În următoarele 5 minute vei afla:

– Cum se simte când trăiești în claritate și creativitate.
– De ce trebuie să decizi să trăiești la o frecvență cât mai înaltă.


Abordez tematici care sprijină eliberarea ta dintr-o închisoare mentală de care deseori nu ești conștient. De ce? Pentru că o schimbare a gândirii duce la o viață frumoasă, trăită in libertate!

Azi vom contempla cum Claritatea și Creativitatea sunt daruri minunate, pe care le poți primi în viața ta, atunci când depășești frecvența umbrei, frecvența fricii!

Primul pas într-o «aventură» de introspecție este recunoașterea și înțelegerea întunericului. Toate fațetele Umbrei noastre, ca oameni, sunt stări de conștiință guvernate de frică. Imaginează-ți niște benzi de frecvențe diferite, iar noi, ca ființe spirituale electromagnetice, trăim aici, printre aceste frecvențe care sunt în noi și în jurul nostru.

Dacă stările bazate pe frică se încadrează într-o anumită bandă de frecvențe, devine evident că putem să ne adaptăm și să ne ridicăm deasupra acestei frecvențe joase a fricii. Totuși, omenirea ca întreg vibrează pe banda de frecvență a fricii! Este mai evident ca oricând, mai ales din 2020. Toți simțim presiunea și deseori rezonăm cu frica, în mod colectiv.

O mare frică colectivă ia forma neliniștii! Este acea frică de ceea ce ar putea urma, sentimentul de a nu ști ce aduce ziua de mâine. Teama de viitor care se mai traduce și prin anxietate.

Mintea încearcă să creeze permanent siguranța și deseori devine ușor paranoică, dar viața este la fel de incertă ca întodeauna. Știi că neliniștea aceasta o simt chiar și cei mai înstăriți oameni de pe planetă.

Frica de viitor este cel mai des proiectată asupra banilor, sau a lipsei acestora. Energia noastră vitală se pierde enorm prin gânduri care sună așa: «Ce mă fac dacă rămân fără job?», «Ce se alege de viața copiilor, că n-am nimic pus deoparte pentru viitorul lor?», «Cum îmi mai plătesc facturile și ratele?».

Anxietatea îți blochează cu totul energia și te ține prizonierul grijilor pentru viitor, fără să mai poți fi prezent aici și acum. Mai poți râde cu poftă? Te mai poți juca vesel cu copilul tau când te macină această neliniște?

Mintea a devenit atât de puternică în evoluția noastră, încât te ține prizonier al fricii pe care chiar ea a creat-o. Poți conștientiza că frica a apărut din cauza dezvoltării imense a gândirii? O imaginație folosită strict din instinctul de supraviețuire al omului a creat gânduri de tot felul, care au declanșat nenumărate frici. De-a lungul vremii, aceste frici colective au prins putere, au luat viață, s-au transformat în așa ziși demoni.

Aceste frici nu-ți mai permit să trăiești în prezentul absolut, deși întreaga ta viață există în prezent.Tumultul mental al fiecărui om a dat forma lumii pe care o vedem în jurul nostru astăzi. Orice frică este exacerbată de anxietatea pe care mintea umană o creează prin gânduri de frecvență joasă.

Daca te simți deseori ezitant, indecis, puterea minții tale suprimă orice intuiție, orice șoaptă a sufletului tău. Corpul tău știe mereu ce este corect, însă mintea reușește să-și impună neliniștea, furându-ți adevărata percepție. Fiind prizonierul propriilor griji, nu vei putea simți cu adevărat certitudinea clarității în viața pe care o ai.

Dacă ești o fire reactivă, obișnuiești să iei decizii pripite doar pentru a încerca să scapi de frică, dar acest gen de decizii aduc în general și mai multă suferință, și mai mult tumult în viața ta.

Alte frici colective iau forma îndoielii și confuziei. Îndoiala se naște când pierzi total contactul cu darul divin al imaginației, iar confuzia apare atunci când te bazezi prea mult pe logică.

Îndoiala, chiar dacă pe parcursul evoluției umane a reprezentat un factor important și ajutător, nu dispare vreodată. Ea pune însă o presiune inconștientă menținând neliniștea interioară. Îndoiala este impersonală, dar noi o facem personală. Atunci când servește cercetării pure, îndoiala devine creativă, dar când o interiorizezi, aceasta devine distructivă. Un paradox, nu?


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Tu simți îndoiala de sine sau simți cum proiectezi îndoiala asupra cuiva sau asupra ceva? Îndoiala de sine slăbește enorm creativitatea ta intrinsecă și omoară imaginația.

Știi care este cel mai bun lucru pe care-l poți face cu îndoiala de sine? Să o împărtășești celorlalți! Astfel o poți îmbrățișa, o poți elibera! Fiind o teamă generală, ea stârnește empatia și, în momentul împărtășirii ei, își pierde din controlul pe care-l are asupra lumii tale interioare.

O altă capcană a îndoielii este aceea de a construi o realitate logică falsă care să ofere minții răspunsuri. Așa se nasc dogmele și opiniile. Faptul că încerci să fabrici siguranța creează sisteme rigide de gândire care reprezintă un pericol latent. Ai observat toți acei oameni care îmbrățișează, din frică, credințe și dogme doar pentru că nu vor să-și deschidă mintea și să cerceteze mai mult? Doar pentru a se simți într-o falsă siguranță, hrănindu-și ignoranța.

Ca sugestie, acolo unde simți vreo amenințare a sistemului tău de gândire obișnuit, a credințelor tale și schemelor mentale deja formate, trebuie să cercetezi mai profund și să-ți depășești acea formă de neacceptare denumită ignoranță, deschizându-ți mintea! 

Nicio umbră nu este un dușman, nici măcar îndoiala, confuzia sau anxietatea. Dacă le poți îmbrățișa, dacă le poți accepta, te simți liber! Libertatea oferă spațiul iubirii să crească, să înflorească în viața ta!

Confuzia este o stare de potențial pur, pe care, din păcate, mintea încearcă să o interpreteze. Este o fațetă a haosului, dar să știi că există o ordine superioară în haos!

Avem o legătură strânsă între îndoială și confuzie. Nevoia ta fundamentală de a fugi de durere, de suferință, nu-ți permite să te confrunți cu cine ești tu în realitate, ceea ce naște o puternică îndoială de sine. Nu-ți cunosti natura originară, esența divină, deci nu ești deloc tu însuți și simți mereu îndoiala, neîncredere. În același timp, trăiești în confuzie, lipsit de orientare, și cu cât mintea încearcă să descifreze confuzia, te scufunzi și mai mult în îndoială.

Mintea este sub influența acestor umbre colective, acestor frici și se hrănește cu iluzii care se manifestă prin evenimentele pe care le numești viața ta. Crezi că-ți poți trăi adevăratul potențial în aceste condiții? Henry David Thoreau, filozof transcendentalist american, spunea în mod sugestiv că “toți ducem o viață de disperare tacută”. Vrei să-l contrazicem împreună?

Atunci când îți reprimi confuzia, ai tendința de a imita. Faci exact ce au făcut părinții, profesorii sau te iei după prieteni sau alte vedete doar pentru a avea repere. Dacă ești o fire reactivă, confuzia te face să te simți deseori derutat. Devii ușor o victimă a furiei pe care o îndrepți împotriva unei stări de fapt, încercând să te răzbuni pe viață.

Îndoiala mea de sine îmi producea atâta confuzie încât deveneam furioasă pe partenerul meu sau pe mine însămi. Asta m-a îmbolnăvit în cele din urmă, pentru că inconștientul manifestă aceste umbre și le trăiam, iar corpul le simțea și a reacționat.

Îți sugerez să te gândești la toate aceste tipare mentale de la nivelul Umbrei, să le depistezi în viața ta, să le conștientizezi și să le înțelegi. Nu este vina nimănui, suntem toți în aceeași găleată, la aceeași «școală» pe Pământ. Trăim sub aceeași presiune de la nivel colectiv, sutem încă în jocul dualității. Recunoaște-ți neliniștea, îndoiala și confuzia, care te țin prizonier! În articolul anterior ți-ai dat seama de neacceptare și cum energia vieții rămâne contractată, nelăsându-te să te bucuri de viață. Acum mai faci un pas înainte.

Lumina se afla chiar în interiorul tău și evoluția personală o va dezvălui în mod natural. Lumina vrea mai mult decât orice să-ți trezească entuziasmul, claritatea și creativitatea, nu să creeze confuzie. Totul depinde de tine, de atitudinea ta, de frecvența la care decizi să vibreze ființa ta. Poți decide să te ridici deasupra frecvențelor joase ale fricii pentru a trăi cu adevărat, pentru a reuși să fii cocreator deliberat al realității tale.

Darul ascuns al neliniștii și anxietății este însăși claritatea! Poate nu-ți va veni să crezi, dar pentru a atinge claritatea, este necesar să-ți trezești și să-ți asculți intuiția, acea busolă interioară care este conectată la ÎNTREG și care comunică și coordonează totul. 

Dacă noi, ca oameni, reușim să ne ascultăm această voce blândă și subtilă, vom lăsa, în sfârșit, în urmă anxietatea și vom îmbrățișa liniștea. Mintea este un instrument extraordinar, dar și foarte periculos în lipsa unei călăuziri interioare potrivite. Mintea singură a pierdut conexiunea cu întregul, cu creația. Intuiția ta, sprijinită de intelect, este capabilă de lucruri extraordinare! 

Cu cat te încrezi mai mult în intuiție, cu atât viața ta devine mai clară. Începi să ai imaginea de ansamblu a propriului destin, lucrurile curg mai lin și simți cum întreg Universul te sprijină! De fiecare dată când te încrezi în intuiție pentru o decizie, frecvența întregii tale ființe crește. Te conectezi cu un plan superior al minții tale, cu nivelul Sinelui tău mai înalt. Ești o ființă spirituală, fără limite!

Claritatea înseamnă să percepi blândețea care este însuși spiritul vieții, să simți cum trăiești în armonie cu tot. Claritatea nu vine din minte, așa cum am putea crede, ci din intuiție, adică de la nivelul sufletului, al inimii. 

Darurile ascunse ale confuziei și îndoielii sunt Creativitatea și Imaginația.

Atunci când ești dispus să nu mai fugi de durere, de suferință, se produce un miracol! Când înțelegi că nu are sens să te străduiești să tot alungi durerea, începi în sfârșit să vezi bucla în care te-ai blocat ca într-o închisoare. Devii martorul trucurilor propriei minți și începi să o observi. Controlul minții începe să cedeze treptat și rămâne fără hrana ei uzuală, gândurile care necesită multă energie. 

Prin observarea minții tale, prin observare trucurilor ei de control, eliberezi o cantitate mare de energie care dă naștere creativității și-ți dezlănțuie imaginația. Imaginația ta se naște din confuzie, atunci când ai curajul să o îmbrățișezi fără a încerca să o schimbi! 

Începi să-ti manifești creativitatea: scrii, desenezi, pictezi, cânți, sculptezi, dansezi sau, pur și simplu, spui povestea suferinței tale și cum te face să te simți. Nu contează ce formă artistică ia durerea ta, contează că imaginația, ca dar divin, te ajută să o exprimi și să o accepți. Viața ta devine o operă de artă!

A-ți folosi imaginația, creativitatea înseamnă a păsi acolo unde n-a mai fost nimeni înainte, a te elibera de limitările mentale, intelectuale și culturale, lăsându-ți mintea purtată pe aripile inimii. Te lași inspirat și procesezi inspirația prin ființa ta, dând naștere la ceva creativ.

Inimii tale cum îi place să se exprime? La mine este scrisul și am observat cum creez alchimie prin intermediul lui, cum transform umbra aducând lumina acolo unde mintea mă chinuie cu frici de tot felul. Pentru mine imaginația și creativitatea sunt libertate deplină! Înteleg ce spunea Einstein: “Creativitatea este inteligența care se distrează”, pentru că nu se referea la acea inteligență pe care o dezvolți în școală sau facultate, ci la inteligența spiritului tău, care iubește să se joace.

Îndoiala m-a condus la o cercetare continuă a propriei naturi interioare, iar confuzia care mă înconjura și pătrundea m-a îndemnat spre scris. Am îmbinat cele doua umbre, transformându-le în daruri. Pentru că, atunci când am luat stiloul și carnetul, făceam cercetări în scris despre cine sunt, ce sunt, ce vreau de la viață, de unde vin fricile, cum definesc demonii? Am vrut inițial să-mi cunosc dușmanul, dar am aflat că nu există un dușman, că era doar o frecvență joasa în care ma scăldam și cu care, pe alocuri, rezonam din perspectiva condiționării primite. Am studiat mult și am scris mult. 

Intuiția mea s-a trezit și s-a dezvoltat. Ea m-a îndreptat să creez mai întâi blogul www.awakeningmom.com, iar apoi programele de transformare personala pentru www.puranima.com,  platforma educațională dedicată exclusiv femeilor. Am combinat creativitatea, imaginația și claritatea, pentru a trăi conectată cu adevărata mea natură: liberă și jucăușă.

Daca-ți dorești asta, te invit să descoperi o “hartă” care să te ghideze spre recunoașterea regulilor de funcționare ale minții tale inconștiente, reprogramarea ei și relevarea adevăratei tale naturi. Se numește Programul Accelerat de 21 de zile: Abundența Nelimitată si are ca scop să te elibereze și realinieze cu Sursa creatoare primordială pentru că aceasta este și sursa abundenței supreme pe toate planurile. 

Abundența în creativitate, în imaginație, în iubire, în blândețe, în armonie. Ai și o săptămână dedicată abundenței financiare, pentru că trebuie să înțelegi ce te blochează și la acest nivel, ce amintiri moștenite te sabotează și cum totul este interconectat cu mintea și regulile ei de funcționare la o frecvență joasă.

Cele 21 de zile interactive cuprind materiale video, exerciții profunde și 7 meditații transformative ce-ți sprijină evoluția spirituală. Programul este pentru tine, dacă-ți dorești cu adevărat să-ți transformi viața, să înțelegi și să te ridici deasupra frecvenței fricii generale. Vei trăi 21 de zile la o frecvență înaltă și vei ști cum se simte! Așadar, dacă iubești adevărul și libertatea și te-ai săturat de viața trăită într-o vibrație joasă, găsești detaliile programului aici


Citește și:

Recomandarea Thrive: Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii interioare

Știința confirmă: Iubirea stimulează creierulAuthor(s)

  • Amy Ciotec

    fondatoare AwakeningMom

    Timp de 16 ani a avut o carieră în corporații și a lucrat mereu aproape de oameni. Cu o experiență de peste opt ani în procesele și terapiile de dezvoltare personală, Amy s-a trezit din punct de vedere spiritual, a vindecat și a transformat fiecare aspect al ființei. A documentat din experiența cunoașterii ei pe blogul personal www.Awakeningmom.com. «Cred în tine, cred în femeia trează și liberă, femeia hotărâtă să-și integreze și să-și manifeste potențialele cele mai înalte, încă ascunse în Esența ei”, spune Amy.