe ori și echipa îmi stabilește prioritățile și eu îmi dedic o zi întreagă uneori să rezolv cât mai multe, ca apoi să mă pot concentra liniștită pe partea de muzică, sesiuni de songwriting.

TR: Ce sfat i-ai da adolescentei care ai fost ca să fie mai puțin stresată?

INNA: Chiar nu eram o adolescentă stresată, eram destul de relaxată, foarte rar aveam motive de supărare. Partea de stres a apărut odată cu expunerea, cu cariera, care mi-a schimbat viața fundamental, punându-mă în fața multor provocări, lucruri noi care m-au pus în fața multor încercări, dar mi-au adus și multe satisfacții.

TR: Există o persoană care a fost sau este un model pentru tine când vine vorba de o viață trăită cu sens?

INNA: Apreciez și respect oameni din mai multe domenii, oameni curajoși, care luptă pentru visurile lor, care au un echilibru în profesie și viață personală, oameni care fac bine altora, artiști care-și exprimă arta pentru a face lumea un loc mai frumos.

TR: Pentru tine, care este semnalul de alarmă că ai ajuns la capătul puterilor?

INNA: Atunci când îmi pierd răbdarea, concentrarea, când simt că nu mă mulțumește nimic și bineînțeles, sunt și foarte obosită, acesta este semnalul de alarmă.

TR: Atunci când îți dai seama că ești prea stresat, ce faci ca să scapi de presiune și să revii la normal?

INNA: Lucrurile care îmi fac plăcere cu adevărat: fie stau puțin singură cu mine și cu gândurile mele, vorbesc cu prietenele apropiate, cu mama mea, mă dau cu skateboard-ul, ascult muzică, îmi iau toată ziua liberă, pentru că știu că dacă a doua zi sunt fresh și odihnită, sunt mult mai productivă.

TR: Ai un mod surprinzător de a practica mindfulness-ul?

INNA: Am meditat, dar nu e o practică pe care să o fac în mod constant. În rest, aleg să fac acțiuni sau să petrec timp cu oameni care mă ajută să mă echilibrez: două-trei zile la soare, o carte bună, câteva ture cu placa iarna sau cu skateboard-ul fac diferența, când sunt eu cu gândurile mele.

TR: Cum reformulezi gândurile negative și cum reușești să-ți schimbi perspectiva?

INNA: Discut cu argumente pro și contra cu echipa sau oamenii apropiați ca să îmi dau seama dacă greșesc sau poate uneori pierd esența. Desigur că de multe ori mă recalibrez și singură, încerc să-mi explic foarte logic că există și o perspectivă pozitivă.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


TR: Ce-ți aduce optimismul, mai ales în această perioadă?

INNA: Eu sunt o persoană optimistă, un om care alege să vadă binele din oameni și în viață în general. Cred că am moștenit de la mama mea acest mod de a privi viața, ea este un om optimist.

TR: Completează spațiile punctate: Oamenii cred că sunt_______, dar în realitate sunt ______.

INNA: Oamenii cred că sunt divă, dar în realitate sunt un om cât se poate de normal.

TR: Spune-ne o mică schimbare pe care ai făcut-o în viața ta ca să-ți îmbunătățești calitatea somnului. Ce ai făcut concret, cât a durat până a avut rezultate și cum susții pe termen lung acest obicei?

INNA: Eu dorm foarte bine dintotdeauna, deci nu prea aveam ce să schimb. Doar sunt atentă ca, după o perioadă lungă de filmări, concerte, călătorii, să recuperez și să mă odihnesc mai mult.

TR: Spune-ne o mică schimbare pe care ai făcut-o ca să îmbunătățești modul în care te conectezi cu cei din jur. Ce ai făcut concret, cât a durat până a avut rezultate și cum susții pe termen lung acest obicei?

INNA: Un prim pas este să las telefonul deoparte atunci când petrec timp cu cei dragi, chiar simt că sunt mai conectată și mai atentă la conversație, schimbul de informații are loc mult mai fluent.

TR: Spune-ne o mică schimbare pe care ai făcut-o ca să te poți concentra mai bine. Ce ai făcut concret, cât a durat până a avut rezultate și cum susții pe termen lung acest obicei?

INNA: Evit să fiu multitasking, fac lucrurile pe rând, pentru că am observat că așa iese aproape orice mai repede și mai bine. Am făcut această schimbare în timp, nu peste noapte.

TR: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

INNA: Un moment despre care am tot vorbit și a fost destul de crucial a fost să lansez piesa Hot. După ce încercasem un alt proiect muzical care nu funcționase, eram destul de dezamăgită. Managerul meu mi-a prezentat piesa Hot și am refuzat vehement să merg să o înregistrez. Aproape că plângeam când, totuși, am mers la studio, am tras vocile și apoi am ascultat-o cu vocea mea pe ea. Eu visam la un proiect pop rock și piesa aceasta era departeee de zona asta. Și, totuși, l-am ascultat pe Lucian și de instinctul lui și… the rest is history. Așa a început totul.

TR: Cum reușești să-ți gestionezi timpul dimineața? Ai un secret pentru asta?

INNA: Îmi place să fiu organizată și punctuală, fac tot ce pot ca să nu întârzii și, dacă se întâmplă, am motive întemeiate, așa că mereu, cu o seară înainte, îmi pun alarma cu suficient de mult timp înainte încât să reușesc să fac tot ce mi-am propus.

TR: Care este rutina ta înainte de culcare? Cum reușești să scapi de gândurile adunate peste zi și să adormi?

INNA: Fac o baie relaxantă sau mă uit la un film care îmi place, ascult muzică.

Citește și:

Antonia: ”În fiecare zi lucrez să fiu o mamă mai bună decât am fost ieri”

Anca Dumitra: ”Simt că am luat cele mai bune decizii”

Author(s)

  • Crina Alexe

    redactor-șef Thrive Global România

    După 17 ani ca jurnalist la revista de modă și lifestyle ELLE România, în care a scris despre evenimentele culturale locale, cărți, modă, parenting, relații și destinații de călătorie și în care a intervievat mulți oameni interesanți, care i-au împărtășit poveștile lor pline de inspirație, Crina a decis că o schimbare este mai mult decât binevenită. Mai ales că rutina la locul de muncă este calea sigură spre plafonare, ca să nu zicem burnout. Așa că s-a alăturat echipei entuziaste de la Thrive Global România, alături de care speră să inițieze conversația pe plan local despre burnout și epuizare, despre cum pot fi ele combătute și, nu în ultimul rând, despre curajul de a ne accepta vulnerabilitățile. Așadar, trimiteți-i opiniile și sugestiile voastre pe aceste teme pe adresa [email protected]. Keep thriving!